בונוס סוף שנה

בונוס סוף שנה

נניח ואתה מקבל בסוף שנה בונוס/משכורת 13 כבר כמה שנים ברציפות (לא משהו פורמלי שמעוגן בחוזה). והנה מגיע סוף שנה והבוס אומר לך שהשנה המפעל לא עמד ביעדים ולכן הבונוס יהיה חצי משכורת.
איך נכון להגיב במקרה כזה?
לקבל בהכנעה ולהגיד תודה למרות שקרעת את התחת וברור לך שמנהלי הצמרת יקבלו את הרווחים שלהם למרות זאת?
לקיים סוג של מו"מ על האמירה הזו?
משהו אחר?

אשמח לקבל עצות מבעלי נסיון.

ipv6

Member
אתה מאכזב אותי..

תשובה ברמה כזאת מתאימה לויני ..

זה תלוי במיליון ואחד גורמים שרק פותח השרשור יכול לקבוע אם צריך לשמוח מזה או להתחיל לחפש עבודה או כל דבר באמצע.

vinney

Well-known member
וכמו בראבומן, אתה יורד להעלבות אישיות

וכל זה כי אתה לא מסוגל לנהל דיון...
&nbsp
יכולת לענות לפתוח השרשור בלי לנסות להעליב אותי, נכון? אבל לא עשית את זה. כנראה שאתה לא מסוגל.

vinney

Well-known member
אלה דברים שבדרך כלל אפשר לצפות מראש

הבונוסים מהסוג הזה הם ״מבוססי מטרה״, דהיינו תנאי לבונוס הוא השגת מטרה כזאת או אחרת, ואלה דברים שהם לא סודיים במיוחד ואתה יכול לצפות אותם. נוסף להישגים הכללים של המפעל יש גם (בדרך כלל) משמעות להשגים האישיים שלך (ז״א אם אתה דורגת גבוה בperformance review האחרון, כנראה שתקבל קצת יותר ממי שדורג נמוך יותר). אבל בסופו של דבר אם כלל העוגה צומצמה לחצי, כל שאר הדברים יקטנו פרופורציונלית.

כמובן שספיציפית למפעל שלך דברים יכולים להיות שונים לחלוטין, אבל מכיוון שלא פירטת על איזה מקום מדובר - אפשר רק לנחש.

ככה זה.

אם אתה רואה את המצב שבו אתה מתייחס לקבלת בונונס קטן כמצב משפיל שאתה ״מקבל בהכנעה״, ואוכל את הלב כי המנהלים הבכירים מרוויחים יותר ממך - צפויים לך חיים רוויי מתח.

רוב האנשים מבינים שככה זה ברוב מקומות העבודה.
הבכירים מרוויחים יותר.
כשלא עומדים ביעדים - אין בונוס.

אתה עדיין יכול לנסות לעמוד על המקח.
אבל כדאי לבחור באוצר מילים שמתאים לסיטואציה.
לא מתקרבן ולא קרבי.

כנראה לא יגדילו הבונוס (אם הוחלט על חצי משכורת לכולם, לא ישנו רק לך), אבל אולי ימצאו דרך אחרת לשמח אותך. אם יחליטו שחשוב להם לשמור אותך שמח.

Grosseto

New member
מילא המפעל לא עמד ביעדים

כשעבדתי פעם בחברה אמריקאית, הבונוסים היו אינדווידואלים, בונוס נמוך מהממוצע נועד להבהיר לעובד עד כמה הוא לא מספק את הסחורה.
&nbsp
בנוסף לעלבון, העובדים הפכו להיות סכינאים ומלחכי פינכה עד שהחברה קרסה

amir_aikido

New member
מוצא בעיה אחת בעניין - אם המנהל כן יקבל את הבונוס

לבונוס אמורים להיות קריטריונים ברורים ומוסכמים,
&nbsp
קריטריון מסוים יכול להיות המאמץ שאתה משקיע בעבודה
קריטריון אחר יכול להיות התפוקה שלך
קריטריון אחר יכול להיות השפעת התפוקה שלך של ההכנסות
קריטריון אחר יכול להיות הרווחיות עצמה
&nbsp
בעיני, כל עוד הקריטריונים ברורים לכולם, ודומים יחסית, תוך התייחסות לתפקיד, זה בסדר. כך למשל, אם אצל כולם הריווחיות של המפעל/חטיבה/קבוצה תהיה קריטריון כפלי לבונוס (כך שבלי רווחיות אין בונוס בכלל) זה מאוד הוגן.
&nbsp
מצב שבו לך מקצצים דרסטית בבונוס, בטיעון שהרווחיות נפלה, ולמנהל הבכיר, שהשפעתו על הרווחיות גדולה יותר, לא מקצצים, הוא בעייתי בעיני ברמת העיקרון (תמיד יש חריגים, לדוגמא מקרה של מנהל הבכיר שהובא כשהצפי היה להפסד גדול והקטין אותו לכמעט 0).
&nbsp
לכן, אם זה מפריע לך - אני חושב שזו סיבה לגיטימית לשיחה עם המנהל הישיר (ואולי זה שמעליו) שבה תבטא את חוסר שביעות הרצון שלך ותבקש שיסביר לך את הקריטריונים שלו לקביעת הבונוס שלך.

liron50

New member
מה הקשר לזה ש"מנהלי הצמרת יקבלו את הרווחים שלהם"?

בכלל מנין לך מה הם מקבלים? אולי גם להם הבונוסים יורדים בגלל הישגי המפעל?
&nbsp
יש לך חוזה מול החברה, ושם רשום מה מגיע לך.
במשך כמה שנים, וגם השנה נותנים לך בונוס שבכלל לא כתוב בחוזה. תגיד תודה.
&nbsp
אולי יהיה מקום להתחיל לשאול שאלות אם וכאשר זה ישפיע בעוד אלמנטים ובמקרים רבים
יותר. למשל יחליטו שמשתתפים פחות בהוצאות אוכל, ואחרי זה אין יותר ימי
גיבוש, וכו'...

Lhuna1

New member
אין לי עיצות, אבל באמת מסקרן אותי לדעת

על סמך מה "ברור לך שמנהלי הצמרת יקבלו את הרווחים שלהם למרות זאת".
&nbsp
האם זה פשוט מתוך אמונה צינית כללית בדרך התנהלות העולם של "דופקים את הש"ג" או שיש לך מידע פנימי אמיתי על מה שהם מקבלים השנה וביחס לשנים קודמות.
&nbsp
&nbsp

למעלה