בונסאי אופטולקריה

gilboa52

New member
בונסאי אופטולקריה

משהו יודע אם העץ אמור להיות בשלכת עכשיו ? תודה.

אולמוס

New member
אופטולקריה

באקלים ים תיכוני העץ נוטה לפתח מה שמכנים "שלכת מותנית" מאחר ובארץ/ אזור המקור שלו - מדסקר, הטמפרטורות הממוצעות בעונה זו בד"כ גבוהות במספר מעלות מאצלנו בשל האקלים השונה, מתחיל העץ להשיר עלים בחורף שלנו ויחדש עלוותו רק בחודש מארס. אם ימוקם בפינה חמימה, מוארת היטב ומוגנת מרוחות החורף - לא ישיר עליו לגמרי. מומלץ בהחלט- ובנוסף יש לצמצם השקייה ולהימנע מעודף השקייה. בהצלחה.

gilboa52

New member
תודה אולמוס

אני רואה שאתה "שולט" בחומר , אז איפה יש חומר קריאה ( עדיף בעברית ) על העץ ואיך הוא נקרא באנגלית , כדי שאוכל לחפש בגוגל. שוב תודה.

סן תאי

New member
לא בדיוק אופטולקריה

השם המדוייק (דווקא אולמוס איתר לנו את השם בעבר) הוא: OPERCULICARYA DECARY חפש תחת שם זה בגוגל. אני מסופק אם תמצא מקורות מידע בעיברית.

אולמוס

New member
כיוניים לצמחים

אגב, את השם המקורי איתרתי בזמנו בעזרתו של חברנו איתן. את השם המגוייר "אופטולקריה" כבר ראיתי בשלטים וע"ג מדבקות במשתלות מכובדות בארץ. אחד מהמוכרים במשתלה גדולה שהערתי לו פעם על השיבוש, אמר לי שיזדקק לטיפול שיניים כל פעם שהוא ממליץ על הצמח הזה אם ישתמש בשם שציינתי לו... מה לעשות -ישנם שמות המשתרשים במשתלות כמו במקרה הזה ועוד שמות כללים כמו הכינוי "שיטה מדברית" שכך מכנים במשתלות שונות שיטות שמוצאן באזורים צחיחים למרות שבספרות לא תמצאו צמח עם שם כזה. אלא מאי - זה הפך ברבות הימים לכינוי די מקובל אצל שתלנים ומגדלים.

למעלה