בולים נגד עישון

דובושכ

New member
בולים נגד עישון

יש אספן שמתמקד בבולים נגד עישון. הוא בנה אתר יפה ומקיף בנושא. שווה להציץ. בול ישראלי באוסף שלו ממש יפה (1983)

אתר מקסים!

שימו לב לשיטות התעמולה נגד עישון השונות: חלק מהמדינות, כמו תימן, ערב הסעודית, עירק וסוריה - הולכות על הפחדה, עם שלדים, ריאות ושאר זוועות. חלק מהמדינות, כמו יפן, בנגלדש וברזיל הולכות על מסר של איכות חיים ובריאות. סן מרינו הגדילה לעשות וכללה גם מקטרות. המדינה שהכי לא שמעתי עליה, עם הבולים הכי חמודים (לפחות בנושא עישון): Niuafoou לחובבי הארי פוטר: אינדונזיה מציגה את לורד ולדמורט על הבול.

דובושכ

New member
גם "שח" ו"הנסיך הקטן" על בולים

לאספן הזה קוראים סטיב טרוסל והוא כנראה מתעניין בהרבה מאוד נושאים וקישורים, ביניהם הרבה נושאים בולאיים. הוא ריכז את רוב בולי ה"אנטי עישון" על דף אחד (פלאקאט)- ממש מתאים לתצוגה (לאו דווקא בולאית). דרך אגב בדפי הארצות , עם לוחצים עם הסמן על שם הארץ - מקבלים פרטים גאוגרפיים ובולאיים על אותה ארץ.

rachelea

New member
יופי של אתר, תודה דובוש

מנקר בי רעיון להוציא פעם ספר בולים תמטי על אותם נושאים "קטנים" ויחודיים שאינם נושאים מקובלים באיסוף בולים. נושאים כמו זה שהבאת, הברזים שהוזכרו היום, מגדלי מים (ניתן לשלב שני הנושאים והציגם בעתיד ביחד בתערוכה?), בולי מזחלות כלבים, מגדלורים, מגדלי שעון בעולם וכדומה.

רחל, דגני, לילה טוב.

מזה לא מעט שנים אני חבר באגודה האמריקאית של אספני בולים תימאטיים. האגודה מוציאה כתב העת שנקרא Topical Time, ואני כמובן שומר את כל הגליונות. בכל גליון יש כמה מאמרים בדיוק בנושאים האלו - נושאים שמישהו אוסף אותם, וכותב מאמר על הנושא שמלווה בבולים ופריטים אחרים רלוונטיים. בזמנו הכנתי רשימה של כל המאמרים (והיא כבר לא מעודכנת), והצעתי למי שרוצה לכתוב לי מה הוא רוצה, ואני אצלם בשמחה. כמה חברים הרימו את הכפפה, והגיע הזמן לחדש את ההצעה. הרשימה מצורפת, ויש בה כרגע כשלוש מאות מאמרים. בקרוב אעדכן אותה בגליונות השנה האחרונה ואעלה שוב. ישנם גם לא מעט אתרי אינטרנט של אספנים כאלו, חלק מהם הוספתי בזמנו לטאגליינס ולקישורים - אתם מוזמנים לגלוש ולהנות.

למעלה