בולי ארץ ישראל

בולי ארץ ישראל

אני מעוניין למכור בולי ארץ ישראל לא חתומים כל המעוניין לקנות נא ליצור איתי קשר בתודה רבה עמ הגדול

אודה לך אם תפרט יותר

בולי א"י, האם הכוונה לבולי מדינת ישראל, או גם מתקופת המנדט והתורכים? האם אתה מוכר גם בולי קק"ל ובולי הרשות הפלשתינאית? ומה בקשר לבולי Palestine שיצאו בעזה וביו"ש כאשר היו תחת שלטון צבאי מצרי וירדני בהתאמה? לכל אחד מסוגי הבולים הללו יש אספנים בפורום. גם אם הכוונה רק לבולי מדינת ישראל, כדאי שתציין מאילו שנים אתה מוכר.

מישהו יכול להסביר לי?

מישהו יכול להסביר לי את התופעה הבאה: קם אדם בבוקר, ומחליט שהוא רוצה למכור בולים. נגיד, לצורך הדוגמא שקוראים לו עם הגדול. אדם אחר קורא את ההודעה, וזה נשמע לו מעניין. נגיד, רק לצורך הדוגמא, שקוראים לקונה הפוטנציאלי שמוליק. שמוליק שואל את עם הגדול מספר שאלות, מאוד בסיסיות ולא מחייבות, ומעוניין לדעת פרטים על הסחורה. וכעת, המוכר, שרק לצורך הדוגמא מכונה עם הגדול, פשוט נעלם ונאלם. לא שומעים ממנו דבר, נאדה גורנשיט. הוא פשוט נעלם, נגוז, התפוגג!!! המעניין הוא שזוהי לא הפעם הראשונה שאני נתקל בתופעה הזאת. אז עם הגדול, תתעודד. אתה לא לבד. ולשאר קוראי הפורום, האם יש לכם הסבר לכך?

בּני

New member
נסיון...

אותו אדם, לא מבין למה קראת לו דווקא עם גדול אבל ניחא
, פרסם שאלה/מודעה במספר מקומות באינטרנט שלהם הגיע דרך חיפושים כל שהם או שמועות כאלה או אחרות. אבל מכיוון שהוא לא גולש קבוע, שכח את כל המקומות שבהם פרסם את המודעה, או שלא תאר שתהייה התעניינות מהירה כל כך ויחזור עוד שבוע, או שחזר לצבא ויצא שוב בשבת...? גם לי מוכרת התופעה... שמוליק, תתעודד
הוא בסוף יחזור. (או שלא)

אולי הוא נגיד,

גולש רק בימים אי-זוגיים. או אולי הוא חייל ויוצא רק בימי שלישי בשבוע. ואולי הוא נבהל מכל השאלות ששאל אותו שמוליק (לא יכולת למצוא שם יותר יפה לדוגמן, סליחה - דוגמא?) ואולי הוא רגיל לגלוש בפורום אחר שבו יש שתי הודעות בשבוע (כן כן, יש כאלו פורומים), ולא רגיל לקצב? ואולי הוא בכלל אמריקאי, אתה יודע - עם גדול, ואצלם בדיוק חוגגים את יום העצמאות (טוב, לא בדיוק אבל בערך...). בקיצור, תן לו צ'אנס.

תמיר1991

New member
אני אנסה...

האינטרנט מלא בטרולים, זה ההסבר הפשוט. אנשים שמשעמם להם בחיים ומחפשים תשומת לב. בשפת הילדים קוראים לזה "צומי". תמיר.

lubia

New member
תמיר - לא הגזמת קצת?

בסך הכל מדובר במישהו שלא ענה במשך יום וחצי. אולי יש לו בעיות במחשב? אולי הוא גולש בתדירות נמוכה? לו הייתי במקומו - הייתי נעלב.

תמיר1991

New member
גם אני הייתי נעלב, אך אנחנו

כבר מנוסים בפורום במקרים כאלה, כפי שתיאר שמוליק. תמיר.

תמיר1991

New member
כשחברי כותבים לי בICQ ובמסנג'ר,

הם כותבים "צומי", וכך גם אני. תמיר.

itzm

New member
אוף לחצתי בטעות על שלח

רציתי לומר לך ירון שתמיר צודק יש המון משועממים ובמיחוד עכשיו בקייץ לא ניתן לדעת אם הבחור כאן הוא כזה או לא עד שלא נקבל הודעה שניה בנושא אם לא נקבל הודעה ממנו סימן שתמיר צודק ובגדול

בּני

New member
לא מסכים אתכם...

גם אם לא תהיה הודעה נוספת, עדיין אין זה סימן לטרוליות או מה שתארתם ואין שום סיבה לחשוב ככה. גם אם לא יהיה המשך לכך, אני יכול לחשוב על כל כך הרבה סיבות לכך וגם אפילו על מקרים שלי זה קרה, פרסמתי שאלה/ הודעה בפורום אחר ולא חזרתי אליה, מכל מיני סיבות.

גם אני חושבת כך.

ובגלל דיונים כאלה, יש אנשים שמפחדים להכנס ולשאול שאלות או להתחבר, כי נוצר רושם של קבוצה סגורה שכל חבריה מכירים זה את זה שנים. אז
- קצת אמון, והודעות של "מקוה שתתערה בפורום" הן הרבה יותר מסבירות פנים.

תמיר1991

New member
את צודקת, ובשל כך אני אהיה מסביר

פנים לכוווווווווווולם. נתראה מחר, תמיר.

rachelea

New member
גם תשומי גם צומי מתאימים

תשומי - רוצה תשומת לב צומי - מנסה לעשות גלים לאחר שעשה רעש בכניסתו לפורום.

לכבוד שמוליק כהן!

אני הייתי מאוד , מאוד ,מאוד ברור בפרסום בהודעה! אני שוב חוזר מדובר בבולים ישראלים לא חתומים של מדינת ישראל והשנים שאני מוכר הם משנת 54 עד 2000 כל המעוניין יציע מחיר.. עמ הגדול

האמת היא שממש לא.

בכותרת כתבת: "בולי ארץ ישראל". ארץ ישראל הוא הכינוי שהיה ל- Palestine, לפני שנוסדה מדינת ישראל, ולפיכך שאל אותך שמוליק האם אתה מוכר את בולי פלשתינה א"י, שצורתם, צבעם וערכם שונים לחלוטין מבולי מדינת ישראל. בגוף ההודעה כתבת: "אני מעוניין למכור בולי ארץ ישראל לא חתומים". וזה מזכיר את הדיון על המכנסיים של היתום - מאיזה שנים הבולים שרצית למכור? הערכים הגבוהים של דואר עברי לא חתום שווים הרבה כסף. מאידך, ערכם של הבולים החדשים, שאפשר לקנות בסניפי הדואר, אינו עולה על ערכם הנקוב. בנוסף, לא ציינת אם אתה מוכר את כל האוסף או שאפשר לקנות ממך רק כמה סדרות או רק כמה בולים. איך אפשר לתת הצעת מחיר בלי להבין מהי הסחורה? ההודעה הנוכחית שלך היא הברורה יותר מבין השתיים (ועדיין יש מקום לשיפור, אם כי אני מאמינה שמי שמתעניין ישלח לך מסר). ככה שלכתוב "אני הייתי מאוד , מאוד ,מאוד ברור בפרסום בהודעה!" זה קצת מוגזם.
בכל אופן

למעלה