בוליביה - כמה שאלות

LIRY1

New member
בוליביה - כמה שאלות

1. שמעתי שבדצמבר יש שם בחירות וכדאי לעוף משם - זה נכון? עד כמה זה באמת משמעותי? או איפה אפשר לברר לגבי זה? 2. יש מקום בבוליביה, מעין מקלט לחיות שניתן להתנדב בו, מישהו משע? מכיר? האם יש הכרח להתחייב לזמן מסוים או שאפשר גם למעט זמן?! 3. אשמח לשמוע על המלצות מעניינות על בוליביה, מעבר רק לפמפאס/גונגלים/סלאר שכולם עושים... תודה רבה

../images/Emo8.gifממליץ-

את תמיד יכולה לקרוא את 'בחזרה מטואיצ'י' ולנסות לעבור את מעבר סן-פדרו כפי שעשה יוסי גינסברג...

maz

New member
ולהתעלם מהשגיאות שלו בספר

חוסר ההבנה הבסיסי שהוא הפגין בספר על התרבות המקומית בבוליביה הפריע לי. אני לא מכירה את הבנאדם, אבל הזכיר לי (בפרקים שלפני היציאה שלו לטיול בג'ונגל) את החבורה שפגשנו במאצ'ו פיצ'ו שהיו עסוקים בלשבת ולעשן עשבים על הדשא שם ולא ממש המקום אליו הם הגיעו.

shaishoo

New member
תראה ..

אני הייתי בבוליביה מעל ארבע חודשים. גם בזמן בחירות שלעיתים מפלגת האינדיאנים מחממת את השטח, שדות הקוקה זה נושא רגיש שם האמריקאים רוצים לשרוף המסורת והחקלאים לא ולכן יש אזורים שלפעמים הכביש שם נחסם, ברגע שהם לא מזהים אותך כאמריקאי אין סכנה אבל אם הם סתם מחוממים על זרים זה בעיה, הכי נורא תלבש ורוד(צבע מפלגת האינדיאנים) או כחול שחור ותצעק MAS ותהיה בסדר... אבל בהחלט זה שיקול למרות שיש כל כך הרבה אזורים בבוליביה שלא מתרגשים מהבחירות כמו אזור הגונגלים ברורנבקה או הסלאר בדרום.. לגבי ויה-טונרי (מקלט לחיות) מקום נהדר, כנס למאמר שכתבתי על ההתנדבות שם (הייתי כ3 חודשים שם) מכוון שדברים קצת השתנו שם והם פתחו גם אתר חדש אתה יכול לברר באתר של הארגון. מומלץ בחום !!! וכן יש מינימום זמן התחייבות בזמני היה כשבועיים עם קופים וחודש עם חתולים אבל נאמר לי שהגדילו את הזמנים. אם אתה רוצה לבוא ליום יומים אתה יכול לבוא כתייר רגיל לשלם כניסה (משהו כמו 5 שקל) ולהסתובב בין החיות, בעיקר קופים ספק אם יתנו לך להתקרב לפומה או ליגואר. לגבי בוליביה המלצות זה תלוי מה אתה מחפש..נסה אותי

horfaN24

New member
ככל הידוע לי וילה טונרי כבר למקום

חדש וגדול יותר, תריץ חיפוש בגוגל יש להם אתר. היה מדהים להתנדב שם, חוויה לכל החיים!! הם דורשים מינימום התחייבות למען החיות כי לחיות לוקח זמן להתרגל למתנדב והם לא רוצים שכל רגע החיה תקבל מתנדב אחר..

horfaN24

New member
כבר=עבר**

המון חיות במקום המדהים הזה - כולן משוחררות בג'ונגל ופשוט התרגלו למתנדבים שמספקים להם מזון וטיפול רפואי. רוב החיות הגיעו מקרקסים או פצועות

horfaN24

New member
יש גם תוכים, פומות ועוד

אבל בעיקר קופים מכל מיני סוגים

natyh

New member
לא הבנתי ...

הגעת מקרקס ? או משהו לשם ???? ...
בכל מקרה אתה ודאי יודע לרכב על חד אופן אז אולי אביא אחד למפגש קרס, יחד עם עפיפון ...

למעלה