בוז

צרפת 47

New member
בוז

לאחרונה אנו שומעים יותר ויותר קולות אנטי ישראלים במדינות אירופה: 1. אוניברסיטאות בצרפת מצביעים בעד חרם אקדמי על ישראל. 2. בבלגיה עבר החוק המאפשר להעניד את שרון לדין. 3. בהולנד משחקים ב"נאצים" ויהודים נרדפים. 4. כלל מדינות האיחוד מממנות חודש בחודשו את הרשות הפלסטינית, ובאמצעותה את ארגוני הטרור ואת המתאבדים. יהודי אירופה, קולם לא נשמע (הגלותיות המוכרת), מפחדים לקום ולהזדהות עם מדינת ישראל. מה דעתכם??

PhilJones

New member
Response to Tsarfat 47

I fear you are mixing issues. Student objection to Israeli policies in the occupied territories are a legitimate source of concern to many of us in Europe and should be criticised wholeheartedly and not mistaken for anti-Semitism. As to games such as the one you mentioned, well it is blatantly in bad taste, but such extreme things have always been available if you know where to look. It is absolute rubbish (at least in my country - the UK) that one should be fearful of identifying oneself as an Israeli (or a Jew for that matter).

yosense

New member
מסקנה מוסרית אולי???

שאתה לא יכול לנהל מדיניות של אפליה, כיבוש והשפלה של עם אחר. אתה לא יכול להתייחס בקלות דעת ולבטל את השחיתות מכל הסוגים. אתה לא יכול להתעלם מהפרות של חוקים והסכמים בין לאומיים. אתה לא יכול למכור נשק במשך שנים למשטרים האפלים ביותר. ובסופו של דבר - אתה לא יכול להתעלם מזה שכולם מצביעים עליך ואומרים מה שאומרים ולטעון שהם נגדך בגלל דעות קדומות. אתה גם לא יכול לקרוא לאמת ´שמאל´ ולבטל את מה שקורה כאילו להד"ם או שזה עניין של השקפה פוליטית.

צרפת 47...

אני לא יודעת מאיפה הבאת את הנתונים לגבי הולנד. יש לך איזה דוגמה ספציפית שלפיה ביססת את המסקנה שלך? נשמע לי קצת מוזר. וגם לגבי בלגיה - עד כמה שידוע לי, הוחלט שם לא להעמיד את שרון לדין... אגב - אני חיה בהולנד, (אמסטרדם) כך שאם יש לך "ראיות" על "נאצים ויהודים נרדפים" כמשחק לאומי - תשתדל שזה יהיה באמת... חוצמיזה - חוץ מעירק, המדינה שהכי מקשה על יהודים, ושבה רוב השנאה הכי גדולה כלפי יהודים, היא ישראל.

פלינט1

New member
מילקי, הבחור היתבלבל מעט..

טוב את מבינה, יין לקידוש, קריאה חפיפית של העיתונים וכו´. הסיפור היה בדנמרק ולא בהולנד, שם הצופים רצו לעשות מעשה טוב כמידי יום ביומו. מה למשל? לעזור לזקנה לחצות את הכביש.. כן, את הכביש לאושוויץ. ד"ש לגרטה אם את רואה אותה בסביבה, ומסרי לה שבעלה חייב דחוף לקפוץ לספר.

כפרה על גרטה

אשה צדקת אמיתית. האם יתכן שבעלה מגדל שיער כדי להסתיר את הבושה?

למעלה