בולים על גלויות

בּני

New member
בולים על גלויות

איך, אם בכלל, מורידים בולים מגלויות? והאם כדאי בכלל לעשות זאת? תודה בני

נו, באמת...

קומקום, אדים, יורד. אחר כך - קצת במים, להורדת הדבק. ואם הדביקו את הבול בדבק מגע, אז זה לא עובד.

בדרך כלל לא.

לפעמים היא מתעגלת קצת במקום שתופס לחות, אבל יבוש תחת ספר טלפונים מחזיר אותה מיד למצבה הראשון, בדיוק כמו שמייבשים בולים. צריך רק סבלנות, כבר קרה לי שלא היתה לי הסבלנות הדרושה, משכתי את הבול לפני שהוא הסכים לרדת, ובגלל שהיה לח ורטוב - נקרע מיד לשניים...

בּני

New member
אופס

טוב ננסה כמה. יש לי כל מיני גלויות ישנות ונראה לי שהבולים יעניינו פה את האנשים.
בדיוק שקראתי את המשפט על סבלנות, רציתי לענות והנחתי את הכוס שהיתה לי ביד על הכסא שלידי... הבעיה היא שהכסא זז קצת והכוס התנפצה לה.

מסקנות ולקחים:

קודם כל, תפסיק לשתות בלילה. זו בכלל עצה טובה, בלי קשר. שנית, אם כבר שתית - אל תנהג הביתה. גם זו עצה טובה באופן כללי. שלישית - אם שתית ושברת את הכוס, תשתדל לא ללכת יחף, זה יכול להגמר רע. ועצה אחרונה: לעולם אל תשאיר דלת פתוחה בלילה, דורסי לילה יכולים להכנס ולעשות בלאגן בבית. איך זה קשור? דורסי לילה, כוס... ונזכרתי שרציתי לכתוב פעם על גלויות מירב, ובאמת אעשה זאת מתי שהוא. לילה טוב!!!

בּני

New member
עופות דורסים

יש כמה שלא אכפת לי שיכנסו אלי הביתה... למשל על מטבעות.

geru

New member
בני... תלוי מאיזו תקופה הגלויות או

הבולים... יש לי לדוגמה גלויה שנשלחה אלי בתאריך 1.1.2000 עם בול מילניום וחותמת מילניום.(שזה שווה קצת יותר לאספני גלויות ואספני חותמות מילניום). יש גלויות מהתקופה המוקדמת של קום המדינה וכו' שאז בודאי שווה להשאיר עם הבולים. תבדוק היטב לפני שאתה מוריד שרון

meytar

New member
בעצם אני מכירה את הישראלית...

יש לי גם בול אחד מתוכה:) שואפת להשיג עוד, דרך אמא((:)

תמיר1991

New member
את כבר לא תשיגי לדעתי...

הפסיקו את המכירה שלהם עוד לפני 2001. בכל אופן, אם את כל כך רוצה את בולי ישראל, תעשי מנוי לשירות הבולאי. לי יש שירות בולאי, איל"ת ו"שבל" - וכמובן התאחדות בולאי ישראל. תמיר.

meytar

New member
מוזר כי את היחיד שלי אני השגתי

רק לפני איזה 8-9 חודשים בערך, והוא היה ממשלוח של הזמן האחרון, כלומר, קיבלתי את הבול ממש כמה שעות אחרי שהשתמשו בו.

תמיר1991

New member
כנראה הבנאדם קנה אותו

ב- 2000 ורק עכשיו השתמש בו. בכל אופן גיליתי לפני כמה שבועות שיש לי כפול את ה- FDC של כל הסריה ושל בולי ציורי ילדים מילניום מאותו התאריך. כמובן שהוספתי אותם לחלל, בגלל חותמת האירוע. תמיר.

krause

New member
לדעתי אין להוריד בולים מגלויות.

רוב הגלויות ההסטוריות אשר ברשותי הן עם בולים.הבול מעלה את ערך הגלויה. אני לא בטוח שההפך הוא נכון. בכל אופן,באם הבול אינו נדיר או חייב להכנס לאלבום, עדיף שישאר על הגלויה ויקשט אותה.

בּני

New member
שרון ו-krause

ברור שלא התכוונתי לגלויות מיוחדות.
מדובר על גלויות פשוטות, מהשנים האחרונות או קצת אחורה, בלי שום סיפור מעניין. השאלה הייתה באופן כללי איך אפשר לבצע זאת. תודה על האזהרות בני

למעלה