בולים

liransil

New member
בולים

שלום לכולם, קיבלתי בירושה אוסף ענק של בולים. אולם מכיוון שאני לא מבין בכך, רציתי לדעת איפה אפשר למצוא מישהו שיעריך לי את שווי האוסף ואולי אף יארגן אותו? תודה לכל מי שיכול לעזור

לירן שלום, ברוך הבא.

בוא נתחיל מהדברים החשובים - אם הילד עוד משלשל, דבר ראשון צריך להקפיד שלא יתייבש, שישתה הרבה - אפילו להכריח אותו לשתות, הכי טוב כמובן מים. אם אחרי 24 שעות הוא לא מפסיק, בגיל כזה צריך לגשת לרופאה ולא להתחיל לקחת שום תרופה. הסיבה יכולה להיות ויראלית או אחרת, ועד שלא יבדקו לא ידעו. אם קיבלת עצות אחרות - אל תקשיב להן. אמא של יותם, אני צודק? ועכשיו, לבוים. אתה כמובן לא הראשון שמגיע עם השאלה הזו, אנחנו מקבלים אותה בערך פעם בשבועיים. בגלל זה העלינו תשובה לשאלות הנפוצות, קרא והחכם. אם עדיין יהיו לך שאלות - חזור אלינו, ונעזור בשמחה. ובסוף, אני לא יכול להתאפק מלהציע הצעה: אם אתה רוצה, אני מוכן לארגן את כל האוסף שלך אצלי באלבומים. בחינם...

doroni10

New member
אריק- יש לך מספיק אלבומים ריקים?../images/Emo8.gif

אבל כבר כאן מראה הבחור מחשבה ולכן יש לי שאלה אליו: א. האם הסידור נועד עבורך- כלומר אתה רוצה להמשיך את האוסף? ב. או שהסידור נועד על מנת לשוות אופי רציני לאוסף כדי שיהיה קל למוכרו? דורון,

אלבומים זה כינוי כוללני,

כולל גם קופסאות עמוקות תחתית (שם עם זכויות יוצרים מוגנות השייכות לפיתון4), ארגזים, ועוד פריטי אחסון שונים שלא כאן המקום לפרטם...

doroni10

New member
כן.. גם אצלי יש כמה קופסאות כאלו

הממתינות שאתפנה לסדר את תוכנן... דורון,

doroni10

New member
הרוב כמובן באלבומים..

הקופסאות הן פשוט צבירה של בולים שלא היה לי הזמן לטפל בהם (2 קופסאות סיגארים קטנות יחסית) מגין לימודים.. דורון,

לקח לי הרבה זמן להבין

מאיפה אתה יודע על השלשול של הבן שלו. אני מאוד מקווה שהוא כבר לא משלשל (מכיוון שמדובר בשלשול בן חודש!). באשר לי, הייתי בהחלט מחכה 24 שעות, כפי שהצעת, ואז מצלצלת לרופאה. אני מקווה שזה גם מה שענו לו בפורום הורים לתינוקות. נראה לי שאין לו יותר שאלות, כי הוא לא חזר...

liransil

New member
שלשול , בולים והקשר בינהם...

היי לכם, ובכן קודם כל סדר בדברים: לבן החמוד שלי אכן היה שלשול לפני חודש ואישתי נכנסה לפורום להורים ושאלה על הנושא... אז למתעניינם שלומו של אורי מצויין וגילנו שכל יציאת שן מלווה בשלשולים... ולעניין הבולים, מלבד אלפי בולים מצאתי קופסאות , מעטפות, אלבומים, ושקיות שאבי תכנן לסדר מתישהו אך לצערי זה לא יצא לפועל. כך שברצון לסדר את הבולים ולדעת קצת יותר על ערכם ושווים יש משמעות רגשית ולאוו דווקא כלכלית. אז תודה על ההתענינות ואשמח לקבל כל מידע שיעזור להתחיל ולסדר את הבולים.

doroni10

New member
הגישה שלי למצב שכזה...

ראשית, הייתי אני מפריד את בולי המדינות אלו מאלו- ובתוך אלו ואלו מפריד את אלו בעלי החלודה מאלו הנקיים על מנת שלא ידבקו בפטריה. אחרכך מתחיל לסדר ראשית לפי מדינות (חלוקה קלאסית) שכן כך יהיה פשוט יותר להתבונן ולראות במה מדובר. ואם נושא מסויים מוצא חן בעיני אחרכך להוציא את אלו שקשורים לנושא זה מתוך המדינות. רצוי שתמצא אולי מישהו המתעניין בבולים מבין ידידיך- מישהו בעל עין בוחנת אשר מודע ויודע כייצד להתעסק איתם. כמובן שאת ההפרדה יש לבצע בכלים מתאימים (מלקטת (פנצטה) שטוחת ראש לשם אחיזה בבולים- לא בידיים). דורון,

למעלה