לרון ולמשתתפי הדיון המאלף על שגיאות ההדפסה
בסדרות של "דאר עברי". אני מרשה לעצמי לשוב ולהודות לכם על דיון מאלף בו יכולים להתברך כל משתתפי הפורום. הוא הצליח לעורר את סקרנותי לאפשרות של שגיאות קטנות באחד או שניים מבולי הסדרה הגדולים שברשותי, לא בגלל משמעותן הכספית אלא בגלל העיניין. בכלל, תקנו אותי אם אני טועה, אבל נדמה לי שחלק מאספני הבולים כאן והיום עושים זאת מאהבה וסנטימנט (כמוני) ולא משיקול כספי (שלושת האסים של "דאר עברי" שברשותי נקנו אם איני טועה, במחירים של כ-100 ש"ח ליחידה). כי אם מדברים כבר על הצד הנכסי, עדיף (אם אפשר) לגשת אל המקור לו יש בהחלט משמעות נכסית למדי. הכוונה למטבעות המרד הראשון והשני, על פיהן עוצבו בולי הסדרה הקלאסית הראשונה של בולי ישראל. כדי להמחיש משהוא מהצד הזה של החיים, הנה שלוש דוגמאות לשקלי כסף מהמרד הראשון (66-70 לספה"נ) - כל מטבע והבול הישראלי שעוצב על פיה (מוצג רק צד א' של המטבע, מאחר וצד ב' של כל השקלים זהה, פרט לצד ב' של שנה א'). הראשון שקל כסף משנה ב' על פיו עוצב המטבע הירוק של 250 ש"ח. הוא הנפוץ בין שקלי המרד ומחירו המשוער לכן, רק 1,500 עד 2,250 $ (המחירים ע"פ ספרו של דיויד הנדן, מהדורת 2001, מס.659). הבברכה.