בונסאי מהטבע

בונסאי מהטבע

חברים אני גר בחיפה ויש בחיפה בתים ישנים מתקופת המנדט ובתים אלו נטושים . באחד הבתים על הגג יש עץ אורן בגובה של חצי מטר מדהים ביופיו יש לו גזע מתחדד וענפים גם מתחדדים ,אני בדילמה אני לא יודע איך להעביר אותו לעציץ א. האם העונה מתאימה ב. איזה מצע צריך להכין. ג. האם צריך לגזום אותו. אני מפחד שאני לא אהרוג אותו

noamrathaus

New member
ימאדורי

הי, זאת לא העונה, הכי טוב זה בשלהי החורף, כמה "שבועות" לפני האביב. כך שלעץ לא יהיה חם בזמן שהוא מועבר, ובנוסף שלא יהיה לו חם בשבועות אותם הוא מנצל להתאושש.

הצלחתי במשימה

ובכן הלכתי לאותו מבנה ישן כד להוציא את עץ האורן ,הוא היה על הגג ועל הגג היה חיפוי בעזרת פטיש הסרתי את הריצוף והעץ יצא ללא התנגדות בכלל וכל חבילת השורשים יצאה בצורה מושלמת ובצורה שטוחה לחלוטין הכנסתי אותו באדמת חמרה +קומפוסט + דשן והשקתי אותו לרוויה והוספתי למיים הורמון השרשה ליתר ביטחון. הבונסאי ממש מדהים המחטים שלו קטנים באופן טבעי והצורה שלו היא סחופת רוח . יתכן ואני ארצה עזרה בגיזום יש לך מישהו בקרבת חיפה שיכול לעזור לי למרות שאני חושב שהוא כמעט מושלם בצורה טבעית.

איתן em

New member
הצלחת המשימה

חמרה אם באמת אתה מגדיר בשם נכון את האדמה שהכנסת לתערובת (מצע הגידול),זאת אדמה בעלת צמיגות במגע עם רטיבות, והווי אומר:בעלת ניקוז גרוע. איתן

noamrathaus

New member
דרך ארוכה

זה שהצלחתה להוציא אותו לא אומרת שהוא ישרוד. לדעתי חרצתה את דינו של העץ למוות בגלל הפזיזות שלך להוציא אותו שלא בעונה.

אולמוס

New member
אורנים

שלום רב, בהמשך להערתו הנכונה של נועם אציין עוד כי אורנים הם בעלי "שגעונות" משלהם ורגישים במיוחד להעתקות גם בעונה (אורן מעתיקים רק בחורף ועד תחילת האביב). העתקה יחד עם גיזום באורנים אינה מקובלת ומסוכנת בשל רגישותו של העץ. בדרך כלל ממתינים כשנה בין שלב לשלב. מה שאפשרי לעשות עתה - אם וידאת שניתן יהיה להעתיק את העץ בחורף ולהעבירו לרשותך (מבחינת הרשות לעשות זאת וללא פגיעה בחוק או בסביבה), אתה יכול כבר לעצב אותו באופן בסיסי במקום. אולם עשה זאת כבר עתה וללא דיחוי - הקטן מעט את נוף העץ - מה שעשוי לסייע בהעתקה בעתיד. גם העתקת האורן מחייבת זהירות רבה ועבודה "כירורגית" עדינה באזור השורשים. כל פגיעה ואפילו אם נראית קלה עלולה לפגוע בסיכויי השרדותו כחומר גלם לבונסאי. עפ"י נסיוני המצע המתאים לאורנים המקומיים - תערובת עציצים מועשרת בטוף דק גרוס (0-4 או 0-8) כדי 50 אחוז, בתוספת מעט קרקע מהמקום שבו אותו האורן גדל וכן מעט גרגירי דשן חומצי (כגון אוסמוקוט PH) יש הנוהגים גם לכסות מעט את המצע במחטי אורן שנשרו כדי לשמור על סביבה חומצית ולעודד התפתחות של פטריה מסויימת החיה בסימביוזה עם האורן והמסייעת להתפתחותו. בעת העתקתו - השאר כמובן חלק מהקרקע שבו צמח בכלי השתילה שאליו יועבר. כשהענין יהיה אקטואלי נשמח לקבל עדכון. בהצלחה.

אולמוס

New member
אבקת השרשה

שלום רב, שלום לך, לפני כשנה הגדיר כאן אחד מחברי הפורום את ה"הורמוריל 3" כסוג של "אבקת חשמל" ובכן זה לא רחוק מהמציאות... הורמון ההשרשה שאנו משתמשים בו לבונסאי הוא הורמוריל 6 או 8 והוא מיועד לענפים מעוצים או לשורשים שנקטמו או נפגעו ולמניעת רקבונות. וכמובן להשדשות והברכות אויר למי שנוהג לעשותן. הענין הוא בכך שהורמון מדרגה 6 או 8 נמכר בכמות מסחרית בלבד למטרות חקלאיות ולמשתלות ריבוי ולאנשיפ פרטיים לא כ"כ משתלם לרכוש כמות כזו (עלות של קרוב ל- בין 150 ל- 200 ש"ח לק"ג )- שתספיק לכל ימי חייו הנותרים של חובב בונסאי ממוצע המגדל או משריש לפחות 120 שתילים בשנה... אני מכיר ממש מעטים כאלה...וגם הם לא צורכים כמות כזו...

הצלחתי במשימה

התגובה מופנית גם אליך ותודה מראש

אולמוס

New member
אנ י מקווה שאומנם הצלחת...

שלום רב, למרות שנהגת שלא כפי שהומלץ לך - אם העץ ישרוד - אגדיר זאת כ"נס רפואי". אם הנך מעונין גם להקטין עוד יותר את סיכוייו לשרוד - גזום אותו. מתגובתי אתה ודאי מבין שלא הייתי ממליץ לעשות מה שעשית וודאי שלא לגזום אותו עתה כפי שהינך מתכנן לעשות וגם סוג הקרקע שהשתמשת בו עתה אינו הכי מתאים למצב זה- כפי שציין איתן. בחרת גם את אחד הימים החמים השנה לבצוע ה"משימה" וגם זה אינו מוסיף בריאות לתהליך... מה שנשאר לעשות זה להמתין מספר חודשים ולהתפלל שבאמת הצלחת במשימה. אורנים מטבעם במצב זה- נוטים לעיתים להראות חיים וירוקים אולם רק לאחר מספר חודשים אם יהיה צימוח חדש - אז תדע באמת כי הצלחת. בכל מקרה שיהיה בהצלחה... ככלות הכל אין חכם כבעל נסיון....

למעלה