בונזאי למתחילים

ranarusi

New member
בונזאי למתחילים

שלום לכולם אני מגלה התענייניות בנושא ורוצה לדעת האם כדאי להתחיל עם בונאי "תינוק" או צעיר. היתרון בבונזאי צעיר חודשים הוא שאת החלק הקריטי של חיי העץ עשה מישהו עם נסיון (נראה לי). מה דעתכם?

minigan

New member
אל תתחיל מאפס

כפי שסן תאי המליץ ל-razurgansoni לפני מספר ימים: קודם כל תרכוש קצת ידע תיאורטי. יש ים של מידע בחינם בפורום ובאתרי אינטרנט. אחר כך אני מציע שתתחיל מצמח משתלה בן שנה-שנתיים. בכל גרדן-סנטר תוכל לרכוש במחיר סביר: אלת המסטיק, רוזמרין, פיקוס נטשה וכדומה. צמחים חזקים ולא רגישים שעליהם תוכל להתאמן בטכניקות גידול בסיסיות (בהתחלה) ומתקדמות (לאחר שתרכוש נסיון ובטחון). כדאי להתחיל במקביל עם 3-5 צמחים מטיפוסים שונים. התקדם לאט ובזהירות. מפח הנפש מכשלון בראשית הדרך עלול לייאש וחבל. אמנם יש כיף מיוחד בהתחלה עם צמח "תינוק" או או אפילו זרע אבל עיקר ההנאה בבונסאי (לדעתי) הינה בעיצוב הצמח. אם תתחיל עם צמח צעיר מידי תאלץ להמתין זמן רב עד שתראה תוצאות. בנוסף, הצמח רגיש יותר בצעירותו וכל טעות שלך תיגבה מחיר כבד יותר. במקביל לעיצוב בונסאי מההתחלה, תוכל לרכוש בונסאי 1/2 בוגר. לבונסאי כזה כבר יש התחלה של כוון בעיצוב אבל עדיין תוכל להטביע בו את חותמך האישי. בהצלחה

ranarusi

New member
תודה

שאלה נוספת בבקשה: מי מהזנים שציינת טוב יותר לגידול בתוך הבית?

למעלה