בולי אולימפיאדה

ronmerav

New member
לא שתי גרסאות

כי אם שני בולים בסדרה, האחד בערך 45 סנט והשני 1.50 דולר אוסטרלי. שני הבולים יצאו בהנפקה משותפת אוסטרליה -יוון, והגליונות הם עם שובל לצד כל בול. אני חוזר וטוען שההדפסה הזאת היא הזמנה מיוחדת של מישהו בצים, בשיטה של "הבול שלי".

דובושכ

New member
באתר של צים יש קישור לבולים

In September 2000 Australia Post produced an official Olympic postage stamp featuring Zim Lines. This was the only official Australian Stamp produced for the Olympics featuring a commercial enterprise and the only one ever to feature a shipping line. Originals of these stamps are displayed in Zim's museum in Haifa.

דובושכ

New member
"בול אישי"

לפי הכתבה המצורפת של השרות הבולאי האוסטרלי, נראה שאכן כפי שכתב ronmerav בפורום, התוספת של צים על השובל היא במסגרת הזמנת "בול אישי".

b_noga

New member
בולים מ- 1992

בולים אמריקאים מאולימפיאדת 1992, לצערי הם קצת נפגמו.

doroni10

New member
כן, יש לי אותם.

למעשה, כשהייתי בערך בגילך- עדין לא החלטתי מה לאסוף בדיוק. התחלתי עם בולי ישראלי כמובן, ואז החלטתי שבולי אולימפיאדה זה מעניין- והתחלתי לאסוף. מאחר והפסקתי לאסוף, אז כפי שאתה מכנה זאת- אני אוגר אותם ולא העברתי אותם חזרה למדינות מהן הגיעו אלא השארתי אותם כפי שהם ובכל פען שמגיע אלי בול אולימפיאדה- הוא הולך כלאחר כבוד לאותו מאגר. מאחר ואני לא אוסף אותם באדיקות כל כך רבה, עד היום (במשך כ 24 שנה) נאגרו שם 120 בולים, סינדרלות ופתקיות. התמונה שמובאת היא חלק מאותם דפים עם בולים. דורון,

python 4

New member
דורוני, יש לך המוֹן בולים.

רק הרגשתי צורך לציין...

doroni10

New member
ובתור יקה אני סופר אותם ../images/Emo132.gif

הכל מסודר ברשימות ממוחשבות מדוייקות.
דורון,

doroni10

New member
תלוי איך סופרים ../images/Emo8.gif

גליוניות זיכרון, למשל, גם אם יש בתוכם מספר בולים, אני סופר כפריט יחיד. סה"כ כרגע כ 15000 בולים שונים וגליוניות (ללא הבולים החדשים שקיבלתי), וללא כמות גדולה של בולי ארה"ב שקיבלתי זה מכבר ואשר עלי לבדוק ולסדר. (ולא כולל מעטפות יום ראשון וכו). מתוך כמות זו, כ 4000 בולי נוף ואתרים. וכמה לך?

python 4

New member
שמע ישראל!../images/Emo12.gif

15,000 פיסות נייר משוננות! מדהים! OK, בפעם הראשונה שספרתי את הבולים שלי, ב- 9/1/2004, היו לי 3682 בּול ובּולַה. מאז כל בול שאני מקבל אני מקטלג, וכיום יש לי 4991, שזה גידול של 35% בחודשיים. ביצועים לא רעים, מה? יש לי 796 בולי הונגריה, 742 בולי ישראל (לא כולל 54 בולי סינדי ישראלים), 383 מברה"מ, 326 מבריטניה, 292 מגרמניה ובול אחד מאוגנדה.

doroni10

New member
לא כולן משוננות ../images/Emo8.gif

ואם בענייני יקיות עסקינן.. על זה לא חשבתי- קצב גידול.. הממ.. יש לי השערה מדוע הקפיצה הגדולה... היש קשר לפעילות בפורום?
דורון, נ.ב. עכשיו תחשוב כמה עודפים (בולים להחלפה) צברתי במשך הזמן הזה...

python 4

New member
אז ככה,

בוודאי שיש קשר הדוק לפעילות בפורום. אתה מכיר את הגרפים של התנודות בבורסה, עם הסברים מצורפים? בבקשה! (מה שאני זוכר...) אגב כל הבולים האלה הם כמובן שונים זה מזה. כפולים לא נספרים.

doroni10

New member
למה נסחפנו? ../images/Emo121.gif

הרי שמירה על סדר היא ראשית הצלחה של אוסף, ובכלל, למשל במחקר מדעי- סדר הוא 50% בדרך להצלחה. דורון,

python 4

New member
../images/Emo45.gifנכון מאוד!

אבל, לו רק המחקר המדעי שלי היה מסודר כמו אוסף הבולים.. מצבי היה היום הרבה יותר טוב.

למעלה