בולי קולומביה

beni165

New member
בולי קולומביה

מצאתי בולים ישנים שסבי אסף בתוך ספר. דבר ראשון, איך אפשר לטפל בבולים שנידבקו אחד לשני? ואיך אפשר לטפל במצע שהתקלף? לי זה נראה אבוד, וחבל לי לזרוק. דבר שני, בבולי קולומביה בשנות ה-50 אם אני לא טועה, הוחתמה על מספר בולים האות L בצבע שחור, גדול, במרכז הבול - אנסה לצרף תמונה אבל יקח קצת זמן. השאלה - מי יודע למה? (שאלה לא חידה...)

doroni10

New member
בולי קולומביה- יופי של בולים

אתחיל בסקירה קצרה על בולי קולומביה: הבולים הקולומביאנים, מראשית ההנפקה בקולומביה (1859), נחשבים לבולים בעלי איכות נושאית מעולה. הקולומביאנים השכילו, ביצירת הבולים, לחשוב גם על האסטטיקה והשתדלו שבול לא יהיה סתם "עוד בול" שיודבק על המעטפה. אפשר לסקור את הבולים מראשיתם ועד היום- בולים צבעוניים יפים- אם כי מדי פעם ישנם טעויות כמו ברוב מדינות דרום אמריקה (בעיקר בשנים המוקדמות). דוגמא לכך הינה בוליה הראשונים של קולומביה שנצבעו בצבעים פלורוסנטים משהו - אדום, צהוב, ירוק כחול פרוסי וכו- בניגוד להנפקות השחורות/כחולות של מדינות אחרות באותה תקופה... האות "L" כהדפס רכב על בולי קולומביה, הופיעה למעשה על מספר בולי דאר- אויר (Scott # C151-C157, C160-C163, ומיספורם עם ההדפס C176-C186) בתאריך 18 יולי 1950, ולמעשה באה לציין את המילה LANSA (דאר פנימי כמדומני), באותו הזמן יצאו גם אותם הבולים עם הדפס A- שמייצג את המילה AVIAICA (באויר). לגבי הטיפול בבולים שנדבקו- אולי מעט השריה במים ולאחר ההפרדה יבוש בין דפי נייר סופג...

beni165

New member
המשך

תודה על הפרטים, מה הדפס הרכב (כאן ובכלל) עושה לערך של הבול, הן מבחינה כלכלית גרידה, והן במחינת הכללה באוסף נושאי?? האם "צריך" לכלול בול עם הדפס ובול ללא הדפס? איך אתם נוהגים, אספני הבולים??

doroni10

New member
בולים עם הדפס רכב

הדפסי רכב נהוגים זה שנים רבות. למעשה כשיש גלופה מוכנה ורוצים להדפיס בול עם ערך חדש או הפנייה מכוונת, במקום לעצב בול חדש פשוט ממדפיסים ומדפיסים שוב עם הדפס הרכב. כמובן שמי שאוסף את אותם בולים של אותה מדינה, או נושא וכו, בול עם הדפס רכב הוא בול שונה לחלוטין לכל דבר, ולכן אם יש בול ללא הדפס ובול עם הדפס הרי שכל אוסף יתכבד בהמצאות שניהם זה לצד זה. מבחינת מחיר הבול- לעיתים הערך יורדף לעיתים נשאר זהה ולעיתים הערך עולה יחסית לבול המקורי- אך מאחר מדובר בבול "חדש" ערכו אינו תלוי בבול המקורי אלא בעצמו- בכמות שהדפיסו אותו ובדרישה הכללית לבול- כמו כל בול אחר. דורון,

קשה לי להתאפק...

יש לי באוסף כמה בולים עם הדפסי רכב שהם השפיץ של השפיץ של האוסף - הפריטים שהיה הכי מסובך להשיג. בלילה אסרוק כמה ואראה לכם, עם הסיפורים מאחורי כל אחד. כדאי לחכות!

למעלה