בולגריה....

ומה קרה לIBM אח'כ? הם פשטו רגל?

כי הם פיספסו את הגל של הPC? הPC הפך להיות מוצר ביתי כמעט כמו טלויזיה בכל חדר בגלל האינטרנט... האיש לא ניבא את זה ! מה לעשות... SONY (שהיה מלך אביזרי הכיס של הWALKMAN למיניהם)פיספס בשנים האחרונות את גל ייצור ומכירות הIPOD.... למקרה הזה גם יש סיבה ספציפית: שלסוני יש ארכיון של INTELECTUAL PROPERTY ענק של מוזיקה..והם הרגישו שהIPOD יעודד העתקות והורדות מוזיקה לא חוקית שתפגע בהם מסחרית.... חחחח ככה זה בחיים...בעסקים כמו לשחק עם קוביות מזל לפעמים... אתה בוחר את מיקומך במפה המסחרית בעסקים כולנו נחייה מספיק להתבונן ולהבחין בכל התופעות המעניינות שקורות בעולם העסקים. זהו

mentorit

New member
הי אריק! (מה שלומך?)

אני יודעת לגבי בולגריה ואפילו מבקרת שם לעתים... עם זאת תסכים איתי שבית קפה בבולגריה (?!@#$$$$???) ממש לא לשם כך "התכנסנו"- זה לא עסק זה בדיחה. ורומניה - גם היום היא מקום עם הזדמנויות רבות (אהבתי את חתימתך הנכונה). לגבי הבולגרים כ"עם"- מבלי להיכנס להכללות...הם עדיין קצת תמימים, לא מכירים....(שלא לומר "טאמבאלים") בתחום התוכנה הם מצויינים וזולים מאוד (זה התחום שלי)- אז בהחלט יש עתיד.

arik2000

New member
הי מנטורית

אצלי הכל טוב..... אני אגב פרט לביקורים קצרים בויקאנד שאז כן חיפשתי בבולגריה בתי קפה..... לא מכיר את המדינה, אבל מהתרשמות שלי שם בולגריה תגיע למצב של רומניה תוך 3-5 שנים ומי שהיום משקיע שם אין ספק שיתמזל מזלו ויצליח. כמו בכל מקום בד"כ הראשונים שהעיזו והתחילו ראשונים מצליחים,אבל בכל מקרה בית קפה זהו עסק עם סיכון גבוהה בכל מקום ולא רק שם,והייתי ממליץ לכל מי שרוצה לעסוק בכך להיות מקצוען ולא להתרשם מקופה מצלצלת בבית קפה מקומי אלא ללמוד את המאטריה טוב.

יוחנן123

New member
אז ככה

מה שביקשתי זה : א.לשמוע אם למישהו יש ניסיון בעבודה מול הבולגרים . ב.התנהלות מול הרשויות ...עירייה לרשיונות ..רשויות המס וכיו"ב ג.האם מותר להוציא כסף מבולגריה ....נגיד רווחים .. ד.בנקים והתנהלות מולם .. ה.האם מישהו יודע משהו על המאפייה שם ..ואיך זה יכול להשפיע על עסק ..או איך מיתנהלים מולם וקיבלתי: ביקורת כל בולגריה ..אין חיי לילה..עיצה ללכת ללמוד האונברסיטה..עיצה מצויינת בכל מיקרה ..ולמה בכלל בית קפה? אמרתי בין היתר הוצע לי לפתוח בית קפה.. תודה בכל מקרה ...קראתי בעיון את דעת אריק ..גם אני בדעתו שעכשו זה הזמן להשקיע בבולגריה ...אישית עדיין מיתלבט... בלכ מיקרה...לידע כללי ..חזרתי משם ..וכן יש דברים לעשות ..ולדעתי הבעיה היחידה שנותרה או שמונעת ממני להכנס כרגע לעבקים שם ..זו ההתנהלות של הרשויות .

arik2000

New member
אם זו הבעיה העיקרית

יש לזה פתרון פשוט: חפש עו"ד נחמד שידבר בשפה שאתה מבין ושיענה לך על כל השאלות. אל תסמוך על עצות בפורומים,ידע מעו"ד מקומי חשוב מאוד ואל תחסוך אותו. כמו כן תבדוק בארץ לגבי נושא כפל מס בין המדינות ומהם ההסכמים שנחתמו עם הבולגררים. כך שאם תרצה להוציא רווחים לא תופתע כאשר תדרש לשלם מס גם בארץ(בהנחה שכוונתך להוציא רווחים בצורה חוקית). בהצלחה

יוחנן123

New member
אכן...

פניתי כבר לעו"ד מקומי...כל השאלות היו מעבר לכך...אתה מבין שמי שכבר עובד שם ורוצה לתת עיצות אז כדאי מאוד לשמוע גם מבעלי ניסיון ..זה מאוד חשוב לדעתי.. אין כפל מס...אבל יש איזשהיא בעיה בהוצאת כסף ..בנתיים ..מבולגריה . כמובן שבכל חוקי ...עד כמה שניתן .. תודה לך בכל אופן ... אתה ברומניה????????

arik2000

New member
האם יש פתרון?

אינני יודע מהו שיעור המס בבולגריה אבל לדוגמא ברומניה (כן אני ברומניה) אחוז המס הוא 16% וצריך להשלים את ההפרש בארץ עד 25% מס זה חל בארץ על כל תושב ישראלי שהכנסותיו בחו"ל. לא כולם מכירים את החוק או מתעלמים ממנו או עוקפים אותו בדרך זו או אחרת אבל זהו החוק הישראלי. והסכמי המיסוי בין רומניה וישראל מאפשרים לקזז את המס ששולם ברומניה מהמס שישולם בארץ. צריך לבדוק את זה לגבי בולגריה.

למעלה