בולגריה....

יוחנן123

New member
בולגריה....

חזרתי משם ובין היתר...הוצע לי לפתוח בית קפה ...בסופיה... מעבר ..לחישובי הכדאיות ..רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עבודה שם .. יותר מעניין אותי ...איך מיתנהל הכל מול הרשויות ..האם מותר להוציא כסף משם ..איך המערכת הבנקאית עובדת ...האם השפעת המאפייה הינה קריטית .. ובכלל כל מידע שיש ...אודות המקום ...

mentorit

New member
אני באיזור וקבל את דעתי (לא לרגישים

סופיה עיר מגעילה ביותר- אין בה חיים! התרבות העסקית שם בקושי חיה...אין מספיק חיי לילה. בכל פעם שאני מגיעה לשם עם האוטו(נחשו איזה) מזהירים אותי מהמאפייה שתראה את האוטו שלי...אל תחני פה ותיזהרי שם... באופן אישי לא אוהבת אותה. ווארנה יותר מוצלחת אבל לא ממש "חיה " במשך השנה. לנה החלטת דווקא בולגריה?

afikiminfo

New member
אני באותה דעה של מנטורית

הייתי שם עם אחד הלקוחות שלנו לסגור את אחת העיסקאות שלו. בלשון עדינה אומרים "ראיתי כבר ערים טובות יותר..." שיהיה בהצלחה בכל מקרה אלי

יוחנן123

New member
רציתי לדעת..

איך ניסגרו שם העסקים ? האם יש בעיה מיוחדת ספציפית לבולגריה.. ממה יש להמנע ? יש בעיות מיוחדות עם פרוצדורות ?בנקים?הוצאת כספים משם ? עוד עיצות ?

יוחנן123

New member
את שם....באיזור..

את עושה שם עסקים ??..באופן כללי גם אני התרשמתי כמוך מהעיר.. לא הצלחתי לנחש איזה אוטו ...אם את שם בעסקים אז שאלתי היא האם נוכחות המאפייב מורגשת בחיי היום יום העיסקיים... בנתיים לא החלטתי ..בולגריה ...החיים גילגלו אותי לשם בקשר למשהו אחר בכלל...אנשי הקשר שלי שם נחמדים מאוד...בנתיים עומדים בכל מילה שלהם .. הם הציעו לי גם לפתוח בית קפה ..על הנייר הכל ניראה טוב ..אבל מהסתובבות שלי ..אפס..משהו ...בהרגשה שלי ...לא נח...אז שאלתי .. בכל מקרה ..תודה ואם יש לך פרטים נוספים אשמח לשמוע ...

מסבירים לך שאין שם כסף !אוףףףף

תגיד? יש לך מושג כמה מרויחים אנשים שם? יש לך מושג מה היא משכורת ממוצעת בבולגריה? איןןןןןןןןן שם הזדמנויות בגלל רמת החיים שהיא מתחת לכל ביקורת. אולי כדאי שתביא כמה שקי כסף לסופיה ותפזר אותם ברחובות לשמח את האזרחים... זה רעיון יותר טוב מלפתוח בית קפה שם. זהו

mentorit

New member
גם ברומניה למשל

המשכורות נמוכות (יחסית) אבל(אבל גדול) - יש חיים. יש עסקים. יש חיי לילה. יש הזדמנויוץ רבות. רומניה היא דוגמא לצורך העניין. בולגריה היא סתם מקום מגעיל וחסר חיים- ועסק לא פותחים בגלל שיש שם אנשים נחמדים... בכל מקרה כל הסיפור נראה לי הזוי לחלוטין אז עזוב .

afikiminfo

New member
קוריוז

כשהייתי בטוטרקאן (בולגריה), המארח הזמין אותנו לקפה בבית קפה של ... ישראלי שיש לו גם קזינו בוארנה. בית הקפה היה מלא (אולי כן יש כסף??). אינני יודע אם זה בגלל הטלוויזיה עם המסך הגדול בעת מסחק כדורגל אן בגלל נס קפה עלית וברכת העסק שהייתה תלויה במקום. שבת שלום אלי

בהמשך לקוריוז...

הייתיבעשרות בתי קפה ומיסעדות שם ...כמה פעמים ..ובשעות שונות ...מלאאאאאא....והדבר המדהים הוא .שהמחירים ממש כמו בארץ . קפה 8-10 ש"ח...והשאר דומה מאוד...הבעיה העיקרית בבולגריה ..היא של מי בתי הקפה האלו ? לדעתי לא ניתן לעשות שם עסקים בלי להיות מעורבים כך או אחרת למאפיה המקומית ..וזה קצת מסובך .. שמעתי גם..אבל שמועות אין לי הוכחות ..שאם יש לך שותפות עם המאפיה אז אתה מוגן ..אבל אם העסק ממש הולך ..יום אחד פשוט יגרשו אותך משם ..ולא יתנו לך יותר להכנס לבולגריה בכל מיני תואנות ...אבל שוב שמועות .. בכל מקרה צריך הרבה יותר מידע לפני שפותחים שם עסק..

mentorit

New member
יפתח...מדובר בסופיה??

אני הייתי כמה וכמה פעמים שם ולא התרשמתי שמלא- זה לא נקרא מלא. זאת עיר רפאים ביחס לכל עיר בירה אירופאית. אולי יום אחד יהיה שם אחרת. רמת המחירים בערך כמו בארץ נכון...נו אז מה.אז שיפתח בית קפה בארץ. גם המאפיה הדבילית הזאת.יש הרבה מקומות בעולם בלי מאפיה. ומי בכלל פותח בית קפה? נו טוב אני הולכת להרגע מכל הקשקושים האלה.

התחרפנו כולם ?בשביל להתפרנס...

צריך לקבל הגנה ממאפיה לנהל בית קפה? באיזה ספר עסקים אתם לומדים על ניהול עסק שצריך לפחד ממאפיה? הקשיבו למנטורית...היא צודקת בגדול ! לכו ללמוד מקצוע לרכוש השכלה וללמוד ענף מקצועי כדי שתהיה לכם השכלה הנאותה לא להתעסק עם ביב השופכין... ושלא תצטרכו להתעסק עם עלובי חיים שהכינוי : מאפיה הוא בסך הכל מחמאה עבורם... דספראדוז זה כינוי שיותר מתאים לבריונים ולמאפיה ! עסקים לומדים באוניברסיטאות ... אמנם יש הרבה מה ללמוד מעסקים בחיי היומיום, מה שנקרא : איניברסיטאת החיים... בגדול : השכלה.. והמון ידע הם המפתח להצלחה בחיים ובעסקים ! זהו

mishmish8

New member
לא נכון

צר לי לאכזב אותך ידיד אבל בבולגריה אם אתה רוצה לעבוד במיוחד בעסקים שקשורים לבתי קפה, בילויים וכו... אתה צריך לשלם. אתה יכול לקרוא לזה מאפיה או איך שאתה רוצה אבל בלי לשלם לא תוכל לעבוד. מה שכן אתה יכול לעשות זה לפני שאתה פותח את העסק לברר מי אחראי על העינינים באזור שאתה מיתעניין בו ולבוא אליו בהצעה עיסקית ושותפות חמה ואז במקום לחכות שיבואו לסחות ממך אז אתה נהייה שותף שלהם ו"חבר" שלהם. אתה יכול לקרוא לזה ביטוח. ובקשר למה שאתה אומר על לימודים והשאיפות להצליח זה מה שקובע אז זה לא ממש נכון כי במדינות כמו רוסיה, בולגריה.... אתה מצליח עם התכונות שאתה הזכרתה אבל מה שאתה לא יודע זה שיש שם המון אנשים ששותים מבאר ההצלחה שלך ולא תמיד נישאר לך מה לישתות. בהצלחה.

arik2000

New member
יש סיפור

על שני אנשי שיווק שנשלחו למכור נעלים באפריקה..אחד אופטימי ואחד פסימי כאשר חזרו אמר הפסימי:"אין לאנשים של נעלים" והאופטימי אמר:"אין לאנשים שם נעלים!!!!!" ללמדך שכל אחד יש לו מבט שונה על הזדמנות עיסקית דווקא בגלל שאין זה הזמן להשקיע....... ואגב מאפיה תן להם כרטיס חבר עם הנחה בקנית קפה ותראה שלא יתעסקו איתך אלא להיפך. ואגב(למנטורית) היום בולגריה היא מה שהיה ברומניה לפני 5 שנים מקום של הזדמניות עיסקיות בתוליות.

ולמה אתה מפרסם את זה אריק?

כי אין לך שום אינטרס להריץ את רעיון ההשקעות בבולגריה? או שיש לך (כן) אינטרס לדחוף עסקאות בבולגריה ? אם באמת היו שם הזדמנויות כאלו טובות? היית שומר את זה בסוד כמוס כזה ...כדי שתוכל לעשות את הרווחים האדירים שם לבד ! ספר לנו על ההזדמנויות בבולגריה... נו צ'כנע את החברים בהלך החשיבה שלך?! אולי יש בדעות שלך משהו......

arik2000

New member
כבר ראיתי

את התגובות שלך לכל הודעה....שלא מנסות לתרום כלום לשואלים אלא לנסות לנפח לך את האגו ואינני מתכוון לענות לך אישית אם אתה חושב שיש לך צורך אישי לדבר לשווא שיבושם לך. ולעניין אינני משקיע ולא מעורב בשום השקעה בבולגריה . אינני מנסה לשכנע אף אחד להשקיע שם רק נתתי נקודת מבט שונה על הדברים כדי שהשואל יוכל לשקול את הנושא גם בזוית שונה ולא רק לקטול לו את הרעיון. אם זה עזר לו אז אני עשיתי את שלי.

איך אני מנפח לי את האגו? כאשר ...

גם מנטורית וגם אני מנסים להסביר לבחור שצריך להזהר בבולגריה בעסקים... בולגריה ורומניה יצאו מעול הקומוניזם פחות או יותר באותו הזמן.... הנכס הלאומי הכי יקר והכי חשוב של מדינה הוא העם שלה ! מסתבר שהצ'כים והפולנים היו הראשונים שידעו לפתח יזמות עצמאיות בעסקים ולמדו את פרינציפ הקפיטליזם. הרוסים צולעים כבר המון שנים בנושא הקפיטליזם..... מסתבר שהבולגרים הם בין האחרונים שלומדים ומתנערים מכבלי הקומוניזם... למה? יש תשובות למישהו? אולי לך אריק יש הסברים מעניינים למה? הם אולי עם נורא נחמד חברותי ונעים הבולגרים...אבל קפיטליזם לוקח דור אחד או 2 דורות לעיתים קרובות ללמוד לפני שמדינה עולה ומגיעה לשגשוג כלכלי. הסינים הם ממש תופעה מדהימה בהסבה שלהם לשוק חופשי מקומוניזם מאואיסטי. יש כנראה משהו שהוא שונה בעם הבולגרי מהעמים האחרים באיזור... יכול להיות? יש בזה משהו? לזה אני ניסיתי לרמוז בעצה שלי בשרשור... וזה בכלל לא נכון שיש לי אגו מנופח. יש לי בטחון עצמי... ויש לי המון דעות... ואם זה לא מוצא חן בעיניך? יש לי דעות אחרות גם!!(גנבתי האמרה של מקס-גראוצ'ו מהפורום של ישראלים בחו'ל)... אם אתה רוצה לקטול דעולי בדיון כאן, בלי להכנס לדיון בנקודות ספציפיות בגלל חוסר הידע שלך או האופטימיות יתר שלך לגבי בולגריה? אנא עשה זאת ! אבל אתה רק חושף את האינטרסנטיות שלך... את שמוליק לא עשו מאצבע... צ'כנע אותנו בידע פליזזזזזזזז !!!! למד אותנו דברים שאנחנו לא יודעים על בולגריה. ואל תרד לפסים אישיים.... זכותי המלאה לחשוד בכוונותיך להיות יותר אופטימי מהקונצנזוס לגבי בולגריה כי אתה לא כותב קבוע פה. לי אין שום אינטרס חוץ מלעורר ויכוח מעניין בנושאים שקשורים לעסקים ! הוכחתי כבר את העובדה שאין לי אינטרסים כאן. אתה לא הוכחת כלום ! כמו שאמרתי קודם.. דעתי היא ש: הנכס הכי חשוב של כל ארץ ומדינה הוא תושביה. זהו

arik2000

New member
כנראה שאתה מגיב לפני שאתה קורא

אם היית קורא את התגובה שלי היה כתוב ברור : אין לי שום ידע בבולגריה ואין לי שום אינטרסים שם. יש לי ידע צנוע בעסקים ואני מכיר את הסוג שלך שמדכא כל יזמות וימצא מה רע בכל רעיון. אני רק ניסיתי לעורר את מחשבתו של הבחור על האפשרות שזה כן יעבוד. אם אתה רוצה להתחיל פה ויכוח על מדינות מזרח אירופה אז עושים זאת יותר ברור ולא תוך כדי כך שאתה מנסה להוכיח כמה אחרים טיפשים. וגם קודם ציינתי שאין לי שום עניין להגיע לויכוח אישי אולם שוב התעלמת מזה. אז קודם תקרא ואחר כך תגיב. אז לאחר שתקרא בעיון את ההודעה ותרצה לדון על עסקים אשמח לעשות זאת

אתה כנראה בחור עשיר אריק !

אתה צודק ! אני בד'כ מערים לפני כל אדם קשיים כאשר אני מעלה את הנקודות הקשות והשליליות להכנס לעסק... לפני שהוא מחליט ללכת על משהו למה אני עושה את זה? כך אני עושה גם עבורי בחישובים ובהתלבטויותיי לפני שאני מחליט להכנס לעסק... כי כאשר אני נכנס למשהו...? אני נכנס עם כל הלב ומזיז דברים כמו שמנוע סילוני/ גרעיני מזיז דברים... ובביטחון של מיליון אחוז...כי עשיתי את הDUE DILIGENCE קודם . אני לא יושב על שום גדר אחרי שהחלטתי ללכת על משהו. דעתי היא שאסור ולא נכנסים לעסק ומשקיעים בו דם וכסף ומאמצים.. ורק אח'כ מגלים את עקב האכילס(למה הוא לא הולך ולא מצליח) שלו בגלל שכל כך רצית להכנס לעסק כשהוא...רק כדי שהבן אדם יוכל להתפאר (לאגו השברירי שלו ברוב המקרים!) שהוא איש עסקים... זה לא ! אני תמיד לוקח בחשבון את הWORST CASE SCENARIO כדי שלא אם חס וחלילא אתקל בקשיים בעסקים, אוכל לעמוד בקשיים ובזמנים הקשים והתקופות החלשות...כדי שלא אצטרך לצאת עירום או חסר כל כי בניתי לעצמי סצ'נריו וורוד באורח לא מציאותי כשנכנסתי לעסק עם תקוות כל כך וורודות... אז אתה צודק! אני תמיד אשמש כאן כ: DEVIL'S ADVOCATE של הפורום... מתאים לך? יופי! ואם מתאים לך או גם לא מתאים לך ,זה ממש לא משנה לי,כי אני לא מתכוון להשתנות במאה השנים הקרובות. זהו

arik2000

New member
הנה יש תגובה לעניין -תרגע.....

ועוד סיפור קטן לצורך המחשה: מנכ"ל I.B.M (וסלח לי שאינני זוכר את שמו והשנה המדוייקת שזה קרה) אמר לפני כ 30 שנה ששוק המחשבים בעולם יגיע לכמות מכירה של 4 מחשבים לשנה במקרה הטוב.......והוא מה זה "צדק"....... גם הוא היה סנגור השטן בזמנו.......

למעלה