בוטניקה לחג האביב

רוגבי1

New member
בוטניקה לחג האביב

שלום לכולם, מדובר בעריכת תרגום. יש שני שמות של צמחים שאינני יודעת את שמם בעברית. אם יש בכם יודע, אשמח לעזרה. 1. Cow Parsnip (השם המדעי הוא: Heracleum Lanatum) 2. Marsh Marigold תודה רבה וחג שמח!

רוגבי1

New member
תודה!

את זריזה ויעילה, אבל מה שאני מחפשת אינו בהפניות ששלחת. בכל אופן רוב תודות!!! אמשיך לחפש.

Arana

Well-known member
מנהל
marigold זה "ציפורני חתול"

אבל אני לא בטוחה מה זה בדיוק marsh marigold. לגבי Cow Parsnip , באתר של הגן הבוטני בירושלים טוענים שזה "סלסילה מצויה", אבל לפי הנתונים שהם מביאים השם המדעי שונה לחלוטין. טוב, נמשיך לחפש...

Arana

Well-known member
מנהל
המשך לגבי marsh marigold

באתר הזה טוענים שאחד השמות העממיים של הצמח הוא cowslip. בחיפוש של שם זה באתרים עבריים, עולה מהאתר של גאמנון שמדובר בצמח "בכור האביב" - אך שוב עם שם מדעי שונה.

רוגבי1

New member
בכור האביב

לפחות לפי העונה הנוכחית - השם מאוד מתאים... נקווה שהוא גם נכון. אין סוף להסתבכות הפוטנציאלית כאן, בשל השמות המדעיים השונים. האם ייתכן ש-marsh marigold הוא "בכור-ביצות"?

רוגבי1

New member
גם לך תודה!

אוי, אתם כל-כך נחמדים ועוזרים! ייתכן שדי ב"ציפורני-החתול", ובעצם התוספת של המלה marsh היא מעין תואר שלאו-דווקא קשור לשם הצמח. באשר לסלסילה המצויה, מאחר שאכן זה השם העברי לשם העממי באנגלית Cow Parsnip, ומאחר שמדובר בטקסט ספרותי, קרוב לוודאי שהשם הזה מתאים ונכון. בשאלתי מסרתי לכם את השם המדעי כדי להקל על החיפוש, אך ייתכן שעלי להסתפק בשם העממי באנגלית. אנסה לחפש את השם העממי העברי (אם יש כזה) של הצמח סלסילה מצויה. אם מישהו יודע - בבקשה עזרה! תודה רבה רבה!

ובכן:

parsnip הוא גזר לבן, לא הצלחתי למצוא תת מין שלו שנקרא cow. נראה קצת כמו שורש פטרוזיליה, אבל הוא לא. הוא מתוק וטעים. לגבי המריגולד, למרות שעומד לי על קצה הלשון (וזה מר...) - לא מצליח להזכר בשם. הנה תמונה שלו, אם מישהו מזהה.

Arana

Well-known member
מנהל
marigold נראה אחרת

מ-marsh marigold, לפחות לפי התמונה הזו שמצאתי. השאלה היא האם מדובר בקרוב משפחה עם מקום מחיה אחר?

רוגבי1

New member
קרוב משפחה

די מתקבל על הדעת, אך השאלה היא אם בשל מרחב המחיה השונה - יש גם שם שונה לצמח. שוב, תודה!

רוגבי1

New member
תודה גם לאבא של נעם

נראה שהחיים הבוטניים אינם קלים. ממשיכים לחפש. תודה מקרב לב.

jasonS

New member
תרגום בפנים:

marsh marigold - חלמנית (נורית) Cow Parsnip - טלף הדב

רוגבי1

New member
תודה רבה!

האם ידוע לך במקרה שמו העממי העברי של טלף הדב? שבת שלום וחג שמח ואביבי.

רוגבי1

New member
עוד שאלה - לא בוטניקה

שלום לחרוצים! האם מישהו יודע מהו המונח העברי ל- road allowance? הנה המשפט כולו: There was a road, or a track, coming back from the township road, but it had never been graveled, and appeared on the maps only as a dotted line, a road allowance. תודה רבה מראש. שבת שלום וחג שמח!

יפתח ב

New member
לפי ההקשר ולפי הגדרה שמצאתי,

מדובר בקרקע שהוקצתה למטרות בניית דרכים, למשל במסגרת תכנית בניין ערים כלשהי. אולי אפשר לתרגם זאת "עתודת קרקע לבניית דרכים". מן-הסתם יש לכך מונח עברי שמשתמשים בו המתכננים.

רוגבי1

New member
תודה, יפתח,

אכן, זאת ההגדרה, אך - כמו שכתבת - מן הסתם יש לכך מונח שנהוג להשתמש בו, ואת המונח הזה אני מקווה למצוא. תודה מקרב לב ושבת שלום!

למעלה