בונסאי בסין

• פותח הנושא vinbe
  • פורסם בתאריך

אולמוס

New member
בונסאי סיני

מרשים ביותר - שימו לב לגודל ולעוצמה שהעצים הללו משדרים. תמי ביקרה לפני מספר שנים בסין ואכן שמה לב שאצל הסינים רואים בתצוגות בעיקר את הבונסאי הגדול/הענק משום מה. מאורו "תפס" את העצים היפים הללו בזויות מענינות, אבל גם שאר העצים בתצוגה הם בונסאי ענקי וכמעט שלא רואים קטנים או בכלל לא... זה באמת כך מאורו?

איתן em

New member
עצי מייפל

אלו הם עצים בראשית דרכם,שלא יגיעו לרמה של המייפלים בסין,שהם כנראה מימאדורי

ביקור בסין

לפני מספר שנים גם אני הייתי בסין וביקרתי במספר מקומות שבהם הוצגו בונסאים והייתי המום ישנם מספר עצים שחמישה דורות מגדלים אותם המשפחה אחת זה ממש מדהים

vinbe

New member
בונסאי בסין

בוקר טוב לכולם, אכן להתבונן בעצים האלה גורם למצבי רוח מנוגדים, אני מסכים עם איתן 100%. מצד אחד התפעלות, התלהבות ועונג רב. מצד שני קצת דיכאון בגלל המרחק הרב שמפריד ביננו (לפחות זה מה שאני מרגיש). נכון שכמעת כל עץ שראיתי הוא יאמדורי במקורו, וזאת אחת הבעיות שלנו בארץ, אבל זה לא הכל. שאול: לך על זה - סין היא מאוד מענינת לכולם ופי כמה לאנשי בונסאי. בין היתר, יחסית למקומות אחרים, בינתיים טיול בסין די זול. שמואל: כל העצים שראיתי מוחזקים בגנים ציבוריים כאלה או אחרים, במיקדשים, פאגודות וכו',והם באמת גדולים עד ענקיים, בדרך כלל. פה ושם רואים גם קצת יותר קטנים. לא יודע מה קורה בבתים פרטיים. רק פעם אחד היתי בבית של מישהוא עצים יותר קטנים. גם בהרבה חנויות ומסעדות אפשר לראות עצים בגודל בינוני עד קטן (אבל בדרך כלל ברמה נמוכה). יש עוד הרבה תמונות - אני עובד על המיון ואעלה אותם בימים הקרובים. שבת שלום מאורו

סן תאי

New member
שלום מאורו

תודה על הצילומים. עצים מרהיבים, במיוחד מעניינים האולמוסים עם הגזעים החלולים, בוודאי קשישים מאוד.

למעלה