בוסה נובה

seafox

New member
בוסה נובה

אתם מחשיבים את זה כג'אז? למה כן?למה לא?

magic goldfish

New member
כן.....ולא

אני לא מתיימר להבין הרבה במוזיקה (טוב, אני כן מתיימר, אבל אתם לא חייבים להקשיב לי). אפשר מחד לראות בבוסה נובה כג'אז בעל זיקה לטינית (שלא בדומה לג'אז לטיני, הבוסה שומרת על הייחודיות הברזילאית שלה ולא מתיימרת להיות מוזיקה אחרת). ובסוגריים בעצם הצגתי את האידך. בוסה נובה בהחלט משלבת אלמנטים של ג'אז (או לחילופין), שמפאת חוסר ידע משווע אני לא ממש יכול למנות אותן. אבל בהחלט אפשר למצוא קשר לג'אז. אני אישית מעדיף שלא להגדיר את הבוסה נובה כג'אז, גם כדי לשמור אל זהותה האתנית של המוזיקה, אבל גם כי אני חושב שבאחת יש דברים שאין בשנייה. אבל שוב, ההגדרה של ג'אז זו הגדרה די רופפת, ולכן שאלה בעייתית (אם כי מעניינת וחשובה). מה אתם חושבים?

seafox

New member
מז"א?

מז"א ג'אז לטיני מתיימר להיות מוזיקה אחרת? אתה מוכן להסביר את מה שהתכוונת?

magic goldfish

New member
לא

כי זו הייתה שטות ואימרה דפוקה, ואבקש למחוק אותו מהפרוטוקול. תודה שהפנית את תשומת ליבי, אני לא תמיד חושב כשאני כותב.

contrapunkt1

New member
חוץ מ jobim ו jao jilberto

אני לא מכיר הרבה יוצרי בוסה נובה . אבל אם נדבר רק עליהם הם ללא ספק כותבים במבני ג'אז יש אפילו איזו השוואה שעשיתי עם המורה שלי בין קטע של מיילס לקטע של jobim (לא זוכר איזה כי מזמן לא ניגנתי את שניהם). והמבנה ההרמוני היה מאד דומה. ההבדל המשמעותי ביניהם הוא כמובן הדגשות הקצב. אבל אם תנגנו ג'ובים בקצת יותר סווינג תראו שזה מתאים כמו כפפה ליד. אני חושב שניתן להשות את הבוסה לסגנון ה ג'יפסי של django ויורשיו שגם כן נחשב לג'אז

לפי מיטב הבנתי

בוסה זה מקצב ג'אז זה ג'אז החיבור בינהם הוא לא קשר של הגדרה אלא של הרגשה. אפשר ליצור ג'אז בוסה נובה, זה אפילו מקובל, אבל זה לא קשור ל"מה זה" בוסה. לא?

KindOfBlue

New member
אני מסכים עם חלילנית

נגני ג'אז יוצרים יצירות ג'אז ממגוון רחב של לחנים ומקצבים ראו למשל JOHN COLATRANE מנגן MY FAVOURITE THINGS או את MILES מנגן יצירות ספרדיות, פלמנקו ומוסיקה קלאסית ב SKETCHES OF SPAIN

seafox

New member
העניין הוא

אין כוונה לג'אז בשיר אבל המוטיבים של המוזיקה והאקורדים הם ג'אז. המוזיקה הברזילאית והקובנית יש בה המון מוטיבים של ג'אז.אז האם מחשיבים אותם כג'אז?או מוזיקה לטינית שפשוט יש בה מוטיבים של ג'אז? זאת הייתה כוונתי בשאלה

seafox

New member
על פי מה את מבססת את זה?

את נשמעת מאוד בטוחה. יש לך מאמר שאת יכולה להפנות אותנו אליו או מקום שמסביר את זה?

tannar

New member
אין חד משמעיות

אבל בג'אז יש נטיה להטמיע ולהשאיל מסגנונות אחרים יותר, אולי בגלל זה יותר הגיוני לתפוס קטעים מעורבים סגנונית כג'אז שהוטמע בו משהו נוסף. בקשר לאיך מגדירים: "קטע עם הרמוניה ג'אזית ומקצבים קובנים" נשמע לי הגדרה בסדר, לדוגמה. גם ככה נוצרו כבר כל כך הרבה דברים שהם היתוך. איך אפשר להצביע על סגנון אחד בלבד? זה שניהם, או הכל ביחד. ועוד משהו: אני באמת לא מתמצאת, אבל למיטב הבנתי: בוסה נובה, קובנית, ברזילאית, אלה הם סגנונות שהיו במקור מוסיקה עממית, ולא רק מקצב, כמו שנכתב בשרשור. אולי בתקופות יותר מאוחרות הייתה השפעה מסגנון על סגנון, ובגלל נמצא דמיון בין ז'ובים ומיילס.

seafox

New member
אני מניח ששמעת את

"בואנה ויסטה קלאב". שם מנגנים מוזיקה קובנית ואולי הנגנים שם למדו ג'אז אבל אם תשמעי את הסולואים שלהם במיוחד של הפסנתרן תשמעי שהמוטיבים שהוא מאלתר עליהם הם של המנגינה ומאוד מאוד ג'אזיסטיים.

DrunkGoat

New member
בוסה נובה היא ג'אז מעצם הגדרתה...

אם אני לא טועה, בוסה נובה זה פשוט ג'אז עם מאפיינים ריתמיים אחרים (יעני, גרוב אחר). חוצמזה, גם ג'אזיסטים טהורים כותבים בוסות, והמפורסמת שבהן תהיה בלו בוסה של מר קני דורהם, ג'אזיסט והארד בופיסט מוחלט...

seafox

New member
תראי את התגובה ללמעלה.

אם אפשר,את אותו דבר כאן בבקשה גם כן.

contrapunkt1

New member
הכל נכון

אבל עדיין יש להתיחס לבוסה כמוזיקה ברזילאית עצמאית כי פשוט רוב יוצריה מתיחסים אליה כך למרות שהם מתגאים בהשפעה שיש להם מהjazz וגם להיפך.

למעלה