בוחר מתלבט

גיא גוב

New member
בוחר מתלבט

שלום, שמי גיא גוב, כבן 23 מראשון לציון. ברצוני לקבל את עצתכם באשר למפלגה שאותה אבחר בבחירות הקרובות. אני מאמין במשנתכם הדתית ובתפיסתכם החילונית. אני מאמין בגישתכם הכלכלית והן בנציגיכם שאין כל ספר כי הם הגונים ישרים ובעלי יכולת להנהיג אולם עולות בי מספר סוגיות שבעקבותיהן אני מנוע מלהצביע עבורכם- 1. שם המפלגה- "מפלגת מעמד הביניים"- הנושא רגיש מאוד בעיניי, כי על אף העובדה שאני חלק מאותו מעמד אותו אתם מתיימרים לייצג, השאלה הנשאלת היא מה באשר לעשרות האלפים שנופלים ממעמד זה מדי יום אל מעמד העניים כתוצה מכלכלה חולה וממיסים כבדים - בהם לא תטפלו, הם כבר תחת רשותם של "יתר המפלגות" כנאמר במצע שלכם. להערכתי הכרזה כזו הופכת מפלגה לאקסקלוסיבית וזה פוגם בהחלטתי. 2. גישתכם המדינית- אני משוייך אל השמאל במשנתי המדינית ולכן אני מפחד להניח פתק "שינוי" בקלפי כשאני מכיר את גישתו של יו"ר המפלגה, מר טומי לפיד. אתם מתחייבים להיות מתונים ולהיות הגורם המגשר בין השמאל לימין בארץ אך איך הדבר משתלב עם גישת יושב ראש הסיעה? 3. בפן הדתי- אני מאמין בתפיסתכם ואני מאמין בהיות מדינת ישראל דמוקרטית ראשית ובעלת צוויון יהודי דתי שנית. אני מאמין שיש לחזק את הליברליזם ואת חופש הדת והחופש מדת והן אני מאמין בתפיסתכם באשר לאוכלוסיה החרדית בארץ ומנגד מה באשר לזהות היהודית??? ראיתי את אחת מהקמפיינים של המפד"ל בו הם מציגים איך נכבים בהדרגה נרות בחנוכיה כשכל נר מייצג חוק או עמוד מנחה בהוויה הדתית-יהודית. האם נכונה ההנחה כי בחירה ב"שינוי" תשמיד מחצית ממגילת העצמאות ("מדינה יהודית דמוקרטית")??? 4. מבחינה קואליציונית- אינני בוחר בכם בכדי שתהיו שוב עוד גורם אופוזיציוני שכן כידוע לכם ולי הדבר מחליש את יכולתה של סיעה לבצע שינויים, חשובים ככל שיהיו. לכן קשה לי להצביע בעבורכם שכן ראשית- אינני יודע אם אי-פעם תוכלו להשיג רב מספק להחלטות כל כך מרחיקות לכת (ביטול חוק טל, נסיעה בשבת וכו´) ושנית אם בכלל תהוו צירים בקואליציה שכן כידוע הימין הוא בעל חברות היסטורית רבה בשנים אל הדתיים. אשמח אם אוכל לקבל מענה לשאלות אלה, עדיף טרם יום הבחירות ושוב יישר כוח על היותכם מהמובילים ביושר ובטוהר המפלגות ועל אידיאולוגיה המייצגת אותנו - החילונים במדינה! בברכה גיא גוב, בוחר מבולבל

meirkl

New member
גיא, ההתלבטות נגמרת

כל הבעד שכתבת בעצמך לא מספיק כדי להעדיף את שינוי? אתה מוזמן: להיכנס לסניף בראשון לציון או להיכנס לאתר של הסניף בראשון לציון או להתקשר אלי, את הטלפון שלי תמצא באתר הסניף. חות מזה מניח שאחרים ישיבו לך וינסו לשכנע אותך כאן.

../images/Emo41.gif תשובות בקצרה

היי גיא (תמיד רציתי לאמר את זה
) 1. שאנחנו מדברים על מעמד הביניים אנחנו בהחלט מדברים על כל אלו שמתרסקים ממעמד הביניים אל העוני. מזה בדיוק אנחנו רוים להציל את מעמד הבינים. מפלגת שינוי רוצה להקל את הנטל מעל מעמד הביניים ע"י חלוקה נכונה ושיוונית של משאבי המדינה ותקציבה. כפועל יוצא יהנו ד"א לא רק אנשי מעמד הביניים שמתרדרים אל קו העוני במהירות (ויש רבים כאלו בתקופה של שפל כלכלי עולמי) אלא גם אנשי העשירונים התחתונים הסובלים יותר מכולם מהמצב. 2. אין לך מה לדאוג. בשינוי אנשים מהצד הימני והשמאלי של המפה (אם כי מתונים ולא קיצוניים בד"כ). ממש כשם שטומי לפיד נוטה יותר לימין בדיעותיו כך למשל פורז ופריצקי נוטים יותר לשמאל מבחינה מדינית. כך גם מנהל הפורום אנדריי ההמגיע משמאל ולעומתו גרשון המגיע מהימין. צריך גם לזכור שאמנם טומי לפיד הוא ראש המפלגה אבל זוהי מפלגה דמוקרטית עם עקרונות ברורים וטומי לפיד מודע לעניין היטב ודואג בעצמו לשמור על קו מאוזן ושקול של המפלגה. כוחה הגדול של שינוי הוא בכך שהיא מרכז מדיני. אם תסתכל על סקרי דעת קהל תראה שעם השנים רוב דעת הקהל הלכה ימינה מבחינת הרצון לפעולות נמרצות יותר נגד הפיגועים והטרור אך מצד שני רוב דעת הקהל מכירה בעובדה כי יש צורך להגיע להסדר עם הפלסטינאים. זוהי הסיבה שבגללה שינוי יכולה להתאים להרבה אנשים משום שהיא ממלאת פונקציה שלא הייתה קיימת עד עכשיו בפוליטיקה הישראלית. 3. ממש לא. אין לך מה לדאוג. זוהי לא יותר מאשר פרופגנדה של מתנגדי שינוי. 4.כולנו מקווים שנהיה בקואליציה ובשביל זה צריך שכמה שיותר אנשים יצביעו לשינוי. אם שינוי תהיה מספיק גדולה יהיה כמעט בלתי אפשרי להשאירה באופוזיציה. 4.

למעלה