בוואריה או האנטר

עוד מיומנות חשובה קטנה אחת. עדי שלום,

ברוך הבא לקהילה.

לפני הכל ישנה מיומנות חשובה שכדאי לפתח: מיון איכות התשובות שתקבל על שאלה בנושאי שייט- גם בפורום וגם בחיים.

כמובן שדעה שלילית על כלי שייט ממי שמחזיק בו כעת, עולה בערכה על תשובה ודעה חיובית מוחלטת של בעלים של כלי שייט מסוג מסויים.

בטווח הגילים של היאכטות שציינת - לתמיכה הלוגיסטית, כפי שציינו כאן, אכן יש ערך נמוך יותר - חשוב אך נמוך.

מובטח לך שאף אחת מהן לא הולכת להחטף בימים הקרובים - ולכן עצתי לך - קח את הזמן וצא להפלגות ניסיון, על שתי הספינות, עם מישהו מנוסה עליו אתה סומך.
אתה עלול לגלות דברים שלא חשבת עליהם. נסה להתרשם מהבעלים הנוכחי - חשוב גם ממי אתה קונה את הספינה.

כשבחרת אחת מהן - אפשר לעבור לשלב בדיקת הצהרות המוכר וזה בהרמה מהמים עם השמאי מטעמך.
גם כאן תזכור שהשמאי אינו מקבל ההחלטות אלא סוקר מטעמך ולטובתך.

בהצלחה,

Sail

New member
קח בחשבון ששתיהן לא "מציאה" בים סוער

לשתיהן תחתית יחסית שטוחה, חרטום צר ושטוח וירכתיים רחבות - תכונות לא מומלצות בים גרוע.

LALO123

New member
האנטר

לדעה הרווחת בשוק יש משקל עצום בקנייה של סירה מסוג מסויים, ולא תמיד הדיעה נכונה . אבל אתה תרגיש זאת בעתיד במכירה

danielia1

New member
הנטר מגדירים את הסירות שלהם: לבעלים וזוג א

אורחים. משום כך יש מיטה זוגית אחת גדולה בירכתיים ואחת בחרטום.

notsure

New member
לגבי השמאי הטוב של נדב השובב

יש אנשים שטוענים אחרת
לקוח אחד שלו, לפחות, הסתבך בהוצאות גדולות בגלל עבודת שמאי לקויה

zina71955

New member
מבלי להתייחס ללהט הדיון, מן הראוי להתייחס

במספר מילים אל נושא סיווג/קריטריונים של כלי שייט. כאשר מגדירים סיווג כזה, בין אם זה מתייחס אל כלי שייט גדולים או קטנים, חשוב לציין/לדעת את מקור הסיווג ומהותו. מילים בעלמא אינן אומרות מאומה לגבי רמת הסיווג ולא פעם יש במקרים כאלה לכאורה אחיזת עיניים לצורך השיווקי. מספנה שמשתמשת ברמת סיווג כזו או אחרת משלמת תבין ותקילין בעבור הרמה הזו, הן לחברה המסווגת והן בסטנדרטים הנדרשים. ו - קורה וקרה שמספנה שלא עמדה כלכלית/תחרותית בסטנדרטים ובדרישות של החברה המסווגת החליפה אותה, לכאורה, לצורכי תחרות ושרידות כלכלית. ו - אפילו חברת סיווג ידועה כזו או אחרת, כאשר היא מטפלת בבנייה של כלי שייט במספנות/ארצות מסויימות יכולה שלא לשמור על הסטנדרטים המקובלים בארצות אחרות ולצורך זה הן פותחות סניפים באותן ארצות. ו - נתקלתי בכך יותר מפעם אחת. יש לקחת איפוא בחשבון שהתהדרות בקריטריון כזה או אחר לא תמיד מתאיה לקריטריון של חברת סיווג כגון ללוידס רגיסטר אוף שיפינג, אם נרצה להשוות ל Top of the Class ועוד עניין קטן. באשר לי, אם הייתי רוצה לחצות אוקיינוסים או לעשות סירקוםנביגיישון לא הייתי בוחר באף אחת מהסירות החדישות של פסי הייצור הסטנדרטיים שבונים את הבנייה השגרתית של היום. אבל, זו דעתי האישית.

sea of love37

New member
זה כמו לשאול מה עדיף להיות אוהד של מכבי או של

הפועל. תלוי את מי אתה שואל. אני חושבת שלא תימצא בעל הנטר שיגיד לך מלה רעה על הנטר ולא יהיה בעלים של בוואריה שלא חושב שזו סירה טובה.

אנחנו שוכרים כל שנה סירה ובדרך כלל אנחנו שוכרים בוואריה מתוך בחירה. ואנחנו מאד אוהבים אותה, הם מפליגות טוב ונוחות מאד לתפעול.
חייבת לציין כי לא הפלגתי עדיין בהנטר.

אינני מבינה גדולה ביאכטות לכן אולי הייתי עושה אנלוגיה כמותית סטטיסטית (בהנחה כי שתי הסירות כחדשות דומות במחירן )
עובדתית אני יכולה להעיד מנסיוני כי יוון קרואטיה תורכיה מלאות בסירות בוואריה, בנטו וג'אנו. לא ראינו הנטרים.
ואגב, סיבוב רציפים במרינות בארץ מגלה מהר מאד כי גם אצלינו יש מעט הנטרים ביחס לסירות כמו בוואריה, בנטו וג'אנו.
האם הנתון הזה אומר משהו על המוצר? יתכן.
בהצלחה!!!

לחיים1

New member
רציתי לומר לבלליקה כי אכן כשרכשנו את ההנטר

לא שמנו לב ללוחית הקטנה בכניסה שמוטבע עליה קוד A אך ליד זה b קטנה.
ואכן הסבירו לי כי עקב אי יכולתינו להתרחק יותר מכמה מייל מהחוף קיבלנו קורס מרקי שעועית יוקרתי בינ"ל
שמעשיר את שהותינו הארוכה באיזור הרציפים, ומושך אורחים/ות בכל עבר.
אז בעצם מה רע בזה?

degol

New member
בשביל לרכוש האנטר לחברות השכירות באירופה

צריך להעבירו את האוקיינוס וזו תוספת עלות של כ 20,000 דולר

zozo57

New member
בווריה

אין על בבווריה בתור בעל בווריה 36 לוקחת כל ים ומפנקת יוצא עם בת זוג אחד ומתפעל אותה לבד הפלגנו 7 איש לחו״ל יש הרבה מרחב לכולם ורצה על המים אם תהיה לי עדיפות בחירה רק בווריה והבאה גם בווריה

למעלה