ושוב... לא!
הנה אתה אומר אסטרולוגיה. מזו אסטרולוגיה? אסטרולוגיה, זאת לא אמונה, זו דת, זו תורה מסויימת, משהו ששייך לנו, המאמינים, האסטרולוגיים למיניהם. אסטרולוגיה היא לא דבר בעל נשמה, היא לא דבר חי או משהו כזה, אתה מדבר עליה כאילו היא הייתה מין גוף בעלת כוחות, שהרי היא לא כזאת. מאמיניה, ותומכיה, לצערינו, עושים איתה מה שהם רוצים. אתה לא חייב לקרוא בבוקר את ההורוסקופ ולתכנן את היום שלך לפיהו, אתה יכול לקרוא אותו בסוף ולתת לעצמך מין סיכום של היום, ואז לראות אם זה נכון. ואם לרוב לא יצא לך נכון, אז כנראה שהתעקשת לשנות לעצמך את היום, או שההורסקופ היה מיועד לרוב בני המזל, ולא לכולם, שכן לכל אחד יש תכונות משלו לא חשוב מה המזל שלו. "ובקשר לאמונה..." כבר אמרת? לא. לא אמרת שזכותינו, ולא אמרת נעליים, אני אמרתי את זה, אתה פשוט יודע שאני צודקת, אני וכל מי שאמר את זה. שלא כמוך, אני לא אמרתי שלא זכותך, ואכן, זכותך להביע כל דעה שתרצה, בדיוק כמו שזכותינו להאמין במה שנרצה, אבל זה פוגע כשאתה בא וחולק על האמונה שלנו. זה כמו שאני אגיד לך שזה טיפשי שכל מה שאתה מאמין בו אתה חייב לראות בעיניים. או לא חשוב במה אתה מאמין. אנחנו חולקים על המון דברים, במקום להקשיב ולנסות, ולכן יש כ"כ הרבה תרבויות בעולם. כן זה מעניין והכל, אבל הרוב, פשוט מאמינים במשהו לשווא. כל הקטע של להאמין במישהו או משהו, זה סתם, זה רק כדי להביא את הדברים שאתה מאמין בהם מעצמך, מבפנים, אני מאמינה שאסטרולוגיה באה להדריך. זה כמו המאמינים בפסלים. האם הפסל יכול לקיים משהו? לעשות או להגיד משהו? אנחנו יודעים שלא. אבל האמונה של הבן אדם כ"כ חזקה, שהוא לא שם לב שמה שהוא קיווה שהפסל או מה שהוא מאמין בו יעשה בשבילו, הוא עשה בעצמו. וכשפיסיקה, וצורת כדור הארץ וכ"ד... יהיו קשורים לאמונה ודת, תודיע לי. עד אז יום טוב. או לילה טוב. maya.b.a