בול מיוחד, או לא..?

gonenadi

New member
בול מיוחד, או לא..?

יש לי אוסף בולים מכובד שאספתי כמה שנים מכל העולם. יש לי שאלה בקשר לבול מסוים אחד מאנגליה שיש לו הדפסי כוכבים מאחור. קראתי פעם שזה בול נדיר ורציתי לדעת אם מישהו יודע עוד פרטים על הסוג הזה. אשמח לכל מידע על ההדפס הזה מכיוון שלא הצלחתי למצוא על כך שום מידע נוסף באינטרנט או במקורות אחרים. להפניות ותגובות אפשר לשלוח לי מסרים כאן או לאייסיקיו 169935874 תודה רבה עדי

תמיר1991

New member
אני חושב שמדובר בהדפס רכב,

והפעם סיקרנת אותי. אני אישית אשמח גם לפרטים ממישהו מהמומחים, ומחר אחפש גם בעצמי. בהצלחה! תמיר.

doroni10

New member
אם תוכל בבקשה לסרוק את הבול

לפנים ומאחור- ולהציגו כאן בפורום, בשמחה אפשר יהיה לזהות ולהעריך את מחירו. דורון,

yblumann

New member
בול עם כוכב

בתחילת שנות ה 80 משרד הדאר הבריטני ניסה לעודד אספנים ואת הציבור לרכוש קונטרסי בולים, וכמבצע מיוחד מחירי הקונטרסים הורדו כך שניתן היה לרכוש 12 בולים במחיר של 11 בולים. להבחין בין הבולים הרגילים ובולים שנמכרו בהנחה הבולים מהקרונטרסים הוטבעו בהם מאחורה כוכב ירוק או כחול. כמובן שזה גרר שאספנים רכשו אותם בכמות גדולה, ולכן הם אינם נדירים בכלל. שימו לב שהכוכב ירד עם הדבק אם הבול הורד מהמעטפה. הנסיון נמשך שנתיים ויש - מזכרון- 3-4 בולים כאילו. Yoram in London

תמיר1991

New member
יורם -

אמרת שהם אינם נדירים כלל, אבל האם הם שווים יותר מה"רגילים"? תמיר.

gonenadi

New member
וגם הבול משנות ה-90

כמו כן גיליתי שיש לי המון כאלו עם הדפסי כוכבים שחורים מאחור מאיטליה....

yblumann

New member
שוי

תמיר, לבולים הרגילים יש ערך מינימלי זאת אומרת שתוכל לרכוש אותו ב £0.05 . בול עם כוכב שוה או 0.10 או 0.15£ . Yoram in London

gonenadi

New member
דווקא לא ירד עם הדבק..

הורדתי את הבול מהמעטפה וההדפס (כוכבים כחולים) לא ירד

למעלה