בונוס לסיום החורף:

radar421122

New member
בונוס לסיום החורף:

אנימציית מכ"ם של המערכת האחרונה ב12 חלקים:

נועם סן

New member
מדהים,עברתי על הכל וראיתי איך......

השיאים פספסו את רעננה ומסביר את ה-16.5 ממ ס"ה.כמו כן מתאים בדיוק לזמני ירידת הגשמים

א.א.אפל

New member
מערכת קצת יוצאת-דופן, לא?

שימו לב ל"כתם" קטן אך משמעותי של גשם שלא זז כל היום באיזור מרכז השפלה. רוב הזמן גשמים עזים ( 5 ו-32 מ"ש) והגשם לא פסק במשך כל המערכת. אני גר ביישוב רעות, ונדמה לי שזה היה בול עליי- היו כאן גשמים מדהימים וזרימה מדהימה אח"כ ב"נחל" הביוב המלאכותי. אתר החרמון (והחרמון בכלל) לא קיבל אפילו מ"מ כל היום

idansof

New member
הערות...

במכ"ם יש איזורים של הפרעות קבועות בהן תמיד נראה גשם. כמו כן, המכ"ם לא תמיד קולט ענני גשם שנמצאים באיזור הררי מרוחק כמו החרמון, כך שזה נראה כאילו לא היו שם משקעים.

benshap2

New member
הייתי בצפון באותו יום

דבר ראשון רואים בבירור את הגוש העצום שנכנס וליווה אותי מקרית שמונה ועד הר חלוץ שזה בגליל המערבי ועוד שעה וחצי בהר חלוץ עצמו(ואח"כ ירד עוד...) כמו כן במשך כל היום עננות כיסתה את רמת הגולן וכשהייתי בכניסה לאתר החרמון דווקא ירד הרבה מאוד גשם(לצערי רק גשם והאתר היה סגור אבל מהמשאיות הצבאיות שירדו אפשר לדעת שיורד למעלה שלג כי הגגות שלהן היו מלאים שלג...). ככה שהיה שם הרבה מאוד גשם סתם המכ"ם לא קלט...

cumulonimbus

New member
מדהים !!

אפשר לראות בבירור שרוב האיזורים מקבלים גשמים די חזקים (כתמים בצבע כחול וסגול) ורק איזור ת"א המקופח מקבל גשמים קלים עד בינוניים, ולפרקי זמן קצרים.

למעלה