על טעם ועל ריח
אני לא מתווכח איתך על הטעם. גם אני בדעה שבוטנים קלויים מאד טעימים. הבעיה היא שהם מאד בעייתיים לעיכול בגלל הרכבם המרוכז, והקליה שהופכת אותם למזיקים, בין השאר בגלל כמות השומן הגדולה שבהם. שומן שעבר חימום הוא הרסני לבריאות. בוטנים קלויים פסולים למאכל.
בוטנים שאינם קלויים עדיפים למאכל. הם אינם מזון אידאלי ותגובתם בגוף היא חומצתית, שזה חיסרון גדול. ניתן להתגבר על החיסרון הזה ע"י שילובם של הרבה ירקות טריים בארוחה המכילה בוטנים. יחד עם זאת, רבים מתלוננים על תחושה לא טובה במערכת העיכול לאחר אכילת בוטנים שאינם קלויים. יתכן שזה נובע מכמות גדולה של השומן שבהם ובגלל הימצאות עמילן בכמות משמעותית. עמילן כזה דורש חימום כדי להתעכל.
עד כמה אכילת בוטנים קלויים מזיקה לך?
קשה לקבוע במדוייק. תלוי בכמות, בתדירות אכילתם וביכולת הגוף שלך להתמודד עם הצרה הזאת.
לאנשים הסובלים ממחלות במערכת העיכול אני ממליץ להימנע מאכילת בוטנים.
חטיפי הבוטנים (במבה ודומיה), הניתנים בשפע לתינוקות וילדים קטנים, גובים מחיר בריאותי כבד במיוחד הבא לידי ביטוי בטווח הקצר, אבל גם בטווח הארוך יותר הם מהווים את הזרעים והשורשים של מחלות קשות. בוודאי שהם פוגעים בהתפתחותם של הילדים שצורכים אותם.
מה פירוש "השפעה מחזקת על פעולת מעיים?
אם כוונתך שהם מעודדים פעולת מעיים אז זה אפשרי בגלל הרכבם. באופן כללי כל מזון צמחוני מלא מעודד פעולת מעיים, אבל לא כל מזון צמחוני מתאים לאדם.
כן יתכן שהשפעתם שלילית ואינך מבחין בכך בשלב הזה. ישנם רבים ששותים קולה, משקה הרסני במיוחד, ואינם חשים שהוא פוגע בהם. את המחיר על הטעות הזאת הם משלמים בבריאותם ואינם מקשרים זאת למשקה המקולל הזה.