בוסטון מצמצמת ל3-2

Rapgamer

Well-known member
מיאמי פתחה עם הגנה איזורית ברמה גבוהה, לסלטיקס לוקח זמן להתחמם והם פתחו קרים עם הנעת כדור לא הכי טובה וזריקות מחוץ לפלואו. נתקעו על 5 נקודות ב-7 הדקות הראשונות במשחק. בצד השני מיאמי שיחקה על דאנקן רובינסון כשחקן מטרה. הוא 7'6 בלי נעליים ורואים את האפקט שיש לזה להבדיל מקלעי אוטומטי כמו ג'ייג'יי רדיק- לא כל שחקן יכול לעשות עליו סוויץ' והרבה יותר קל לעשות עליו עבירה כשאתה מפגר בחסימה ומנסה להגיע ל-contest. אז רובינסון עשה חיקוי של קליי בפתיחה עם 14 נקודות דקה לתוך הרבע השני.
ספולסטרה פתח את הרבע השני עם הרכב די מוגבל התקפית שכולל את איגודאלה, סולומון היל ואוליניק (עקב בעיית עבירות של אדבאיו). הירו שאמור להיות הרוח החיה בהרכב הזה במחצית ראשונה חלשה מאוד, נפל מהאופוריה לדיכאון. בין השאר כי סמארט שמר עליו רוב הזמן.
סטיבנס שלף את קנטר שישר הביא את האימפקט שלו. מיאמי הצליחה לחסום היטב נתיבי חדירה ברבע הראשון ולהגיע ל-contest סביר של השלשות, על קנטר הם היו צריכים לצופף יותר וזה הכניס את בוסטון לרית'ם התקפי, משחק drive and kick עם חיתוכים טובים לסל. למעשה מאז הרבע השני ועד לסיום בוסטון הייתה טובה יותר, כאשר ברבע השני דקות טובות של באטלר שמרו על היתרון בצד של מיאמי שירדו למחצית ביתרון 58-51.
ברבע השלישי הגיעה ההתפוצצות של בוסטון. הגנה טובה שהזינה התקפה טובה ולהפך, כולם מעורבים, זריקות הפול-אפ של קמבה נכנסות, תייס נהדר בהגנה, בראון וטייטום כל הזמן נמצאים וטובים ברקע. בדקות של היוורד במקום קמבה בוסטון עשתה חילופים אוטומטיים על 4 עמדות פרימטר (חוץ מאשר על באם) ומיאמי לא מצאה את המבטים שרצתה. רובינסון נסגר טוב יותר, קראודר ממשיך לנגר מבחוץ, באטלר לא בעניינים. ריצת 20-3 של בוסטון שנעצרה על ידי יכולת אישית טובה של דראגיץ' שמנע פיגור דו ספרתי בכניסה לרבע האחרון.
אלא שבוסטון ממשיכה לשחק היטב גם ברבע הרביעי, הג'אמפרים נכנסים והיא בונה יתרון שיא של 16 הפרש, משם מיאמי לא מתקרבת.
בסיום 121-108 לבוסטון. המשחק הכי טוב שלהם בסדרה לפי דעתי, בודאי המחצית הכי טובה. כל מי שעלה לשחק היה טוב: טייטום 31-10-6, ג'יילן 28-8 והגנה אישית טובה מאוד, תייס 15-13 והגנה טובה על הטבעת, לתחושתי זו הפעם הראשונה שלא הפסיד לבאם במצ'אפ האישי. סמארט 15-8-8 ו-4 חטיפות, קמבה עם 15 ו-7 אסיסטים. היוורד במשחק סולידי מהספסל וקנטר יעיל בדקות מצומצמות.
במיאמי דראגיץ' הוביל עם 23 נקודות. רובינסון עם 20 אבל רק 3 במחצית השנייה, באטלר עם 17 בלבד (אאל"ט היה לו 14 במחצית). זו נקודה ששווה להתעכב עליה- באטלר לא מספיק דומיננטי, אנחנו כבר 5 משחקים בסדרה ועוד לא קיבלנו את ה-Butler game. רשימת השחקנים שקלעו יותר ממנו בסדרה: טייטום, בראון, קמבה, דראגיץ', אדבאיו, הירו. הוא קצת נעלם רבעים שלמים, במיוחד כשמיאמי יוצאת מרית'ם התקפי (22% משלוש בשני המשחקים האחרונים) היא צריכה לקבל ממנו יותר.
זה מוביל אותנו לנקודה הבאה- קראודר היה קלעי לא יציב משלוש כל הקריירה. מאז שהגיע למיאמי היה נראה שעלה מדרגה בתור קלעי, אולי הוא פשוט היה בסטרץ' יוצא דופן כי הוא 6-33 מעבר לקשת במשחקים האחרונים, זה סלאמפ חריג לשחקן שלכאורה הוא ווליום גבוה ויעילות טובה. אמנם הוא השיג נקודות בחיתוכים לסל אבל מיאמי צריכה את הריווח ההתקפי, אחרת היא לא אותה קבוצת כדורסל שוטפת שראינו בסדרה נגד מילווקי ובמשחקים הראשונים נגד בוסטון.

ג'יי קראודר, עם 41 שלשות עד כה, מדורג רביעי ברשימת מיאמי בכל הזמנים לכמות שלשות של שחקן בעונת פלייאוף אחת, כאשר מאחוריו שמות כמו ריי אלן [2013] ודיימון ג'ונס [2005], ולפניו שיין באטייה [2012], טים הארדוויי [1997] ואנטואן ווקר [2006]. עם 2 שלשות במשחק הבא יעבור את באטייה והארדוויי. צריך 8 כדי לעבור את ווקר.

ניחסתי אותו יפה אתמול. הלך 0 מ-6 משלוש. ובכל זאת, לדעתי לא משחק רע שלו. עשה את הנקודות מבפנים, זו גם חכמה כשמבחוץ אתה לא פוגע.

מיאמי נפלה על האחוז מהשלוש גם הפעם. ישבה על 4 מ-18 במחצית [3 מהן של דאנקן רובינסון]. במקום לפתוח את המשחק ל-20, מה שאולי היה עוזר לה ברבע השלישי, נתקעה על חד-ספרתי גבוה [בשיא - 12]. אבל הרבה מזה בגלל ההגנה. מיאמי היתה 'קרה' מבחוץ, אבל בעיניי כפתה המון זריקות נגד הגנה חזקה, מה שהוריד את האחוז באופן טבעי. יופי של משחק של בוסטון מהבחינה הזו. וכמובן, מחצית שניה שבה קלעו הסלטיקס 70 נק' לא הותירה סיכוי, למרות רבע שלישי מופלא של דראגיץ' [13 נק'], שרושם משחק פלייאוף 17 שלו במדי מיאמי עם לפחות 20 נק' [23, הקלע המוביל בשורות מיאמי] ובכך משווה את כריס בוש. בסדרה הבאה, נגד הלייקרס, ישווה את המקום השלישי בכל הזמנים ששייך לאלונזו מורנינג. מארק ג'קסון אמר במהלך השידור שיודוניס האסלם ראוי להפרשת חולצה [בהחלט]. אפשר לומר את זה גם על דראגיץ' אם העונה תסתיים באליפות, וזה חתיכת הישג לשחקן שבתחילת דרכו הרבה אנשים [ז"א, אני] ראו בו 'בנו אודריך לעשירים'.

אם כן, יש צדק ספורטיבי. הסדרה שווה משחק שישי, שבו מיאמי תנצח. . . כן . . . לא, לא, ברור שמיאמי תנצח, אין לי ספק. . . כן. בואו נקווה.

חג שמח לכולם וכל טוב!

Krit123

Well-known member
אהבתי שבוסטון תקפו את החילוף של נמוך על גבוה, שיחקו מעין high low גם כשהיוורד קיבל את הירו עליו. במחצית השנייה החילופים נענשו גם בכדורים חוזרים של טייס ואחרים. עריכה: אגב, אני מקווה שמדובר בטרנד שיהפוך למעין תיקון של מהפכת השלשות, שבאופן טבעי נענית בהגנת חילופים.
(סלטיקס) תרגמו עצירות למתפרצות ביעילות, בעיקר בראון שבנוסף היווה מטרה חזקה ללא כדור, בין אם זה בתנועה או כקלעי מהפינה.
בוסטון הגבירו את הקצב והאינטנסיביות, קמבה היה חד כשההגנה עוד לא הסתדרה. היוורד עם הגנה טובה מאז שחזר.

בצד של מיאמי דראגיץ' כאמור עם רבע שלישי טוב עצר את הדימום, ודווקא מבחינתם הייתי מרוצה מהעובדה שרובינסון מצא מבטים בצבע בנוסף לקראודר שהיה אקטיבי כמו שאליקו ציין.
בוסטון מיעטה לאבד ובערב קליעה חלש זה מורגש פי כמה בהתקפה עומדת, הירו התאושש מחצית שנייה אך נוצר מצב שהם לא מקבלים כמעט כלום מהספסל, איגי לא בעניינים התקפית ונאן לא מקבל דקות, לדעתי הוא מספיק טוב הגנתית בשביל לקבל אותן על חשבון סולומון היל (ואיגי בקטנה), שלא ברור לי למה הוא מועדף אפילו על דריק ג'ונס (שבמהלך העונה הרגילה כמו גם הסדרה מול אינדי שימש כשותף מעניין לגורן בפיק&רול). פעם ראשונה שספולסטרה יורה לעצמו ברגל, בקטנה אמנם.
מצטרף לראפ בנוגע לבאטלר, צריך להיות אגריסיבי, כנראה בהרבה בערבים בהם הירו לא חד מהפתיחה. באם היה גם פושר כשפינישר ובעיקר בריבאונד.
בוסטון צריכה להיות מעודדת לקראת גיים 6, אבל אפשר היה להגיד את זה אחרי כל משחק, מיאמי פשוט מוצאת דרך לנצח. אם זאת הייתי מוסיף שבפיגור 1-3, מניסיון אני מדבר, אתה צריך לנצח את גיים 5 ואז הלחץ והמומנטום מחליפים צדדים. אם ניצחת את גיים 6 אתה לרוב פייבוריט משחק 7, המשוכה גבוהה בטירוף אבל גם דינמית ממה שנדמה תחילה.

Rapgamer

Well-known member
אני חשבתי דוקא שבמשחקים הראשונים היה למיאמי יותר margin for error כלומר בוסטון לא הייתה יכולה להיות כזאת מעודדת, אבל היוורד השפיע על הסדרה יותר ממה שציפיתי בנוסף לכך שהם תוקפים את האיזורית יותר טוב מאשר בסדרה מול טורונטו.
בשלב הזה אני מסכים איתך שבוסטון יכולה להיות מעודדת, זה היה המשחק הכי טוב שלה בסדרה, אם הסדרה הייתה מתחילה מחדש כנראה שהייתי מהמר על בוסטון. אלא שיתרון 3-2 הוא משמעותי ובפרט אחרי 3-1, אמנם דנבר גורמת לזה להיראות לא ביג דיל אבל זה כן. בוסטון נהדרת אבל סביר להניח שזה יהיה too little too late, מיאמי טובה מאוד ואני לא חושב שתפסיד עוד שניים ברצף.

Krit123

Well-known member
תראה אני בתחושה שמיאמי מוציאה מעצמה הרבה ממה שהיא שווה ואם אני זוכר נכון הם חזרו מפיגור 2 ראשונים.
אני גם מהמר על ההיט, אבל אני פחות מתחבר לתפיסה שמדובר בלהפסיד 2/3 ברצף בהשוואה לתחילת סדרה נניח, כרגע לכל משחק חיים משלו ועוד ניצחון טורף את הקלפים ומעביר את המומנטום לגמרי.

למעלה