בולם judy J1 06

• פותח הנושא yaia
  • פורסם בתאריך

yaia

New member
בולם judy J1 06

יש לי אופניים שמצויידות בבולם הזה ויצא ממנו כל השמן והוא כבר לא ממש עובד. רציתי לדעת עם אפשרי לנקות אותו ולהוסיף לו שמן בבבית (יש לי את חוברת הוראות) עם קצת חוש טכני, או שהוא מתוחכם מדי? חוץ מזה רציתי לדעת עם האנדורו סילס שיש באתר הרים של רוק שוקס 28 ממ מתאים גם לגודי? -יאיר

etal2

New member
בולם פשוט

ה-J1 הוא בולם אלסטומר מהסוג הפשוט ביותר, במילים אחרות יש לו בפנים קפיצים וכמה חתיכות גומי אבל אין לו ממש מערכת שיכוך שיכולה להתקלקל. אם הוא הפסיק לעבוד רוב הסיכויים שהאלסטומרים פשוט התייבשו והתקשו וצריכים כבר החלפה, כמה טיפות ההשמן שהיו בפנים נועדו כדי שהדברים יזוזו קצת יותר חלק לא יותר מזה. זה בולם מצויין להתאמן עליו במכונאות, הוא פשוט ואין בו מה שיתקלקל. תפתח אותו, תמצא אלסטומרים חדשים שיתאימו לו, תוסיף כמה טיפות שמן בשביל ההרגשה הטובה והוא יעבוד לך כמו חדש. לגבי האטמים, קריס מאנדורוסילס הוא היחיד שיש סיכוי שידע אם הם מתאימים, אם תשלח לו email הוא לרוב עונה די מהר. בכל מקרה לדעתי החלפת אטמים בבולם כזה היא בזבוז כסף, אין בפנים שום דבר שהאטמים יכולים לעזור לשמור עליו אז מה הטעם באטמים טובים ויקרים?

yaia

New member
סבבה תודה

אגב שהוא היה חדש הוא עבד טוב ונורא התפלאתי מזה

nadav4x4

New member
זה לא אלסטומר-

זה בולם קפיץ עם שמן, אבל אין בו אפשרות לכוונן את מהירות הכיווץ/החזרה. ואני מניח שבחוברת ההוראות יש הסבר למה לעשות אם יש דליפות שמן, ואם לא- באתר של רוקשוקס יש הסבר מפורט עם תמונות איך לפתוח אותו ולהחליף לו שמן.

etal2

New member
דווקא כן

בדגמים המתקדמים יותר J2,J3 ו-J4 יש באמת מערכת שיכוך, ה-J1 לעומת זאת הוא בולם אלסטומר פשוט. הנה קישור לדף עם המסמכים הרלונטיים ובעיקר ה-2006 Judy Service Guide

nadav4x4

New member
אם לא שמת לב,

יש ב- J1 קפיץ רק בצד אחד(שמאל), ובצד השני צריך(לפי ההוראות של מילוי השמן) לשים שמן בחלק העליון של הרגל הימנית, שם נמצא הדאמפר. אם זה היה בולם אלסטומר, היה אלסטומר ברגל הימנית-וכמובן שאין שם אלסטומר אלא דאמפר(עם שמן כמובן)...

etal2

New member
ואם היית קורא את ההוראות...

במקום סתם להתווכח היית מגלה שבכל השלבים שבהם מוסבר איך לטפל בדאמפר כתוב במפורש שבעלי J1 יכולים לדלג הלאה כי זה לא רלוונטי בשבילם. נכון שב-J1 יש שמן אבל מדובר בכמות זעומה של 20ml שזה ממש לא מספיק בשביל שום דמפר, זה קצת משמן ומנקה אבל לא יותר מזה. להבדיל בשאר הדגמים איפה שיש דמפר ממלאים 100ml ויותר.

אפשרות אחרת

שלום מזלג מסוג זה מגיע הרבה פעמים עם אופניים פשוטים עד בינוניים. הרבה פעמים, לקוחות משדרגים אותו למשהו יותר טוב במעמד הקניה. לפיכך, אם תחפש בחנויות, אתה יכול למצא מזלג כזה במצב חדש/משומש קלות במחיר של כמה מאות (לפעמים עשרות) שקלים.

yaia

New member
תודה על ההצעה

אבל הרעיון הוא גם (בעיקר) לשפר את היכולות המכניות שלי כי אני יודע שיחסית הבולם הזה פשוט ולא יקר מדי עם אני עושה טעות.

oferbic

New member
שימון רגלי הבולם באופן קבוע

זה תמיד מומלץ אלא אם רשום במפורש שלא. ניקוי וגירוז- בטיפול גדול ומקיף זו פעולה שיש לבצע פעם בשנה או על פי אופן השימוש הוספת שמן- אם חסר שמן ברגל הימנית לא יהיה לך שיכוך החזרה וזו ממש פגיעה בביצועים. יש לבדוק מדי מס חודשים או כשמורגשת נפילה בביצועים. החלפת שמן- בטיפול מקיף.

למעלה