בוייקוס

מטיקה

New member
בוייקוס

מי איז/ה ב/א אה סקפאר אוי אל "טירונות" אייר מי טלפוניו אי דמנדו: אמא - טרוגו בה, אזי פור לה טקס בוייקוס" booykoos אי יו, אמא ספניולה בוואנה, אוי אזי מונצוס בוייקוס פרה טודו אל מחלקה. לה איז'ה מיה אז מדיה אשכנזיה אי מדיה דיל מווסטראס אמה פור אל סאבור קי בוייקוס איייי....חינכתי אותה מה זה טוב. לה מדרי דה מי מרידו, קה קי אזי אס פולונזה, ואס אזר קיגלה - בעעעעעעעעעעעע

SAMI RUSSO

New member
מטיקה אמבזה לה אטו איז'ה אפרונטאר..

קוזאס בואנס דה מוזוס , לוס פולונזוס קון סוס קומידאס אי אל קיגלה באמת בעעעעעעעעע חחחחחחחחחחחחח
קודם כל בשעה טובה לבת על סיום הטירונות , בעזרת השם גם הבן שלי מסיים 4 חודשי טירונות במג"ב בשבוע הבא ונחגוג לו גם שיהיו בריאים כולם וישמרו אמן

eagl8

New member
קון אורה בואנה ומוצלחת לילדים

שמסיימים טירונות, והמשך שרות מוצלח. קולאי אי ליבייאנו. אן אל סיום טירונות דה מי-איז'ו אפרונטי בורקיטס דה מאסה פינה, פארה דאר לה סאבור דה קאזה.

eagl8

New member
אגב קיגל...../images/Emo71.gif

זה לא בהכרח חייב להיות כל-כך בעעעעעעע. יו סו קאזאדה קון אשכנזי(חה חה איך לא...) ולפני בערך 15 שנה בעלי האשכנזי נידב את אשתו הסלוניקאית (כלומר אותי) להכין קיגל על בסיס קבוע לבית הכנסת בו התפלל - אחד העתיקים בעיר צפת. לא עזרו המחאות,הדמעות וכו'. וכך מצאתי את עצמי לומדת,משכללת ומכינה קיגל ירושלמי לקידוש של שבת בבוקר לציבור האשכנזי. המתפללים רצו קיגל כמו פעם .....(לא סתם בתבניות חד-פעמיות) ועל כן הכנתי להם קיגל בסיר ענק שבעלי היה מביא לבית הכנסת מבעוד מועד, לפני כניסת שבת, להנחה על הפלאטה של שבת מכוסה שמיכות ומגבות. יקצרו המילים מלתאר את ריח הקיגל שאפף ועטף את בית-הכנסת, ואת האדים שעלו מהקיגל הנפרש לצלחות. עד היום ,כשפוגשים אותי בצפת (אני כבר לא גרה שם יותר) מזכירים לי את הקיגל הבלתי נשכח. ואני אומרת להם שזה היה כל-כך טעים כי כנראה מלאכי השרת ירדו כל יום שישי לעזור לי

ש ח ר ש

New member
וורדאד איל קיגל איס סאברוסו סולו

איל גפילטע פיש נו מאגרדה קואנדו קאזו מי קוניידה קון אשכנזי לה מאדרי דיל נוביו איזו שבת חתן אי אינביטו אלה פאמייה דה ממירדיו קה סון עירקיינוס אימג'ינבוס לאס קאראס דה פיפינו דה לוס עירקיאנוס קאנדו ווירון איל גפילטע פיש אין איל פלאטו פאסרון מאס דה טרינטה אניוס אי אינדה מאזי רייאיר אסטה אקודרנסה

pepo92

New member
עשית לי חשק לנסות

מה שלומך חברה יקרה? אולי אפשר לקבל את המתכון כדי לנסות אותו בביתי. מודה לך מאד

זיזיקה

New member
אדיוסנטו פיידוס לי זה עבר כל כך מהר

רק "אתמול" התגייסה בקיצור תתחילי להכין הרבה קופסאות עם תבשילים לשבתות שתשאר בבסיס. לי נשארו רק עוד שלוש שבתות כאלה. העיקר שיהיה שרות קל ומהנה. אל דיו קה לוס קואדרה טודוס לוס חיילים.

tsiporganeden

New member
מטיקה שיהיה לה שרות קל וכייפי

כמו שזיזיקה אמרה, תקני קופסאות שנסגרות הרמטית, בהצלחה.

מטיקה

New member
גראסיאס אה טודוס ../images/Emo23.gif

טורנימוס דיספווד דיל טקס. יו, ורדה, יורי קוונדו טודו גרטאר - אני נשבע/ת אל מחלקה סקפו אל בויקוס אי אל קיגלה די מי סחווגרה סטובו מוי סברזו. איה לו אזי קון סאל אה נו דולסי. קב סה וס אה טנר שרות קל ונעים.

רותי ב.

New member
קולאי אי ליב'יינו אה טו איז'ה מטיקה

קן קרי מיטר אקי רסטו דה קוגל?? ב'ידי קה טו אסחואגרה אזה, אי eagle אסקריב'יו קה אי אייה אזה. מי מארידו סה אוזו אנטס קה סה קאזו קון מי דה קומר קוגל קאדה ש'אבה, אי אין ב'זיס מה דמאנדו קה לי אפרונטה. אמה סיימפרה מה דיש'ו קי נו אסטה סאב'רוזו קומו אסטה דה סו מאדרה
(אין גנדם קה ריפוזה..) ..אי אנטרימיינטס סה אוזו דה לו קה יו אפרונטו, בויקוס, פסטליקוס , טאראטור אי אוטראס קוזאס... אגורה, לה אס אסור דה קומר קון סאל, אי פנסו קה קוגל אז בואן טרוקאמיינטו (פורסדאקה נו קאדה ש'אבה, פורקה יו נו ב'ו קדאר דה אזר לוס דיזאיונוס קי יו קונוסקו)

t8a

New member
קוליי אי ליווינו קסייג'ה

לשוס דה קזה אי דראמאלאה. אנסי מדיזייה לנונה מיאה.

אסטרלו

New member
קה לה פאסה קולאיי אל אסקרליק

אנסינה אז מטיקה, איוס סה אנגראנדסן, אי קואלו מוזוס? דה אנדה ב'יינן לוס קאב'יוס בלאנקוס? דל טיימפו קה פאסה קומו און מינוט. העיקר שיהיה לה כיף בשרות, אצל רובנו זה השאיר זכרונות כיפיים.

למעלה