בוז לכם

קראתי, וחוץ מהעניין של סילבסטר עצמו

שעל עניין האנטישמיות שלו אני מבין שיש ויכוח, אני משוכנע בצידקתי. בראש השנה שבא´ בתשרי אני חוגג את ראש השנה של היהודים, וזה מספיק לי.

ronen1981

New member
מי אתה שתקבע לי מה אני חוגג .

אני כל השנה חיי את חיי לפי לוח השנה האזרחי,לוח הבחינות שלי נקבע לפי לוח השנה האזרחי כשאבי קיבל זימון למילואים זה היה שוב לפי לוח השנה האזרחי כשאני יש לי מבחן שוב התאריך שלו הוא לפי הלוח האזרחי .וכולי... אז כשמגיע ה31 לדצמבר היום האחרון בשנה האזרחית שבפועל אני חיי את חיי עלפיה זכותי לחגוג את חלוף השנה האזרחית.

masorti

New member
תחגוג מצידי את ראש השנה הסיני...

אבל נעלה מבינתי מה מפריע לך לקרוא למסיבה של 31 בדצמבר "מסיבת ראש השנה האזרחית", ואתה חייב לקרוא לה בשם הדתי "מסיבת סילבסטר"? יכול להיות שזה קשור ברצון לעשות "דווקא" לדתיים?

ronen1981

New member
מתי יצא לך אי פעם לשמוע

אותי אומר כי אני ב31 לדצמבר חוגג משהו שהוא לא היפרדות מהשנה האזרחית הקודמת לקראת פתיחת השנה האזרחית החדשה? (ולא יצא לך כי אני חוגג את חולף השנה האחזרחית ולא משהו אחר.) ולגבי "עניין הדוקא" אני חיי את חיי עלפי תפיסת העולם שלי האמונות שלי והחינוך שבו גדלתי וערכים שבחרתי לעצמי . אני לא עושה דוקא לדתי בדרך שבו אני חי את חיי עלפי אמונתי וטיעון שכזה הוא חצוף ופוגע. אבל אם כבר יש "דוקא" חמור מאוד וכפיה זה מצד הדתי עלי. האדם הדתי-חרדי האורטודוקסי יכול להתחתן בארץ עלפי השקפת עולמו ואילו אני, אני כמו אזרח סוג ב כיום צריך להתחתן במדינה זרה בחו"ל ששם ביום המיוחד שלי ושל אשתי לא יהיו רבים מהיקרים לליבי בשל העליות הגבוהות של הסיפור (טיסה לחול לאדם+מלון +אוכל בחול וכולי..). כיום לאחוזים רבים מאוד אין כלי תחבורה (במיוחד לשכבות החלשות יותר שהליכוד מתימרת "לדאוג" להם,צעירים ובני נוער חסרי רשיון .) אותם אנשים אם יש להם למשל קרובי משפחה או חברים הגרים רחוק והיו רוצים לאכול איתם בערב יום שישי או סתם להיפגש או לצאת לבלות כיום במועצות מקומיות רבות בארץ הם יכולים לשכוח מזה. האם מישהו דוחף בכוח את החרדי לנסוע באוטובוס לא! אבל החרדי כופה עלי את דרך החיים שלו. אני הולך לשרת בצבא 6 שנים מחיי (עתודאי) ולסגור לא מעט שבתות כקצין תורן ולעשות עוד לא מעט ימי מילואים תזכיר לי כמה שנים אולי בעצם חודשים אולי בעצם שבועות אולי בעצם ימים אולי בעצם משהו? משרת החרדי הממוצע. אפילו לשבועים שירות לאומי התנגדו הסיעות החרדיות בכנסת. הורי החליטו להביא לעולם 2 ילדים לא משום שלא רצו יותר (רצו בהחלט) אלה משום שידעו שלדאוג לילדים שלהם למה שהם חושבים שי ש לדאוג לילד הם יוכלו להרשות לעצמם רק לשני ילדים ,ואילו מה כיום הורי שהחליטו ותכננו משפחה ולכן הביאו לעולם רק שני ילדים נאלצים לשלם בעול המיסים הגבוה על ילד שביעי ושמיני של משפחה חרדית שבה לרוב הגבר במשפחה בוחר לא לצאת לעבודה וחיות על חשבון הציבור שמשלם מיסים. ..... .... ....

masorti

New member
לגבי הסילבסטר לא התכוונתי...

אליך אישית אלא אל הציבור שבשמו אתה מדבר. העובדה היא שהם זועמים על ההסדר בין הרבנות לעורכי המסיבות (בבתי מלון למשל) שיקראו לזה "ראש השנה האזרחית" ולא "סילבסטר". לגבי כל הכפיות שציינת... משום מה נדמה לך שיש לך זכות לנהל את המדינה בדיוק כפי שנוח לך, ושהדתי ירגיש כאילו הוא בגולה. (למשל: בענייני אוטובוס בשבת) אז לידיעתך המדינה שייכת לכ-ו-ל-ם, וגם לחרדי יש זכות לקבוע מה ינוע בשבת על הכבישים. לגבי השירות הצבאי... לדעתי הפתרון לחרדים הוא שירות לאומי. הצבא לא רוצה המוני חרדים, וגם הם לא יכולים לשרת ולשמור על אורח חייהם. אז במקום ללכת איתם על פרינציפים, עדיף להפיק מהם מקסימום תועלת למדינה. (כדאי שתשאל את עצמך האם הסיבה האמיתית שבגללה אתה רוצה שהחרדים יגוייסו אינה התקווה שהצבא יהפוך אותם לחילונים.) לגבי כמות ילדים... אם אתה חושב שהורדת קצבאות תפחית את הילודה החרדית (ותקטין את האיום הדמוגרפי עליכם... זו הרי הבעיה שלך ולא עניין הכסף) - אתה שוגה באשליות. החרדים חיו ב"תחום המושב" של רוסיה הצארית ואח"כ פולין בלי שום קצבאות ילדים וביטוח לאומי, וזה לא הפריע להם להוליד ילדים רבים. אז נראה לך שהגזרות של שינוי יפחידו אותם?

ronen1981

New member
ידידי אתה טועה ומטעה.

אני רוצה שיתקיים שוויון בחובות ושווין בזכויות ככל הניתן. ושלא יהיה כפיה של אף צד את דרך חייו על רעהו. לגבי כמות הילדים אתה טועה וזו הנקודה החשובה לי להדגיש. ראשית אציין שלא היה אכפת לי כמה ילדים הם היו מביאים לעולם אלמלע העובדה שאני והורי ומשפחתי אילו שמתחזקים אותם עלידי עול מיסים גבוה. (רוב החרדים לא עובדים לפרנסתם והקצבאות הם בלתי שויוניות בעליל ילד ראשון שהוא ילד של זוג צעיר לרוב ובשל היותו הראשון ההוצאות עליו הכי גדולות זוכה דוקא בחוק המפלה להכי פחות מביטוח לאומי רק כ179 ש"ח ואילו הילד החמישי ומלע מקבל כ800 ש"ח שזה פי יותר מ4 .) כעת: מספר הילדים החזוי לאישה חרדית עלה מ 6.5 (בשנים 80-82) ל 7.6 (בשנים 95-96) יותר מפי שלושה מאישה לא חרדית. משמעות הדבר היא שהחברה חרדית גדלה בקרוב ל 5% לשנה ומכפילה עצמה בכל 16-18 שנה. כשעוסקים בשעור הילודה החרדי,אי אפשר להתעלם מהעובדה שהעלייה בשיעור הפריון החזוי לאשה חרדית חלה במקביל להגדלה פ2-2.5של קצבאות הילדים למשפחות גדולות. כעת אם תבחן תראה שעצם הגדלת התקציבים לא עזרה לחרדים לצאת מהעוני אלה רק הגדילה את כמות הילדים שנמצאת מתחת לקוו העוני. תוסיף לזה את העובדה שכיום 8 מ10 חרדים לא הולכים לעבוד ותבין לאיזה מדרון חלקלק המדיניות הישראלית עד כה הכניסה אותנו.

ronen1981

New member
../images/Emo41.gifאני מניח שאתה בז אז גם לשרון.

שכן שרון ב31 לדצמבר בערץ "ישראל פלוס" (התחנה הישראלית ברוסית ערוץ 9 "ביס") הרים כוסית יין ואיחל שנה אזרחית טובה. (נדמה לי אפילו שזה היה ברוסית.) או שמע זה תקטיקה כזאת של בעברית אתם בזים וברוסית מברכים ובכך מנסים לרקוד על שני חתונות.

שמוצקין

New member
תיקון

סילבסטר לא חג נוצרי. זה חג פגאני ששרד במסורת האירופית מהזמן שלפני הנצרות. חג אלילי . הנוצרים הדתיים לא חוגגים אותו.

למעלה