בויידעם

ביל דר

New member
בויידעם

שאלה למי שכבר נתקל בסיטואציה: דירה מלפני 45 שנים באמצע הדירה ובסמיכות לעמוד בטון ישנו בויידעם בנוי (בטון) כחלק משינוי פנימי יש צורך לפרק את הבוידעם מישהו אמר שייתכן והבויידעם בעצמו הוא נושא ולכן לא ניתן יהיה לפרק אותו בעירייה אין תכנית בה מופיע כל רמז לקונסטרוציה אפילו לא מיקום העמודים מה נראה לכם? יש דבר כזה שבויידעם הוא חלק מהקונסטרוקציה הנושאת?

מלפוף

New member
בויידעם

מה שתמצאי ברשות המקומית נקרא "גרמושקה" (תוכנית הגשה). תוכניות קונסטרוקציה לא תמצאי שם. עלייך להזמין קונסטרוקטור לביתך בכדי שיתן חו"ד בנושא. אני בעצמי קונסטרוקטור ועדיין לא יכול לתת לך תשובה באופן וירטואלי. יתכן שאפשר לפרק ויתכן שאי אפשר לפרק, את זה אפשר לקבוע אך ורק בבדיקה חזותית בשטח. בהצלחה

ביל דר

New member
ובשביל לסבר את האוזן

מהו גובה שכה"ט המקובל בגין חוו"ד שכזו?

cobby

New member
בויידם אינו אלמנט קונסטרוקטיבי

בחוזקו של הבנין אם תבדקי לעומק תראי שהבויידם יצוק מבטון מיקשי בעובי 8-12 ס"מ והוא למעשה יצוק בהשענה ע"ג הקירות ההקיפיים שלו המקסימום שהוא יכול לשמש מבחינה קונסטרוקטיבית הוא תחליף לחגורות בטון של הבניה ולחוזק העצמי שלו לשאת משקל של איחסון . אך.... מאחר וציינת שהבית הוא בן 45 שנה , ולא ציינת כמה קומות בשנתונים הללו היה נהוג לבנות בתים חד או דו קומתיים כשהקירות הינם קירות נושאים ולכן , מומלץ לכם בכל מקרה לקחת קונסטרוקטור שיתן חו"ד לגבי הריסת קירות ומחיצות . בדר"כ נהוג בין 800-1500 ש"ח עבור חוו"ד של קונסטרוקטור

מלפוף

New member
אתה קובע נחרצות

בכותרת אבל מסייג בתוכן יעוץ עם קונסטרוקטור בנוגע להריסת בויידעם בבניין בגיל כזה הוא לא המלצה אלא חובה. מה שאתה כותב כאן מבלי להיות בשטח, מבלי לראות את המצב, מבלי לקבל תמונה מלאה על מצבו של הבניין הוא דבר בלתי אחראי ומסוכן. את ההחלטה בנושא צריך לתת איש מקצוע שמתמחה בתחום הזה ולא הקבלן או איש השיפוצים.

cobby

New member
תגובה למלפוף

האם כל מה שנאמר על ידי בכותרת וגם בתוכן אינו נכון ? האם ראית כי המלצתי להרוס ללא קונסטרוקטור? האם קראת באורך-רוח את שכתבתי , וקצפך יצא בשוגג ? כקונסטרוקטור מן השורה , ועוד אחד שנחשב מומחה בתחום , האם פעם תיכננת בוידם כאלמנט קונסטרוקטיבי לחוזקו של המבנה ?

מלפוף

New member
תגובה.

אתה קובע באופן נחרץ כי הבויידעם הוא אינו אלמנט קונסטרוקטיבי על סמך כלום, זה לא אחראי ולא מקצועי. קראתי את הודעתך ברוגע, במשרד עם מזגן עובד וכוס משקה קר ותגובתי אליך היא אל אדם מהתחום, את גיל 20 אני עברתי מזמן ומה שכתבת לי בתגובתך פשוט מביש ולא הוגן. לרוב אכן, לא נהוג לבנות בויידעם כאלמנט קונסטרוקטיבי ואני אוסיף ואומר שגם לא תמיד הם מבוצעים במקשה אחת של בטון אלא באמצעות צלעות ובלוקים, מה שמפחית משמעותית את משקל הבויידעם כתוצאה מהפחתת כמויות הבטון. בכל שנות עיסוקי בתכנון ובביצוע נתקלתי במקרים בודדים בהם בויידעמים נבנו בכדי להסתיר אלמנט קונסטרוקטיבי. אחד המקרים היה בבית פרטי בן 3 קומות כאשר בקומתו העליונה נבנה חדר שרובו נבנה באויר ללא עמודים תומכים (בית באמת מיוחד של אישיות מוכרת במדינת ישראל).... מדובר בחלק מבני בשטח של 15 מ"ר שבנויים באויר. לצורך ביצוע האלמנט הזה במבנה הושם דגש מיוחד על הביסוס בחלק הרלוונטי של המבנה והחלק כולו נבנה על קורות בטון דרוך שהובלו לאתר והונפו באמצעות מנוף. שניים מן הקורות הללו בלטו בתקרת הקומה שמתחת והאדריכל בחר לסגור מלמטה ולהפוך את המטרד הזה לבויידעם.... אני נקראתי בכדי לייעץ אם ניתן לפרק את הבויידעם, במקרה הספציפי היו בידי בעל הבית כל תוכניות הקונסטרוקציה וכל התוכניות של הבית (משנות ה80 המוקדמות) והספיקו לי בדיוק 20 שניות לזהות את האלמנט הזה בתוכניות. אם הקורות הללו היו מנוסרות או נהרסות....סביר להניח ש-15 מ"ר מהבית הזה היו קורסים. ולסיכום ובקצרה לשאלתך....אני מעולם לא תיכננתי אלמנטים קונסטרוקטיביים בבויידעם ומעולם לא תיכננתי בויידעם כי אני רואה באלמנט הזה מזבלה שתלויה באויר. מה שכתבתי כאן מגלה לך שיש כאלה שעלולים להפוך אלמנט קונסטרוקטיבי לבויידעם גם אם לא תוכננו כבויידעם. אני לא יודע מה עמיתיי ומקצוע תכננו ומתכננים ולכן יש להזהר בתגובות בעניינים הקשורים להריסת אלמנטים (כל אלמנטים!) בתוך מבנים. ושתהיה לכולנו עבודה נעימה והמון הצלחה. ערב טוב קובי.

מלפוף

New member
כבר שנים שאינני עוסק בתחום הייעוץ

והבדיקה אך בזמנו, במידה ולא היו תוכניות קונסטרוקציה בידי הלקוח הייתי מבקש לגרד את הטייח טרם הגעתי למקום בכדי שניתן יהיה לזהות את האלמנט, בתחום הזה אין מקום לניחושים ואת זה את בוודאי יודעת. אל אלו מצטרפים ההגיון ההנדסי, כללים מוגדרים ומוכתבים, ידע וניסיון בתחום. היום יש אמצעים מתקדמים יותר באמצעותם ניתן לאבחן נוכחות של מסבכי פלדה (כלובים\ברזל בניין בשפת העמך) בתוך קיר מבלי לגעת בו ובכך לאתר חלקים קונסטרוקטיביים של המבנה. עם זאת, עדיין בדיקת מבנה ללא תוכניות קונסטרוקציה נחשבת לכזו שיש בה מן הבעייתיות. אני ממליץ לכל מי שבונה את ביתו, לשמור עותקים של תוכניות הקונסטרוקציה של הבית, אמנם, את הצורך בקונסטרוקטור זה לא יפתור אך אין ספק שזה יפשט את התהליך, יקצר אותו ויוזיל אותו משמעותית. כמוכן חובה לעדכן בתוכניות הקונסטרוקציה שינויים שנעשו בשלד המבנה. אם מדובר בשינויים בחזיתות חובה לעדכן גם ברשות המקומית ולקבל אישור על כך. שבת שלום לכולם.

מאגר

New member
ישנם בתים ישנים שניבנו בשות החמישים

ועד אמצע שנות השישים בהם הבויידם היה חלר קונסטורוקטיבי שהוחזר ע"י שנים או ארבע עמודים שעל הקורות שלו עמדות מרכזי הגמלונים של הגג כל זה נעשה מחוסר ברירה כדי להוזיל את עלויות הבניה מחוסר עץ בארץ ישנם גן בתים שאותם תומכות גג ניבנו בלבני סילקט בצורת עמודים חלקם בבניה גוליה עם פוגות וחלקם בבניה סמויה מטויחת להרוס בויידם מבלי לקבל אישור של קונסטרוקטור יכול להיות מצב בלתי הפיך ומסוכן מאוד בבתים האלה. (אסון וררסאי זוכרים?)

למעלה