בונסאי הידרופוני

בונסאי הידרופוני

שלום לכולם הנני מגדל צמחים בשיטה ההידרופונית הייתי מעונין לדעת דעתכם לגידול בונסאי בשיטה הידרופנית וכיצד לישם. דבר נוסף וחשוב לי מאוד היכן משיגים קערות בסיגנון יפני .

שאלה לי אליך

מה הכוונה כשאתה אותר "סגנון גידול הידרופוני"??? ובמה הוא שונה מסגנון גידול רגיל?

noamrathaus

New member
קערות לבונסאי

הי, לגבי הגידול ההידרופוני אין לי מושג ... לגבי הקערות... אשר נקראות בלעז כלים, ישנם שני סגנונות, יפני וסיני, השוני הוא בצורה ובעיצוב ולטעמי יש לכל אחד יתרונות/יופי משלו ולכן איני מבדיל בין הסוגים מראש, אלא בוחר במה שנראה לי יפה. לגבי הקניה של הכלים, ה"חוג לבונסאי" מוכר כיום כלי בונסאי (למיטב זכרוני סיניים) במסגרת המפגשים החודשיים של החוג. המפגש הקרוב הוא ב5 לפבואר, אך אני בטוח שהם ישמחו למכור לך אותם ולהיפגש אתך בתאום מראש... בכל מקרה אתה מוזמן לפגשים החודשיים ללא קשר למכירה של הכלים :) במפגשים תוכל לראות מה אנשים אחרים יוצרים, ללמוד מאנשים אחרים טכניקות, ללמוד על תהליך היצירה של הבונסאי הבסיסי וכן לפגוש את האנשים מאחורי הפורום :)

אולמוס

New member
קערות בונסאי

ראוי להדגיש בהקשר זה כי חוג הבונסאי אינו גוף מסחרי ואינו עוסק במסחר. הכלים הוזמנו במיוחד עבור חברינו ונמכרים אך ורק לחברי החוג .

shaul011

New member
כליס לבונסאי

שלום לכולם.ברצוני להתיחס להתכתבות בנושא מכירת הכלים לחובבים מתחומים שונים .יתכן וההצעה למכירת הכלים נבעה מחוסר ידיעה שהכלים נועדו בראש וראשונה לחברי החוג(חוג הבונסאי)וההצעה נבעה מתוך רצון טוב ,לעזור לחובב זה או אחר .חשוב לי להדגיש כי מכירת הכלים היא אך ורק לחברי החוג .המטרה ביבוא הכלים נועדה לאפשר קניית כלים מרוכזת ,זולה ,ויצירת מלאי לחברי החוג לרכישה נוספת במהלך השנה .עונת ההעתקות בפתח וניתן לרכוש כלים במפגשי החוג ..2 טו בשבט לפנינו מי שטרם רכש שתיל לתחרות יזדרז ,השתדלו להקדים כי הזמן קצר והמלאכה מרובה ,הצגת השתיל ,צילום , עיצוב ,שיפוט ,חלוקת פרסים ,וכמובן סקירה קצרה למפגשים הבאים ,בהצלחה לכולם שאול חבה .

tk96

New member
הידרופוניקה - התהייה שלי.

גידול הידרופוני מתחלק גם הוא למגוון שיטות גידול, כמובן שכולם על בסיס אחד, כשהרעיון המרכזי הנו לספק לצמח את צרכיו דרך מים ולא דרך מצע הגידול. למעשה, הרבה מאוד ממגדלי הבונסאי עושים זאת לעיתים, בלי או אם ידיעה. אמנם הצמחים שלהם אינם שוחים במים, אך מצע הגידול אינו מצע מזין, אלא רק נועד להיות נקודת מאחז לשורשים, כמו מצע הגידול בהידרופוניקה (גרגרי חימר, טוף, וכו'). לעיתים קרובות נתקלתי במגדלים המגדלים בטוף גרוס נקי מאדמה כאשר חומרי ההזנה ניתנים לצמח עם המים (דשן). חלקם מוסיפים חומרים הזנה אחת לשבוע/שבועיים ולחלקם מערכות השקיה מתוחכמות המערבבות מזון ומים יחד בכל השקייה. אישית, כמתחיל בעיסוק הבונסאי, פעולה זו של המגדלים הייתה נראת לי קצת מוזרה מפני שבעולם הצמחים אשר יש לי נסיון בו, הרי שגידול הידרופוני גורם לצימוח מהיר בהרבה ולכן שיערתי שבונסאי יש לגדל אורגני באדמה, קצת דשן או קומפוסט. ולכן, לדעתי האישית והלא מקצועית בתחום הבונסאי, אני אישית לא אגדל בונסאי בצורה הידרופונית מלאה, ובמיוחד לא בשיטת ההידרופוניקה אשר בה השורשים רוב הזמן נמצאים במים (עם מזון), כדי להמנע מצימוח "סופר-מהיר", ומרקבון שורשים בעצים שכנראה לא מתאימים לשיטה. -אילון

minigan

New member
גידול במצע מנותק לעומת הידרופוניקה

שלום לכולם ההבדל העיקרי בין גידול במצע מנותק (טוף נקי למשל) לבין הידרופוניקה הינו בזמינות המים והדשן לצמח. מצע מנותק - אינו מכיל שום חומר מזין (דשן) למעט הדשן שהמגדל מספק בתכיפות, הרכב ומינון משתנים בהתאם להחלטה ושליטה בלעדית של המגדל. משך ההשקיה, שעת ההשקיה, וכמות המים בכל השקיה משתנים גם בהתאם להחלטה ושליטה בלעדית של המגדל. ניקוז מעולה של מצע הגידול. סה"כ שליטה מלאה של המגדל (!) על קצב ועצמת הצמיחה. התגשמות משאלותיו של מגדל בונסאי. גידול הידרופוני - אין ניקוז. המים זמינים לצמח באופן קבוע והוא "שותה" לפי צרכיו באופן חופשי. הדשן מאד מיוחד. מדובר בכדוריות מיניאטוריות שאליהן קשורים יוני דשן. הכדוריות מתפקדות כמחליפי יונים, הצמח קולט מהן באופן חופשי דשן לפי צרכיו ויונים של מלחים עודפים נקשרים אליו. זו הסיבה מדוע אין המלחה למרות שמשקים מידי פעם במי ברז לשמירה על מפלס המים בתחתית המיכל. כשהכדוריות מתרוקנות מדשן מחליפים אותן בחדשות. סה"כ שליטה מלאה וחופשית של הצמח (!) על קצב ועצמת הצימוח. לא בדיוק מתאים למגדל בונסאי. מערכת השורשים של צמח הידרופוני שונה מאד מזו של צמח הגדל במצע מנוקז. חלקת הגידול הכי גדולה בארץ של עצים מיניאטוריים על מצע מנותק נמצאת בפארק מיני ישראל. 20 דונם של צמחים הגדלים בשמש מלאה במצע טוף נקי. השקייה ודישון ממוחשבים בשליטה מלאה! כמתכנן ומתחזק המערכת אומר ("בצניעות") שהשליטה בעצמת הצימוח מדהימה ויעילה להפליא. שליטה, מילה אולי גסה אבל מילת מפתח בגידול בונסאי וצמחים מיניאטוריים. שבת שלום יוסי

tanei 1

New member
שלום לך יוסי ממיני

ישר כחך! אני ממש מסכים אתך לכל מילה, ואכן רואה בדבריך חיזוק ותמיכה שאינני היחיד שמגדל צמחי בונסאי בתוך מצע "מנותק" וגם לא היחיד שמגדל צמחי בונסאי במקומות שטופי שמש מלאה. האמת היא שדווקא הצמחים שניצבים אצלי בחצר, במשך כל היום בשמש מלאה, מתפתחים ברבה יותר יפה וטוב מן הצמחים, שבלית ברירה ,מפאת חוסר מקום,נמצאים במקומות מוצלים או מוצלים למחצה!ולכן,נראה לי במקצת תמוה הדבר מדוע קיים החשש לגדל את הצמחים בשמש מלאה? למיטב ידיעתי,הרי שרב רובם של הצמחים הגדלים בארצנו גדלים בשמש מלאה.לדעתי האישית, ומאד יתכן שאני טועה,תהליך ההסתגלות,נכפה דווקא על - הצמחים הגדלים בצל או בצל למחצה! לאור התוצאות מנסיוני האישי, הרי שאני מעדיף את גידולם של צמחי הבונסאי בשמש מלאה . מתאר אני לעצמי שיש מי שיחלקו על כך, ואתם הסליחה.שבת שלום לכלם בתקווה שיהיו הרבה ימי שמש.איתן

tanei 1

New member
גידול צמחים בשמש

הכונה כמובן - מדוע קיים חשש של אנשים מסוימים לגידול צמחים בשמש?

minigan

New member
גידול בשטח פתוח לעומת גידול בעציץ

שבת שלום איתן צר לי אך אני חייב לתקן את הרושם המוטעה שנוצר אצלך מדבריי. הגידול בשמש שדיברתי עליו מתייחס לצמחים הגדלים במצע מנותק בשטח פתוח. אתה מדבר על גידול במיכלים/עציצים. בשטח פתוח מצע השתילה (קרקע או טוף נקי) ומערכת השורשים אינם מתחממים כפי שמצע שתילה בעציץ "מתבשל" בצהרי יום קיץ. אתה צודק לחלוטין לגבי עמידות רוב הצמחים הים-תיכוניים לשמש ישירה אבל הבעיה בבונסאי הינה טמפרטורת מצע השתילה. פני שטח העציץ גדולים יחסית לנפח המצע ולכן הוא מגיע לטמפרטורות קיצוניות. לדעתי בונסאי בעציץ צריך לגדל (בלית ברירה) בקיץ ישראלי בצל חלקי. בחורף אפשר ורצוי לחשוף לשמש בהתאם לעצמתה. הנסיון האישי שלך מאד מעניין וראוי לבדוק מה המיוחד בתנאי הגידול אצלך. האם העציצים/מיכלים שלך גדולים ועמוקים מהממוצע? האם יש חיפוי על פני המצע? האם אתה משתמש במיכלים עם גלזורה או ללא? כיצד אתה משקה? האם צמחי הבונסאי שלך מאד מפותחים ומצלים חלקית על העציץ? יוסי

tanei 1

New member
גידול בשמש בעציץ

שלום לך מיני, הצמחים גדלים בחלקם בעציצים שרכשתי אצלכם במספר פעמים ובחלקם בעציצי בונסאי יפנים מהמלאי שלי עם גלזורה מבחוץ.מבפנים אין הם מצופים בגלזורה .אכן רב השתילים הם די גדולים וחלק מן השתילים הם בגודל בינוני של -40 עד-50 ס"מ. חלק מן העציצים ממוקמים במקום שטוף שמש כעשרים שנה בערך ומרגישים מצוין. ההשקיה שהם מקבלים היא ממוחשבת,בטפטפות ,לפחות שתי טפטפות בעציץ שלוש פעמים ביום , עשר דקות כל השקיה. היו אצלי מספר ביקורים של אנשי החוג, והאוםף שלי פתוח למבקרים.אני כרגע ממהר לצאת ולכן ולכן לא אוכל להרחיב בנושא, ניכר מדבריך שאתה אכן בעל ידע רב בתחום, והרבה ,הרבה תודה לך- איתן

tanei 1

New member
גידול צמחים בעציצים בשמש, המשך

ושוב שלום לך יוסי, העציצים הם עציצי בונסאי מסין, קוריאה ויפן,מצופים בגלזורה מבחוץ כאשר בצידם הפנימי אינם מזוגגים.רובם במידות של:44/30 ו 25/40. המצע בתוך העציצים מכיל:80% טוף,המחולק לגרגירים של 2מ"מ ללא שום תוספות לואי של אבקת טוף, או אבני טוף מגדלים אחרים, וטוף בגודל 4 מ"מ , כאשר הטוף מגיע נקי ושטופ! לזה נוםף -% 20 תערובת שתילה הולנדית, כשזה למעשה כבול נקי שעבר חיטוי, ו10%-15% הומוס. ההשקיה כפי שכבר צינתי ,בקיץ:שלוש פעמים ביום, כל אחת למשך 10 דקות,בכל עציץ שתי טפטפות, ולפי סוג הצמח : או -2 טפטפות של -2 ליטר לשעה, או שתי טפטפות כאשר האחת של 2 ליטר והשניה של 1 ליטר. בצמחים גדולים במיוחד, אפילו שילוב של טפטפת של:4 ליטר עם טפטפת של -2 ליטר. אין חיפוי על העציצים. זהו בערך כל הסיפור. בברכה-איתן

minigan

New member
המשך להמשך

שלום איתן חן חן על התאור המפורט והמעניין. אפשר ללמוד ממנו הרבה. נראה לי שההשקייה, המצע והעציצים שלך מאפשרים שמירת לחות מתמדת במצע יחד עם נקוז מעולה. אם ניקח בחשבון שלחות מתמדת בצרוף התאיידות מצננים את המצע, נוסיף לזה את ההצללה מצמחים מפותחים ואת לחות האוויר הגבוהה באזור מגוריך - אולי נקבל הסבר מניח את הדעת להצלחתך בשמש מלאה. ניסוי פשוט ומעניין יכול להתבצע אם תואיל בקיץ הקרוב להחדיר תרמומטר למצע הגידול של בונסאי אופייני מהאוסף שלך ובמקביל גם לעציץ עם אותו מצע אבל בלי צמח והשקייה ולעציץ שלישי עם מצע והשקייה בלבד. השוואת התוצאות לאורך זמן יכולה להיות מאד מעניינת. יוסי

למעלה