בול טאיווני - פרטים

rachelea

New member
בול טאיווני - פרטים

ישנו בול טאיוואני "מגילת הילדים המשחקים במשחקים", Boys playing games scroll המופיע בקטלוג Scott כמס' 2272MNH . האם יש מישהו שיכול לסייע לי: להגדיל ולסרוק את הבולים? האם יש בקטלוג פירוט לגבי מהות המשחקים?

doroni10

New member
טיואן- Scott 2272a-j, משנת 1981

מדובר ב10 בולים המופיעים ב2 שורות של 5, בהם מופיע קטע ממגילה מצויירת המשוייכת לשושלת סונג. שם המגילה "מאה ילדים" והיא מציגה ילדים משחקים. מאחר והמשחקים במגילה רבים- אין אפשרות לראות בקטלוג אילו משחקים רואים שם. (מוצג רק בול אחד מבין ה 10- (מספר 2). גם בהגדלה פי 8 מהגודל המקורי קשה לראות איזה משחקים משחקים שם... לגבי הבולים- כל הבולים מרכיבים את הגליון השלם והם ממוספרים מ 1 ועד 10. (אגב, MNH== Mint Never Hinged- המצב העילאי כמעט של בולים שלא נעשה בהם שימוש - ללא חותמת, עם דבק מקורי מלא, שלם וללא פגמים, במצב חדש לגמרי.) דורון

doroni10

New member
מיספור בולי טיואן בSCOTT- בוליטיקה.

או מה לפוליטיקה ולקטלוג בולים... קטלוג סקוט מקטלג את בולי טיואן בהמשך ישיר לבולי סין שלפני המהפכה. ואת בולי סין הקומוניסטית מקטלג מ 1 כמדינה "חדשה".. למעשה קטלוג סקוט הוא הקטלוג הפוליטי היחיד העולמי המוכר- בולי קובה, למשל, החל מהטלת האמברגו של ארה"ב על קובה במשבר 1960-61 מקוטלגים אך אינם מקבלים תמחור. קוריאה הצפונית, החל מקטלוג 2004 מקבלים תמחור מלא- עד עתה לא קיבלו תמחור. בוליטיקה.. (חיבור שלי של בולים ופוליטיקה... אולי אפשר לשים ערך חדש במילון?
) דורון,

rachelea

New member
חה...חה...חה... יפה !

כבר ניצלת ההזדמנות להרביץ בנו בוליטיקה. אוה, איזו מילה יפה. לרגע חשבתי שגם לך קשה לבטא את האות פא. ולגבי מגילת "מאה ילדים" - היא מזכירה לי במקצת, לפחות ברעיונה, את ציורו הידוע של ברויגל הפלמי "משחקי ילדים". על הציור נכתבו מאמרים וניתוחים רבים תוך ציון שמות המשחקים המצוירים.

rachelea

New member
האם סקוט מתמחר הבולים?

אם כן, באיזה מחיר הוא נוקב לסידרה כולה?

למעלה