יש לי עבורך משל
אם כבר הזכרת מדענים. הפוסט-דוקטורנטית במעבדה שלנו עומדת לפרסם בקרוב מאמר בעיתונות מקצועית, והיא ביקשה ממני לעזור לה להתאים את המאמר לדרישות של המגזין. לתדהמתי היא שלפה חוברת של חוקים, עם איזה 20 עמודים מלאים בכתב צפוף שמתארים בדיוק רב איך מאמר צריך להיות, ואיך מגישים אותו. רק להבין מה הם רוצים צריך דוקטורט. ומה הנמשל? ברשותך אצטט גם אני איש חכם: "באהבה, כמו במלחמה, אין חוקים" (ויקטור לאשלי אחרי שהחליט להתגרש מאישתו שבגדה בו עם בעלה הקודם של אישתו הקודמת (אותה אשלי), צעירים חסרי מנוח) ואני אוסיף: "באיסוף בולים, כמו באהבה ומלחמה, אין חוקים". כלומר, איסוף בולים זה תחביב, וככזה החוק היחיד שחל על האוסף שלי זה שהוא יהיה לי מעניין. שלא כמו פרסום מאמרים, שום חוברת הוראות לא התלוותה לרשיון האספנות שלי. אני לא אוסף בולים בשביל להתעמק בנושא מסוים או אחר, סתם כי זה מלהיב אותי. זו הסיבה, למשל, שהתחלתי לאסוף בולי קק"ל ובולי הכנסה - לא כי יש עליהם דגלים, אלא כי פיסות נייר אלה הלהיבו אותי, ולי זה מספיק. בקשר למולדובה - החלטתי כבר מזמן שאני רוצה בול אחד לפחות מכל מדינה בעולם. סתם, כי זה נראה לי נחמד. זו הסיבה שקניתי סדרה אחת של בולים ממולדובה (ויתר בולי מולדובה שיפלו לידי ילכו לאלבום ההחלפות, אלא אם הם יהיו יפים מספיק להיכנס לאוסף הבולים היפים שלי), וזו הסיבה שאני מחפש בול מלטביה - שיהיה אצלי דף באלבום המזרח אירופאי עם הכותרת 'לטביה', המפה, הבירה, הדגל והסמל שלה, האירועים החשובים בתולדותיה, ואם אפשר - גם בול אחד קטן. זה האוסף הגיאוגרפי שלי. מבחינתי להשיג בול של מדינה שעוד אין לי זה מרגש ביותר. אני מיד נכנס לאתר FotW (האתר הגדול באינטנט בנושאי דגלים) ומחפש את הדגל של אותה מדינה בשנת הדפסת הבול (זה לא כל כך פשוט לדעת). לרוב הדגל חשוב יותר מהבול עצמו. למה? כי זה מה שעושה לי 'את זה'. אני אשמח להסביר לך זאת ביום חמישי - אני גם כך אשתדל להגיע מוקדם יותר כדי לחפש דוכן שמוכר פאקטים עם בולי מדינות יגולסביה לשעבר (יש לי רק מסלובניה).