בוחן - האם אתה מע"ר טוב?

YTmda

New member
בוחן - האם אתה מע"ר טוב?

הנה לכם בוחן שאני הכנתי (אם יש למישהו טענות, מענות, הצעות לשיפור או סתם כל דבר אחר הוא מוזמן לכתוב לי). בהמשך אני אפרסם סטטיסטיקות (כמובן שרק אם תשתתפו, כי אחרת לא יהיו כאלה.

מצחיק...

שאף אחד לא כותב את שמו במבחן מחשש שהתוצאה תהיה לא טובה... קיבלתי 81 (hmmm...) לא מספיק מבחינתי, אבל מסתבר שאני מקום שני... (ובכלל, איך אפשר לקבל 81 מתוך 100 כשיש 10 שאלות?)

YTmda

New member
אפשר

תשובות שהן נכונות חלקית, או יש בהן משהו טיפה נכון מזכות אותך במספר נקודות. יש תשובות שרק חצי מהן נכון, לעומת התשובה שכולה נכונה, למשל.

YTmda

New member
אוקיי, הנה התוצאות הראשוניות:

ממוצע הציונים כרגע עומד על: 75.2. המשתמשים שקיבלו ציון 100 מהווים 5%. המשתמשים שקיבלו ציון 95 מהווים 10%. המשתמשים שקיבלו ציון 91 מהווים 10%. המשתמשים שקיבלו ציון 90 מהווים 10%. המשתמשים שקיבלו ציון 83 מהווים 10%. המשתמשים שקיבלו ציון 81 מהווים 20%. המשתמשים שקיבלו ציון 76 מהווים 5%. המשתמשים שקיבלו ציון 74 מהווים 5%. המשתמשים שקיבלו ציון 69 מהווים 5%. המשתמשים שקיבלו ציון 68 מהווים 5%. המשתמשים שקיבלו ציון 43 מהווים 5%. המשתמשים שקיבלו ציון 42 מהווים 5%. בהצלחה לכולם!

Daffynes

New member
אה

יש שאלה של מה גורם לבצקת ריאות... מכל הגורמים ההם די ברורה התשובה אבל לא נראה לכם שגם שאר הגורמים (חוץ מאי ספיקת לב ימין) עשויים לגרום לבצקת ריאות? טביעה במים מלוחים תגרום ליציאת מים מנימי הריאה ואז יהיו יותר מים בחלל הריאה, אבל גם במים מתוקים נכנסים מים לריאות... ובפגיעה בריאה, לא אמרו איזו פגיעה... ואם זו פגיעה קשה בנימים וכתוצאה מזה נשפך דם אל תוך חלל הריאה ו.. טוב אין לי מושג. אבל לא? ד"א אני dingo

ונגוש

New member
גם באי ספיקה ימין תהיה בצקת ריאות

רק שהיא תתרחש בטווח הרחוק יותר...

amitp

New member
זה מאוד במחלוקת

בעקרון דעת הפולמונולוגים (כמו שהם דאגו לחזור ולשנן לנו פעם אחר פעם) - אי ספיקה ימנית לא עושה בצקת ריאות.

paradan

New member
מחלוקת בין מי למי?

בין מתנדבי מד"א לשאר עולם הרפואה?!

amitp

New member
בדיוק. אז זהו, שלא

דני, מזלזל טיפה? בכל מקרה זה נתון במחלוקת קודם כל בין הפולמונולוגים לבין עצמם, ובינם לבין שאר הפנימאים. ככה יוצא שאחד הפולמונולגים שלימד אותנו הסביר לנו שזה במחלוקת וחלק אומרים שכן וחלק אומרים שלא (לפי טענתו הדיעה המקובלת על הפולמונולוגים היא שלא ועל שאר הפנימאים שכן), חלק מהמרצים לימדו במפורש שאי ספיקה ימנית לא גורמת לבצקת ריאות וחלק מהמרצים לימדו במפורש שאי ספיקה ימנית לא גורמת לבצקת ריאות. גם בספרים זה משתנה מספר לספר. אה, ולא, לא נראה לי שהם התנדבו במד"א.

אם לצטט דברי גדולים:

"בצקת ריאות היא הביטוי הקליני הסוער לאי ספיקת לב שמאל". מדריך ראשי בקורס פראמדיקים. יש עוד הרבה סיבות וגורמים לבצקת, אבל זו העיקרית והנפוצה ביותר.

תגובות על הבוחן

אכן בוחן חביב ורעיון נחמד אך מספר תיקונים: שאלה מספר 3 בה חולה חלש ומזיע חיוור ומבולבל יכול להיות היפוגליקמיה אך יכול להיות גם מקרה של MI, השאלה זקוקה לעוד נתונים ברור כאן שהתכוונת להיפו אבל אלו סימנים שיכולים להופיע גם ב MI היית צריך להוסיף מדדים ועוד כמה פרטים על מנת לסייע בשאלה בשאלה שמונה גם טביעה במים מתוקים וגם אי ספיקה ימין ושמאל יגרמו לבצקת ריאות (למרות שהדיעות חלוקות בנושא אי ספיקה ימין כפי שעמית ציין) לכן אין תשובה אחת נכונה בשאלה תשע אין תשובה אחת נכונה, הרעיון הוא חבישה סביב הפציעה, מיותר לשפוך סיילין במקרה הזה בשאלה 10 לא צוינו דרגה או שטח הכוויה ולכן אי אפשר להחליט על טיפול

gilmorefreak

New member
אממ..

על רוב הדברים כבר העירו לך...אבל אממ..שאלה.. מצב בו אין דופק ויש נשימה..נדיר??? יש מצב כזה בכלל?? אי פעם?? כי עד כמה שידוע לי...פשוט אין!! בבקשה תקנו אותי אם אני טועה..

perfectionist

New member
יש מצב כזה, לא עד כדי כך נדיר

יש דבר נשימות שנקראות נשימות אגונאליות. כלומר, נשימות סופניות. נשימות אלו הן לא ממש נשימות, אלא בעצם תנועה של ביהח"ז בתנועות נשימה, כחלק מרפלקס הנשימה, מצב זה מתרחש כאשר גזע המוח כבר נפגע מההיפוקסיה אך עדיין לא מת. במצב כזה לא יהיה דופק (בד"כ זה ב VF) ויש נשימות כאלו לא יעילות, או שאי אפשר בכלל לקרוא להם נשימות אלא יותר כמו שאמרתי תנועה של ביהח"ז.....

perfectionist

New member
ותיקון אישי קטן

רשמתי איפהשהו שם "רפלקס הנשימה". לא יכול להיות דבר כזה רפלקס הנשימה שכן מרכז הנשימה נמצא בגזע המוח ולא בחוט השדרה ולכן זה לא יכול להיות רפלקס, אבל הכוונה הובנה אני מניח.

paradan

New member
כמה רשמים אישיים

זה מהומהם בתחילה אבל מתבהר בהמשך...: אנחנו מיטיבים להכיר מצבים שונים ומוגדרים בתחום הרפואה ויודעים לזהות אותם בעת שהם כבר ישנם. אך צריך לזכור שמצבי החולי הם דינמיים ולוקח להם לעיתים זמן רב מאוד להיתפתח, אפילו שנים. העניין של נשימות ללא דופק הוא דוגמה אחת מיני רבות למצב שיכול להיתקיים לתקופה קצרה ואכן מתקיים בהרבה מקרים אם כי לרוב אנו לא נתקלים בו (או שלא מחכים שהוא יתקיים בשביל לפעול ומצליחים למנוע אותו). דוגמה נוספת זה חולה עם VF שעדיין נמצא בהכרה (עם דגש על ה"עדיין"). ועוד דוגמה שיצא לי להיתקל בה לא מזמן זה היווצרות של חסם בצרור ההולכה השמאלי - אני יודע איך זה נראה בלי, ואני יודע איך זה נראה עם, אבל כנראה בדרך בין הבלי, לעם, יש יותר שלבים משחשבתי... פעמים רבות אותם מצבי חולי מהם אנו חוששים הכי הרבה מתפתחים בצורה סמויה ואיטית (אני בטוח שאין צורך בדוגמאות כאן) וכשכבר מתבטאים הסימנים אז, אז כבר יכול להיות מאוחר מדי. החוכמה הרבה פעמים זה לתפוס את הבעיה בדיוק באותו הזמן, הזמן שבו עוד ניתן לעשות משהו. לתפוס את הבצקת כשהיא עוד גודש קטנטן, ההלם כשהוא עודו מפוצה וכד'. זאת אני כמובן מייחל לכולנו שנשכיל ונצליח לעשות... אתם מבינים למה אני מתכוון?! שבת שלום, דני

למעלה