בולים מפינלד (?)

rachelea

New member
מנצלת שירשור

הצלחתי להוריד "סינדרלה" (של אנג'ל כמדומני) מלחמניה. מי רוצה?

python 4

New member
סינדי! אני אני! |מרים יד בהתלהבות|

מישהו הקדים אותי?

python 4

New member
יש לי עבורך משל

אם כבר הזכרת מדענים. הפוסט-דוקטורנטית במעבדה שלנו עומדת לפרסם בקרוב מאמר בעיתונות מקצועית, והיא ביקשה ממני לעזור לה להתאים את המאמר לדרישות של המגזין. לתדהמתי היא שלפה חוברת של חוקים, עם איזה 20 עמודים מלאים בכתב צפוף שמתארים בדיוק רב איך מאמר צריך להיות, ואיך מגישים אותו. רק להבין מה הם רוצים צריך דוקטורט. ומה הנמשל? ברשותך אצטט גם אני איש חכם: "באהבה, כמו במלחמה, אין חוקים" (ויקטור לאשלי אחרי שהחליט להתגרש מאישתו שבגדה בו עם בעלה הקודם של אישתו הקודמת (אותה אשלי), צעירים חסרי מנוח) ואני אוסיף: "באיסוף בולים, כמו באהבה ומלחמה, אין חוקים". כלומר, איסוף בולים זה תחביב, וככזה החוק היחיד שחל על האוסף שלי זה שהוא יהיה לי מעניין. שלא כמו פרסום מאמרים, שום חוברת הוראות לא התלוותה לרשיון האספנות שלי. אני לא אוסף בולים בשביל להתעמק בנושא מסוים או אחר, סתם כי זה מלהיב אותי. זו הסיבה, למשל, שהתחלתי לאסוף בולי קק"ל ובולי הכנסה - לא כי יש עליהם דגלים, אלא כי פיסות נייר אלה הלהיבו אותי, ולי זה מספיק. בקשר למולדובה - החלטתי כבר מזמן שאני רוצה בול אחד לפחות מכל מדינה בעולם. סתם, כי זה נראה לי נחמד. זו הסיבה שקניתי סדרה אחת של בולים ממולדובה (ויתר בולי מולדובה שיפלו לידי ילכו לאלבום ההחלפות, אלא אם הם יהיו יפים מספיק להיכנס לאוסף הבולים היפים שלי), וזו הסיבה שאני מחפש בול מלטביה - שיהיה אצלי דף באלבום המזרח אירופאי עם הכותרת 'לטביה', המפה, הבירה, הדגל והסמל שלה, האירועים החשובים בתולדותיה, ואם אפשר - גם בול אחד קטן. זה האוסף הגיאוגרפי שלי. מבחינתי להשיג בול של מדינה שעוד אין לי זה מרגש ביותר. אני מיד נכנס לאתר FotW (האתר הגדול באינטנט בנושאי דגלים) ומחפש את הדגל של אותה מדינה בשנת הדפסת הבול (זה לא כל כך פשוט לדעת). לרוב הדגל חשוב יותר מהבול עצמו. למה? כי זה מה שעושה לי 'את זה'. אני אשמח להסביר לך זאת ביום חמישי - אני גם כך אשתדל להגיע מוקדם יותר כדי לחפש דוכן שמוכר פאקטים עם בולי מדינות יגולסביה לשעבר (יש לי רק מסלובניה).

תמיר1991

New member
אני משער שיהיה בשבילך דוכן,

ואפילו אשמח לחפש איתך. את כל הפריטים בדוכן השירות הבולאי ואת "צייר לך בול" אעשה ואקנה כבר ביום שני, ולכן יהיה לי זמן פנוי רב. תמיר.

python 4

New member
עשו לי את היום!!!

תראה מה קראתי בוואלה!! גם זה, וגם האלבום החדש של אגנטה, זה כבר יותר מדי בשבילי!
תמיר - תשאיר לי משהו בדוכן השירות הבולאי יום חמישי! אם כבר יגמר להם הקונטרס המהודר עד שאני אגיע אני לא יהיה מרוצה. בכלל לא!

תמיר1991

New member
אל תדאג, אני אשאיר...

מהקונטרס המהודר אני קונה רק אחד, כך שזה לא יהיה תלוי בי... תמיר.

broadaxe

New member
הסמוייד גבלו בתורכיה? לא נראה לי

שבט הסמוייד נמצא בגבול אוקיאנוס הקרח הצפוני של מערב סיביר (נוביה זמליה ושאר אזורים רוויים קרינה רדיואקטיבית) ואף פעם לא נזכרו בדברי ימי עולם כמגלים גיאוגרפים... יש סיבה אחרת לזהות במילים, והיא העובדה שהשפות פינית ותורכית (יחד עם ההונגרית) הן שפות קרובות מהקבוצה האורל-אלטאית (או פינו-אוגרית) בניגוד לשפות אירופה האחרות (למעט הבסקית) שהן הודו-אירופיות.

לגבי שבט הסמוייד:

הדברים שאתה אומר נכונים בהחלט, אבל - מדובר בקבוצה של שבטים (אולי המינוח המקצועי שלי לא נכון - מדובר לא ב Tribe אלא ב- Clans) נוודים שפרנסתם היתה על גידול עדרי איילים. מרכז המחיה שלהם היה בצפון רוסיה של היום, ממזרחה להרי אורל ועד לנהר ה - Yensei. יחד עם זאת, כיוון שהיו קבוצת שבטים גדולה מאוד, חלק מהם בהחלט הגיעו גם לאזור פינלנד ש היום, בעיקר במאות המוקדמות יותר, ומשם ככל הנראה נדדו גם מזרחה, לא לצרכי גילוי ארצות אלא אחרי העדרים והמזון. הרעיון של מילים שאולות מעניין מאוד, ובפירוש מדבר על מילים משפת הסמוייד הלקוחות ישירות מהשפה התורכית ולא על מילים בעלות מקור זהה בשתי השפות. בגלל שלכאורה לא היתה קרבה גאוגרפית בין שתי השפות נחשב העניין הזה כתמוה גם לבלשנים, ואין לו הסבר של ממש. לקחתי את המידע ממחקר שהוצאתי בזמנו מספריית הקונגרס בוושינגטון (בימים במם עדיין הקדשתי הרבה זמן למחקרים כלבניים). ציורים ראשונים של כלבי סמוייד צויירו על ידי אדם בראנד ב- 1696, ולמעשה מידע על האנשים האלו לתקופות מוקדמות יותר כמעט ואינו קיים. על עובדה אחת אין עוררין - שמה של פינלנד בפי תושביה נגזר משם השבט, ואת זה בדקתי עם אחת מחברותי ילידת פינלנד.

broadaxe

New member
יכול בהחלט להיות שהיתה חפיפה

בין קבוצה מהסמוייד לבין קבוצה דוברת תורכית (שפה טהורה במקור) הרבה לפני היווסדות האימפריה העות'מאנית. הקבוצה המרכזית של העות'מאנים הם הסלג'וקים שהגיעו ממרכז אסיה, שם מדוברים עד היום דיאלקטים תורכיים. ופרט מעניין: הסלג'וקים המקוריים הם בהירי עור ושיער. התורכים הכהים הם ממוצא אזרי (מאזרביג'אן).

ואין שמחה כמו שמחת בית השואבה.

אני מנצל"ש. ביקרתי לפני כמה דקות בפורום אחר, העוסק בבולים, ובאחת ההודעות מצאתי את זה: "...ניכנסתי לאתר האספנים בתפוז - ושם חגיגה ללא הפסקה. אכן יש שם המון צ'טים והרבה סוגי אספנות אבל יש שם חיים!!!!!!!!!" למי שלא הבין - זה עלינו. עצוב לראות, אבל בעמוד הנוכחי שם יש עוד את איחולי חג שמח לפני פסח... חבל שפורום בולאי לא מצליח להתרומם. אני באמת מאחל להם שיהיו אצלם חיים כמו אצלנו. והלוואי שקנאת סופרים תרבה חכמה.

תמיר1991

New member
חחח, אכן עצוב...

אין שם הודעות, וחייבים להחיותו. אפילו פתחו "מיני פורום" שם - רוצים להחליף. ככה זה כשאתה בוואלה, וההודעות עולות תוך 20 שניות... תמיר.

אני לא בטוח שהבעיה באתר עצמו.

עם כל הכבוד, אני חושב שההבדל אינו רק בזמן שלוקח לפתוח כל הודעה, אלא במידת ההנאה שאפשר לה]פיק מההודעות אחרי שהן נפתחות. אם אתה מוגבל, ולא יכול ללכת עם זה כמו שאומר אברהם, ולא יכול לעקוב אחרי האסוציאציות שלך או להכניס תוכן אישי וחברי, לסטות מהנושא פה ושם, להתעניין גם בדברים נוספים (כמו שכתב באופן מקסים לחלוטין לביא בלאו בציטוט שהכנסתי בהודעה אחרת), אתה צריך להרגיש כמו בבית הסוהר. ומי רוצה לבלות את שעות הפנאי שלו במוסד סגור?

coincollector

New member
גם וגם...

בשביל פורום סוער ומעניין צריכה להיות "מסה קריטית" מסוימת של אנשים. זה לא קשור ל"מוסד סגור" או לא. אני משתתף לעיתים בקבוצת דיון (לא ישראלית) מאוד סוערת על מטבעות אמריקאיים. למרות הנושא המצומצם יחסית לפורום הזה יש שם לא פחות אנשים ולא פחות דיונים, פשוט כי בארה"ב יש מספיק אספנים למלא פורום כזה בתוכן. בארץ כנראה פורום בולים/מטבעות בלבד הוא קטן מכדי שיהיה מעניין, בעוד שפורום אספנות כללית מצליח יותר. זאת כמובן בנוסף לעניינים טכניים (אתר וואלה הרבה פחות מוצלח מאתר תפוז, מכל הבחינות, למרות התקלות בתפוז מפעם לפעם), ולענייני ניהול הפורום. הרבה קרדיט מגיע לאריק שלא ויתר וכל אחד שנכנס הוא תפס אותו ושאל - רגע, מי אתה, מה אתה אוסף, תציג את האוסף שלך, תכתוב מאמרים, תעלה תמונות וכו'. לאט לאט זה תפס, ועוד ועוד אספנים הצטרפו ונהפכו למשתתפים קבועים. תסתכלו ב 100 העמודים הראשונים של הארכיון - זה ממש לא היה ככה. הפורום הזה היה די מת תקופה ארוכה - מפעם לפעם מישהו היה נכנס, שואל "כמה זה שווה" על משהו, מישהו (בד"כ רוזן) היה עונה, וזהו.

מסכימה! פה כייף!

ונרגעתי לגלות (בהודעה שכתב אבא של נעם לפני כמה ימים), שלא רק אני נכנסת באובססיביות ומחפשת מסרים ותגובות להודעות (חלקן הזויות למדי) שלי. זה די מצחיק, ישנם פורומים מקבילים בכמה נושאים בכל מיני אתרים, ובחלק מהם העניינים שוקקים ובחלק - רדומים. זה ממש לא תלוי בממשק (איזו מילה!) אלא באמת באנשים שנתפסו לפורום ובמנהלים (בלשנות, מישהו?).

למעלה