בוסטון ליגל - Boston Legal

בוסטון ליגל - Boston Legal

יש עוד עונה של בוסטון ליגל
(שירלי שמידט אהובתי קנדיס המעולה)

LeRanch

New member
יש עונה חמישית ואחרונה

אבל עדיין לא ידוע אם היא תשודר ביס (בגלל שהיא שייכת להוט)

snier1991

New member
ספוילר קאסט

ציפיתי שאחד מהם יעזוב, אבל שתיהם? זה עושה את העסק מוזר אפילו יותר, חבל לי קצת כי עכשיו זה סוגר את הסיכוי שיעיפו דמויות שהגיע להן הרבה יותר לעוף(הצ'יף שהפך להיות מעיק במיוחד והחברה הממש מעצבנת של גריי שחותכת את עצמה כמו סתומה למשל)

TheLost

New member
אני ממש לא מסכים. ../images/Emo58.gifקאסט

קודם כל, קצת מבאס אותי שאומאלי עוזב, סה"כ הוא לא היה דמות נפלאה אבל גם לא דמות גרועה. הבעיה הייתה שבעונה החמישית הוא קיבל ממש מעט זמן מסך (זו גם הסיבה אגב לעזיבתו). גם העזיבה של איזי קצת מבאסת, אבל פחות- לדעתי מאז שדני מת, הדמות הייתה תקועה לחלוטין וקו העלילה שלה בעונה הזאת רק מדגיש את זה. מה שבאמת עצוב בעזיבה של שניהם, זה שלמעשה עכשיו אנחנו נשארים רק עם 3 מתוך המתמחים שהתחילו איתנו (ולמעשה עכשיו יהיו בקאסט של הסדרה רק 6 שחקנים מקוריים! זה ממש מעט) חוץ מזה, מליסה ג'ורג' שולטת ולמה לעזאזל אתה רוצה שהיא תעוף?
[לא שזה משנה. היא באמת עפה]

snier1991

New member
כי היא דחקה את כריסטינה(ספוילר קאסט)

וכרגע הדבר הכי טוב בסדרה הזו זו מערכת היחסים של כריסטינה ומרדית'. ובלי קשר בחורה בת 30 שחותכת את עצמה וחושבת שזה נכון זה מטופש ויש לה דיבור(אני לא סגור עם זה מבטא) מעצבן. בכלל כל הדמויות תקועות(אולי פרט לקאלי), כריסטינה במיחזור נוראי עם העלילה של הבחור הצבאי(עכשיו יש לנו חדרי איורור במקום חדרי תורניות). אלכס כ"כ מיותר בעיניי שאני שכחתי אותו בכלל כשחשבתי על דמויות מיותרות(ודמויות שמתאהבות בשלוש אנשים שונים בשנה אחת מגוחכים בכל סדרה). מרדית' שאני לא שונא כמו רבים אחרים תקועה מאז תחילת העונה עם יומנים ושאר שטויות. ואני יכול להמשיך על כל מיליארד הדמויות אז אני אפסיק. ואם כבר הזכרתי את זה אז אני אעלה משהו שרציתי להגיד הרבה זמן ולא היה לי כח, זה אשמת הכותבים בצורה מוחלטת. בעיה ראשונה שאני לא מבין איך לא מעצבנת יותר אנשים זה הזמן שם, הם נתקעו לי שלוש עונות על שנה עכשיו עוד שתי עונות על עוד שנה, מה זה הפיגור הזה? עכשיו עזבו את זה שמספרית אני מאמין אפשר להפריך את זה(רק בעונה הראשונה כריסטינה פגשה את ברק נכנסה להיריון עברה הפלה והתגברה על זה, וזו הייתה העונה הקצרה) איך אפשר להזרים עלילות חדשות כשכלום לא מתקדם. אם הם התקדמו בשנה אחת הבדל מהעונה הראשונה איזה אינטריגות כבר יכולות לצוץ? אם הם היו סדרה נורמלית שמתקדמת עם הזמן היינו אמורים לראות אותם כבר מתמחים בכירים בשנה החמישית(או רביעית נחליק להם על עונה 1) מתוך 7 הרי ברור שיהיה מיחזור של עלילות הם עשו 100 פרקים על שנה וחצי, זו לא סדרה זו אופרת סבון. איך אפשר להתלונן על עלילות תקועות? הם בדיוק באותו מצב שהם בפרק הראשון(הרי ההבדל של שנה א' ושנה ב' מתוך 7 אמור להיות מינורי), הם לא יכולים להיות הבוס במערכת יחסים אז אנחנו נראה עוד ועוד מאותו דבר, אנחנו לא נראה שום שינוי ולמען האמת זו בעייני הסיבה המרכזית לכך, וזה שאנשים לא מציינים את זה פשוט מפליא אותי. וכאילו זה לא מספיק הם איכשהו בדרך שנסתרת מעיניי הצילו בעונה 4 את ביילי(שהתחרבנה בעונה 3) והעונה הזו כאילו כלום שלחו לעזאזל קו עלילה נהדר והיא חזרה להיות אותה ינטע משעממת מעונה 3 שלא עושה הרבה מעבר להטפות בלתי פוסקות.

TheLost

New member
../images/Emo58.gif אני מסכים ולא מסכים.

הסדרה תקועה חלק גדול מהזמן שלה, מאז העונה השנייה. הדמויות באמת לא מתקדמות הרבה פעמים, וקורה לא מעט בסדרה הזאת שהדמויות מתקדמות למקומות לא רצויים ולא מעניינים (ויוצרות קווי עלילה משמימים). אבל, אני ממש לא חושב שהסיבה לכך היא הזמן שהסדרה תופסת. סך הכל 3 העונות הראשונות היו באורך של שנה אחת, נכון? זה אומר שכל פרק (להזכירך בעונה הראשונה היו רק 9 פרקים) היה בעצם, לאורך של שבוע. ככה זה בכל הסדרות, רק שרובן דואגות לא להזכיר את השנה, או לחילופין לעשות קפיצות גדולות בין עונות. במקרה שלנו לא עשו קפיצות בין עונות. אני ממש לא חושב שזו הסיבה שבגללה הדמויות נתקעות- לא נראה לי שהיה משנה לי אם הם היו עכשיו בשנה החמישית או בשנה הראשונה, הרי סה"כ כל הדמויות הן כן "הבוס" במערכות יחסים שלהם: להזכירך הם אחראים על המתמחים. אבל בסדר. הבעיה עם הסדרה, והסיבה שבגללה כל הדמויות נתקעות על קווי עלילה גרועים, זה בגלל שכל הדמויות מסיבה כלשהי צריכות להיות מאוהבות ובמערכת יחסים שכל הזמן מתקדמת. אני דווקא כן חושב שהעובדה שלמרדית' לא קרה כלום בעונה הזאת היא עובדה חיובית, כי אם היה קורה לה משהו אז סביר להניח שהוא היה כולל פרידה נוספת מדרק וזה משהו שהוא לא מעניין אותי ואני מעדיף שלא יקרה לה כלום (גם אני לא משונאיה, דרך אגב). מצד שני, לכל דמות אחרת שנמצאת במערכת יחסים רומנטית (וכולם ככה), כל הזמן היא צריכה להיות בהתפתחות שלא לוקחת אותנו לשום מקום. ככה, לדוגמא, אנחנו מקבלים את קו העלילה של כריסטינה והאנט, שלא מעניינת מהסיבה הפשוטה שכריסטינה כמעט התחתנה עם ברק ועכשיו עוד מערכת יחסים מסובכת לחלוטין? נו באמת. יש עוד הרבה דוגמאות למערכות יחסים מקולקלות, לא מעניינות ולא מחדשות בעונה הזאת, אני מעדיף לא לפרט (כי אני רואה את הסדרה בקצב של ארה"ב ולמרות שהפער קטן אני לא סגור על מה קרה ומה לא). אבל אני באמת לא חושב שמוטיב הזמן הוא מה שמפריע לסדרה להתקדם- להזכירך ב"מגרש ביתי" כל 2 עונות הן שנה. הדבר היחידי שמפריע בעניין השנה, זה לא שהדמויות לא מתפתחות: זה שהדמויות אולי מתפתחות יותר מידי. כשאני חושב על כל האירועים שקרו ב-3 העונות הראשונות- כריסטינה וברק התאהבו, כריסטינה נכנסה להריון, איבדה את התינוק, החזירה אותו, היא וברק נעו בין כן ולא, בסוף הם החליטו להתחתן, בסוף הם לא התחתנו- לחשוב שכל זה קרה בשנה אחת נראה לי לא הגיוני. תוך 3 שנים זה בסדר להתחתן, אבל תוך שנה? או עצם העובדה שדרק ומרדית' נפרדו בסביבות ה-90 פעם ב-3 העונות האלה? אם זה קרה בתקופה של 12 חודשים, הם היו מוכרחים להרגיש שהם קצת חוזרים על עצמם? הבעיה האמיתית היא שיש בסדרה יותר מידי דמויות- וחלק גדול מהן דמויות מיותרות. ב-2 העונות הראשונות היה קאסט נכבד, אבל לכל אחד היה את זמן המסך שלו, את התפקיד שלו, את הייחוד שלו מעל השאר. בינתיים 2 שחקנים עזבו ובמקומם הגיעו 4 נוספים (וכל פעם עוד מישהו עוזב ועוד שניים מגיעים). לדמויות האלה אין משמעות, וכמעט תמיד הן מגיעות רק בשביל דמות אחרת (סתם דוגמא שלא קרתה, הכותבים רוצים שלקארב יהיה קשר רומנטי אמיתי, אז הם מביאים לו דמות חדשה לגמרי מהסיבה הפשוטה שהוא כבר היה עם כל שאר הדמויות ולא יכולים לשים אותו עם אחת מהן שוב). וזה מה שפוגע בסדרה- חלק גדול מהדמויות היותר נחמדות (לדוגמא אומאלי) נספגות אל תוך הרקע, ואז גם מתלוננות שאין להן זמן מסך ומתפטרות מהסדרה, חלק מהדמויות מקבלות קווי עלילה סתמיים לחלוטין וממוחזרים מעונות קודמות (לדוגמא איזי) ואז גם הם מתלוננים שלא קיבלו חומרים עלילתיים טובים בעונה הזאת ומפוטרים מהסדרה, ויש כמובן את זה שקרא לאחד השחקנים faggot והועף באלגנטיות על ידי הרשת. יש גם את האן, שאף אחד לא מבין איך בדיוק היא מצאה את עצמה בחוץ, או איך אי פעם היא הייתה בפנים, וזאת הסדרה שאנחנו מקבלים: סדרה שבה כל הדמויות שכבו עם כולן ואם אפשר אז גם יותר מפעם אחת, סדרה שבה כולם מכירים את כולם ושבה יש יותר מידי דמויות עם קווי עלילה מיותרים ולא מעניינים. לפי הטענה הזאת, אפשר בעצם לחשוב שההעפה של איזי וג'ורג' היא חיובית. יהיו פחות שחקנים. הבעיה היא שאני בטוח שמיד אחרי ההעפה יגיעו אלינו 4-7 דמויות חדשות בעונה הבאה.

snier1991

New member
זה לא העניין של ההתקדמות מבחינה הגיונית

כאילו אמרתי שזה מהווה בעיה לוגית(כי העונה הראשונה היא בפירוש יותר משלושה חודשים, בוא נניח הם שכבו אחרי איזה שבועיים בוא נניח עבר עוד שבועיים עד שהם נכנסו להיריון עוד חודשיים לפחות שהיא הייתה בהיריון איחר המחזור גילתה ונפל העובר, וזה לא התפרס על כל העונה) אבל הבעיה היא היעדר זה שהם באותה שנה. אתה מדבר על קשרים רומנטיים ממוחזרים? אני מסכים איתך לחלוטין כולם שכבו עם כולם וכולם היו עם כולם, אז מה אנחנו הולכים לעשות? להכניס עוד קצת סבון כי זו הברירה היחידה, היריונות התחרפנויות וכדומה, והסיבה לכך שכשאין התקדמות בשנים אין מה לעשות עם הדמויות שהוא לא סבוני, הרי כל הבעיות בעבודה כבר מוצו, הם עשו מישהו שנשאר שנה הם עשו מערכות יחסים בין מתמחה למומחה אז לא נשאר כלום, בוא נניח שהסדרה בשנה החמישית אנשים שם יש ניסיון, שחיקה אולי מהמקצוע או כל מה שדורש התמחות שנה חמישית(עכשיו בגלל המשיכה הם נתנו לשנה שנייה סמכויות כ"כ מורחבות שאין לי מושג מה שנה חמישית עושה) אנשים כבר מבוגרים יותר הם חושבים על חתונות (גם גריי תתגבר אחרי חמש שנים על כל התסביכים שלה) ילד יכול להיכנס לסיפור(לא בגלל איזה אקט סבוני, אלא משהו מתוכנן) איזי הייתה אמורה להתגבר על דני ביילי הייתה אמורה להיות כבר מומחית עם ילד בן 6 הצ'יף כבר היה אמור למות, אבל במקום זה אי אפשר לדחוף דברים חדשים לחלוטין ואז הכל מתערבב בציר זמן מקושקש, ההתגברות על דני(דבר הגיוני בהתחשב שאנחנו עדיין בשנה שאחרי) נדחפת לתוך מערכת יחסים עם אלכס(דבר הגיוני בהתחשב בתוך כמות הפרקים). הזכרת את מגרש ביתי, זו סדרה שאין על זה השפעה כי היא אופרת סבון(לא סבוניה, אופרת סבון), ככה שלהכניס אחים אבודים זה סבבה מבחינתם הם יכולים גם להשאר על אותו ציר זמן עשר עונות, הרי היגיון בעלילות שם אין הרבה ואנשים מפסיקים להיות מאוהבים תוך בערך חמש שניות אבל זה בסדר אצל מגרש ביתי כי בז'אנר שלה העלילה הוא המניע העיקרי לא הדמויות. ולגבי ריבוי הדמויות, לא יודע בעיניי אין כ"כ הרבה דמויות בסדרה, חמישה מתמחים,קאלי,לקסי,מארק אלו הדמויות שיש להם עלילות(יש את ביילי והצ'יץ שהם כרגע נטולי עלילות אז הם לא תופסים זמן ויש את הקומנדו ושפרד שקשורים רק לזמן המסך של מערכות היחסים עם גריי וכריסטינה אז גם הם לא מקבלים זמן עלילה). בעונה השנייה היה חמישה מתמחים,ברק,ביילי,שפרד,צ'יף(וגם אז הוא היה מעצבן עם כל ז**ני המוח על אשתו) עוד כמה נספים ללא עלילות משלהן(דני,אדיסון,קאלי בסוף,האחות ששכבה עם כל דבר שזז ואולי עוד כמה) אין פה יותר מדי הבדל, סדרות בית חולים יש להן בד"כ קאסט גדול. עם כבר לא ריבוי העלילות הורג אותן אלא היעדר עלילה פרקית של חולה מטופל משהו שהם עושים ברישול כבר הרבה יותר מדי זמן. אבל בנוסף אני חייב לציין שאם ישאירו את האספרגר אני נוטש את הסדרה כי היא ממש אבל ממש מעצבנת אותי

TheLost

New member
יש לך טעות...

כריסטינה לא הפילה את התינוק בעונה הראשונה. היא גילתה שהיא בהריון רק בפרק 7 אם אני לא טועה. ההפלה קרתה בפרק 4 של העונה הבאה. למה שייקח להם שבועיים להיכנס להריון? זה לא איזשהו תהליך או שאתה צריך לשכב במצטבר בשביל להיכנס להריון
הם היו יכולים להיכנס להריון גם בפעם הראשונה וגם בפעם השנייה. בכל מקרה אני מאמין שכן יש התבגרות וכן יש התקדמות בציר הזמן, אז נכון שאיזי עדיין תקועה על דני (אבל מצד שני, מבחינת הכותבים באמת עברו 3 שנים, בגלל זה אני לא חושב שעצם העובדה שהיא רק נמצאת שנה אחרי אומרת שזה הגיוני שיהיו עדיין קווי עלילה של דני. דני הגיע עכשיו כי לכותבים לא היה משהו מעניין לעשות) אבל סה"כ רוב הדמויות כן מתקדמות, לפחות בערך. אתה צודק, הבעיה הכי גדולה היא שלא מתמקדים בחולים בכל פרק, כמו שעשו ב-2 העונות הראשונות. מתחילת העונה השלישית הם התחילו להתמקד הרבה יותר מידי ברופאים ומבחינתי אז הם הרסו את הקצב הטוב שהסדרה הזאת עשתה.

snier1991

New member
אני מניח שהם לא שכבו ברגע שהם ראו אחד את השני

זה קצת מטריד... אני אמשיך אחרי זה כי אני חייב לזוז פשוט הייתי צריך להסביר אתזה

TheLost

New member
אמרת "בוא נניח הם שכבו אחרי איזה שבועיים

בוא נניח עבר עוד שבועיים עד שהם נכנסו להיריון". השבועיים שעברו בין החלק בו הם שכבו לבין החלק שבו הם נכנסו להריון מיותרים. זו הייתה יכולה להיות שעה וזה היה יכול להיות יום. היא גם לא חיכתה שבועיים בגלל שאיחר לה המחזור, כמעט כל הפרקים בעונה הראשונה מתרחשים על יום-יומיים והם בהפרש של שבוע, זה אומר שאחרי 7 שבועות כריסטינה כבר ידעה שהיא בהריון ולא לקח לה חודשיים לראות את בורק, 3 חודשים להתאהב בו, 9 חודשים לשכב איתו, 4 שנים עד שהעובר נקלט ועשור נוסף עד שהיא שמה לב שהמחזור שלה מאחר.

snier1991

New member
לגבי השבועיים הנוספים

הנחתי שהם לא נכנסו על הפעם הראשונה להיריון, בכל זאת הפוקס הופך למוזר מדי אבל גם אם נניח פעם ראשונה, אז שבועיים עד לאקט ההריוני, עכשיו למחזור לוקח חודש בשביל לגלות שהוא מאחר(קצת פחות עד ליום של המחזור פלוס ימי האיחור זה בערך חודש), היא קבעה תור להפלה אז זה אומר שהיא עברה ביורקרטיה מסוימת זה אומר שהייתה פה תקופת זמן מסוים. ועכשיו כשאני נזכר בעונה הראשונה הייתה עוד היריון של כשלושה חודשים וזו כמובן אדיסון(היא הרי גרה תקופה עם מארק נכנסה להיריון והפילה אחרי שהוא כבר ידע וקנה בגדים לילד מה שלא לוקח חודש וחצי בכל זאת). כל הסימנים מראים שלעונה הזו היה מרחב של כשלושה חודשים וההפלה הייתה בעונה ה2? זה מוזר אני ממש זכרתי שהפרק עם האמא שלה והבכי היה הסוגר את העונה. אבל אני עדיין חושב שהיה שלושה חודשים היריון

TheLost

New member
אבל אתה טועה.

העונה הראשונה היא בערך חודשיים וחצי. אני לא בטוח עד כמה העניין עם מארק משנה כי לא נראה לי שהכותבים חשבו על התקופה שארכה העונה הראשונה כשחישבו את הזמנים האלה (ד"א, טכנית אנחנו אף פעם לא קיבלנו ראייה כלשהי לזה שהסדרה התחילה כשדרק הצטרף לביה"ח. הסדרה התחילה כשמרדית' התחילה את ההתמחות שלה ומעולם לא נאמר שדרק גם כן התחיל את העבודה שלו רק באותו יום). וד"א, היא לא הייתה צריכה לחכות למחזור כדי לגלות- אני אפילו כמעט בטוח שהיה רמז מוקדם לכך בפרק עצמו שהיא גילתה (נדמה לי שהיא הקיאה).

snier1991

New member
אני לא חושב שאיזי התגברה גם בעונה 4 על דני

היא עדיין הייתה בוכה ומזכירה אותו בערך כל התקדמות עלילתית שקרתה עם אלכס. בכלל מעבר להיות עלילה הזויה מאד היא לא עלילה לא טובה, היא פשוט מוזרה אז זה בעיקר תלוי לאן ייקחו אותה(רע-הוא באמת קיים, טוב- הבחורה משוגעת ועוד לא התגברה עליו וזה חלק מתהליך האובדן ואני לא בטוח שלראות אותה משתקמת מה שלא יקרה זה עלילה לא מעניינת).

TheLost

New member
זאת עלילה לא טובה.

אולי מבחינת הרעיון שלה היא טובה, אבל מבחינת הביצוע? ממש לא. איזי באמת הייתה צריכה להשתגע ושיראו לנו את ההתדרדרות שלה ואת השיקום שלה- אני לא אומר שזה קו עלילתי טוב כי לדעתי זה מקום לא מעניין ולא חיובי ללכת אליו עם הדמות הספציפי הזאת (ואני מאוד נזכר בהריון המדומה של איךקוראיםלה מהעונה הקודמת). אבל מה שלנו מראים זה סיפור שמבחינתי אין לו שום משמעות. סיפור דבילי, כי הרי- האנטומיה של גריי היא לא סדרת מד"ב- וברור שדני לא באמת חי, וברור שזאת לא רוח רפאים שמדברת אליה. מה הפואנטה של העלילה הזאת? הרי הבנאדם מת, למה צריכים להזכיר לנו אותו ולהכניס את איזי למערכת יחסים נוספת איתו? מה הטעם לזה- זאת ההרגשה שיש לי במשך כל העלילה הזאת. זאת עלילה מיותרת בעליל, ואם היא לא הייתה מבוצעת בצורה כזאת אז עוד מילא, אבל היא מבוצעת בצורה כל כך רצינית- כמעט כאילו הכותבים מצפים מאיתנו להאמין שדני באמת חי? איזי היא דמות שעברה אולי את אחד השינויים הגדולים ביותר בסדרה הזאת, היא עשתה צעד ששינה בעצם את הקריירה שלה ואת התפיסה שלה בנוגע להכל- למרות שהיה אפשר להבליג עם זה, גם אם זה לא היה ריאלי, ככה לא היינו מקבלים דמות שתקועה באותו מקום לא מעניין 3 עונות. בכל זאת, זאת טלוויזיה. אנחנו לא צופים בה כי היא ריאלית.

snier1991

New member
רגע מי השלישי שעזב?

ברק לא היה מתמחה,אדיסון גם לא,האן לא הייתה מקורית אז מי אני מפספס?

LeRanch

New member
זה כן ברק

הוא כתב שנשארנו עם 6 שחקנים מקוריים (מרדית', כריסטינה, אלכס, ביילי, דרק והצ'יף)

DevilGirl92

New member
../images/Emo58.gif

הגיע הזמן שאיזי תעזוב, בזמן האחרון היא ממש לא קשורה וג'ורג' לא ממש הפריע לי, אבל גם לא יהיה יותר מדי חבל והחברה של מרדית' מגניבה.

למעלה