בונסאי ושגיאות כתיב.

בונסאי ושגיאות כתיב.

לדעתי יש קשר רב ביניהם, חלק מהמאפיינים את העוסקים בבונסאי הם הקפדה על פרטים, אסטטיקה וכיבוד הזולת. כתיבה בפומבי עם שגיאות כתיב אינה ממלאת אחר תנאים אלו בכלל, ובפרט לא של אלו המתיימרים להיות מורים ו/או מנהלי אתרים. בפורם זה מפורסמות הודעות עם רבות, לא רק עם שגיאות כתיב צורמות אלא גם עם מלים בלתי ניתנות לקריאה, ועוד מחבריהן דרושים התייחסות ותשובות. מבישות לא פחות ההודעות בפורומים בחו"ל שלא רק נכתבות בשפה עילגת אלא עם שגיאות כתיב למכביר. כבעל ניסיון – אני דיסלקטי אשר מחליף ומשמיט אותיות – במאמץ קטן יש פיתרון פשוט ויעיל למניעת רוב שגיאות הכתיב וכל המילים שאינם קיימות בשפה. כתוב בראשונה את ההודעה בתמלילן וורד (Word) אשר הוגדר לבדיקת איות ודקדוק. התייחס ותקן את ההודעה, העתק מהתמלילן והדבק בהודעת הפרום. תודה, משה.

איתןem

New member
שגיאות כתיב

בוקר טוב משה,אני מתייחס בסלחנות ללאנשים ששפת האם שלהם אינה עברית ואשר לא נמצאים זמן רב בארץ מחד גיסא ומאידך גיסא אני מזדהה אם דבריך על שגיאות כתיב צורמות את העין של אנשים ששפת האם שלהם היא העברית. אני מלא הערכה על גילוי הלב הפומבי שלך ואני יודע שאתה משתדל כמייטב יכולתך- והתוצאות מדברות בעד עצמן. ישר כח. אני מצידי בהתכתבות בפורומים בארץ מוסיף במכוון הרבה אותיות -יוד ואותיות -וו על מנת להיות יותר מובן ,וזאת מתןך הידיעה הברורה שאלו הן שגיאות כתיב מבחינת השפה העברית הדקדוקית הנכונה. אגב היום יש נטיה בהרבה מקרים להוסיף את האותיות שהזכרתי על מנת למנוע אי- הבנה של הכתוב. בברכה איתן

למעלה