בולי צעצועים

דובושכ

New member
בולי צעצועים

מענינת אותי הסוגיה הבאה: לאורך כל השנים נהגו ליצר צעצועים ופריטי "ממורביליה" כתעשיה שלמה בעקבות סרטים וסדרות טלויזיה, פו הדוב למשל. בעשור האחרון יש "טרנד" חדש מייצרים צעצועים שהילדים (ואולי גם מבוגרים) משחקים ואוספים אותם ואז רק אחרי שהם הופכים להיות פופולרים, עושים עליהם סרט או סדרת טלויזיה,וגם בולים!! אשמח עם חברי הפורום ירחיבו מעט בנושא זה.

Mercyful God

New member
אני לא יודע לענות לך , אבל

בלי קשר אשמח לדעת מה אתה אוסף, כי לא נתקלתי בהרבה הודעות שלך או בשמך ברשימת המשתתפים בפורום .

דובושכ

New member
ילדים על בולים

שלום MG .למען האמת אני "מופיע" מפעם לפעם בקהילה זו של האספנים. אני אוסף בולים עם: ילדים, צעצועים, צופים, ציורי ילדים, סיפורי ילדים, שנת הילד, UNICEF, אומנות (למשל ציורים בהם מופיע ישוע עם מריה), ילדים לומדים וכו'. נושאים נוספים על בולים:ישראל, דובים, דפוס, UPU, ו-EUROPA CEPT. יש לי הרבה מאוד בולים,מעטפות, חותמות באוסף, ויש לי הרבה מאוד בולים כפולים בכל נושא אפשרי. תודה על ההתענינות.

מממממממממממממממ לא שידוע לי

אני אוסף בובות של סרטים וסדרות מצוירות ולא ראיתי ולו פעם אחת את ההפך תמיד הכל הוא מן המקור הסידרה או הסרט

נויקה

New member
יש לך

את הבובה של פו הדוב ממקדונלד'ס? אני ממש מרגישה אשמה שהיא בחדר שלי (אני צמחונית) ואשמח לתרום אותה למישהו. נעה

אני לא אוסף בובות של מקדונלד

באטמן ספידרמן וכאלה אקשן פיגרס הצעצועים שקנינו שהיינו קטנים :)

coincollector

New member
לא יודע לגבי בולים

אבל בארה"ב החל משנות ה 80 הרבה סדרות מצוירות ילדים באו לאחר הצעצועים. הסדרה המצוירת היתה בעצם מעין סרטון פרסומת בן 25 דקות לצעצוע. דוגמאות: הרובוטריקים (Transformers), סדרות כמו HE-MAN ושות', G.I.JOE ועוד.

GI Joe

זה משהו ישן מאוד, ששייך כבר לקלאסיקה האמריקאית. היו תסכיתי רדיו שלו בשנות החמישים, ואולי אפילו קודם. ומישהו מכיר את סרג'נט פרסטון מהיוקון?

python 4

New member
GIJoe, זה לא כח המחץ?

כח המחץ לוחם מלחמת צדק למען האדם, לשלום! כח בינלאומי, למשימה נכון! נלחם בגבורה בעת צרה בים באוויר וביבשה, בכל מקום! כח המחץ הוא ארגון טרור נפשע הנלחם נגד קוברה, ארגון טרור נפשע המנסה להשתלט על העולם. ככה הלך השיר פתיחה, ממה שאני זוכר.. לא? נו טוב, אחד מהם היה ארגון טרור נפשע.

python 4

New member
יו, איך אהבתי את הרובוטריקים..

אגב, הרובוטריקים זו אחת מסדרות האנימה הכי ארוכות - היא התחילה משנות השמונים (בעצם מהפרקים האמריקאיים) אבל סדרות הבת שלה משודרות עד היום.

נויקה

New member
יווווווווו

היו לי כאלה כשהייתי קטנטנה. ואפשר היה להחליף את הצורה שלהם מהרובוט לדבר הזה שהוא היה הופך אליו, מין מכונה כזו, או כלי רכב. זה היה כמו קוביה הונגרית (יחי ההבדל) נעה

python 4

New member
יש לי, מתקופת הילדות, כמה רובוטריקי

ם. השאלה היא אם הם נשארו במקום בו אני יכול למצוא אותם. מה שכן שמרתי זה את אוסף בובות כח המחץ שלי, שכולל איזה 40 דמויות. יש לי אפילו את סטורם הנינג'ה הלבנה שהיה מה זה קשה להשיג, וכמובן את כל הרגילים - פלינט, ליידי ג'יין, אלפים ועוד. עם הציודים כמובן (יש להם תרמילים מגניבים כאלה שתוקעים להם בחור בגב).

coincollector

New member
היו לי הרבה...

כשהייתי ילד הייתי נורא גאה בעצמי שהצלחתי לזהות שהקול של "קוברה קומנדר" מ G.I.JOE והקול של סטארסקרים מהרובוטריקים הם של אותו שחקן (בגרסא האנגלית - גרתי בארה"ב באותה תקופה). שנים אח"כ, בעזרת אתר האינטרנט IMDB, גיליתי שאת כל הדמויות בשתי הסדרות (ובעוד אחרות) עושים שלושה-ארבעה שחקנים בסך הכל...

דובושכ

New member
הסרט: TOY STORY

עוד לפני שהיה הסרט: "סיפור צעצוע" של וולט דיסני, אני חושב שהכלב הקפיצי Slinky dog הומצא ונמכר ע"י חב' "ג'ימס תעשיות". זו החברה שפיתחה את צעצוע ה"קפיץ" המוכר לכולנו ב-1945 (מופיע בבול אמריקאי של Celebrate the Century,שנות ה-40).

דובושכ

New member
רובוטריקים

transformers כפי שהם נקראים באנגלית הופיעו כצעצועים ביפן 1984(ומיד אחר כך בארה"ב) ורק מיד אחרי זה הופיעו ה comics -חוברות מצוירות, וסדרות טלויזיה . 1984 The Transformers begins this year. In the spring, the original 21 toys were released, based on the Diaclone and Microman Japanese toy lines, and are soon followed by a Marvel Comics four-issue limited series. The television show premiered in the summer with the three part "More Than Meets The Eye" and new episodes began in September and were shown on Saturday mornings

למעלה