הידרופוניקה - התהייה שלי.
גידול הידרופוני מתחלק גם הוא למגוון שיטות גידול, כמובן שכולם על בסיס אחד, כשהרעיון המרכזי הנו לספק לצמח את צרכיו דרך מים ולא דרך מצע הגידול. למעשה, הרבה מאוד ממגדלי הבונסאי עושים זאת לעיתים, בלי או אם ידיעה. אמנם הצמחים שלהם אינם שוחים במים, אך מצע הגידול אינו מצע מזין, אלא רק נועד להיות נקודת מאחז לשורשים, כמו מצע הגידול בהידרופוניקה (גרגרי חימר, טוף, וכו'). לעיתים קרובות נתקלתי במגדלים המגדלים בטוף גרוס נקי מאדמה כאשר חומרי ההזנה ניתנים לצמח עם המים (דשן). חלקם מוסיפים חומרים הזנה אחת לשבוע/שבועיים ולחלקם מערכות השקיה מתוחכמות המערבבות מזון ומים יחד בכל השקייה. אישית, כמתחיל בעיסוק הבונסאי, פעולה זו של המגדלים הייתה נראת לי קצת מוזרה מפני שבעולם הצמחים אשר יש לי נסיון בו, הרי שגידול הידרופוני גורם לצימוח מהיר בהרבה ולכן שיערתי שבונסאי יש לגדל אורגני באדמה, קצת דשן או קומפוסט. ולכן, לדעתי האישית והלא מקצועית בתחום הבונסאי, אני אישית לא אגדל בונסאי בצורה הידרופונית מלאה, ובמיוחד לא בשיטת ההידרופוניקה אשר בה השורשים רוב הזמן נמצאים במים (עם מזון), כדי להמנע מצימוח "סופר-מהיר", ומרקבון שורשים בעצים שכנראה לא מתאימים לשיטה. -אילון