בוואריה או האנטר

Yaronadi1

New member
בוואריה או האנטר

שלום לכולם שוב, אני מתלבט בקנייה בין האנטר 365 ובוואריה 36. היאכטה תשמש בעיקר לשיט רגוע בסופשבוע ולעיתים רחוקות לשיט ארוך יותר. אנחנו משפחה עם 2 ילדים קטנים. שתיהן אותה שנה ובמצב וציוד דומה. ההאנטר מעט זולה יותר. ההאנטר רחבה ומרווחת יותר אבל עם 2 קבינות, דורשת טיפול אנטי פאולינג, דגל זר. הבוואריה מעט צפופה יותר אבל עם 3 קבינות, עברה הספנה לפני מספר חודשים, דגל ישראלי. אשמח לשמוע דיעות לגבי כל אחת מהסירות. המלצה על שמאי, לאיזה דברים לשים לב, המלצה לבדיקה מקצועית של הסירה? איזה מהסירות סחירה יותר לעתיד? בתודה מראש עדי

גל קדר

New member
שתיהן יאכטות טובות

אבל כפי שציינת לכל אחת יש את היתרונות שלה אם תרצה עוד עזרה צור קשר

Yaronadi1

New member
היי גל

תודה על התגובה והאמת שאשמח לשמוע עצות מבעל ניסיון. כיצד אוכל ליצור איתך קשר? תודה מראש עדי

Sail

New member
שתיהן יכטות הכי תקציביות, ועם סוכנים אחראיים

טיפול אנטי פאוליג והספנה אינן פרמטרים דגל זר /ישראלי הוא פרמטר חשוב, בכסף ובאנטרקציה מול הרשויות מה השנתונים, כמה שעות מנוע ומצבו, מצב אוסמוזיס / מפרשים / אלקטרוניקה / וונטות - אלה פרמטרים חלקיים תיקרא מהספרים של Don Casey - Inspecting the Aging Sailboat ותעלה בידיעותיך על חלק לא מבוטל מהשמאים

אדם99

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

degol

New member
איך פוסלים סירה

אני בעלים של האנטר שש שנים. מפליג בים התיכון ונמצא איתה בחו"ל רוב השנים. לסירה יש אישור של blue water sailing- A . כמי שחי ומפליג על הסירה בחו"ל שנים ופוגש אנשים עם סירות שונות, שמעתי לא פעם חוויות קשות על סירות ש"נחשבות" לטובות בשייט רגיל או בחציה. רק במדינתנו יש להאנטר שם לא טוב בעזרתם של "המומחים הישראליים" , הזהר לך מחוות דעתם של "מומחים" אלו . אתה מוזמן ליצור קשר במסר ולבקר בסירה ולשמוע ממישהו שמפליג 6 שנים בהאנטר ומבלי להשמיץ סירות אחרות .

kotller

New member

מלייקה91

New member
מסכים עם אדם99

ידידי השייטים
הנטר כחברה עברה תקופות שונות של תכנון וייצור סירות. בתקופה מסויימת היתה קשורה לחברת צ'רוביני מניו ג'רסי, בתקופה זו נחשבו הסירות שבנתה כסירות טובות פחות או יותר. כיום אין להם קשר לחברה זאת. קיים הבדל ניכר באיכות היצור בין התקופות.
בסה"כ בהשואה לסירות אחרות שנבנות בארה"ב הנטר נחשבת לסירה זולה לשימוש בשיט חופי בקרבת המרינה.
זאת אינה תוצאה של מחקר מדעי, זאת רק דעתי האישית מנסיוני בתחום בשיט במשך שנים רבות בחוף המזרחי בארה"ב.

גקי 11

New member
יאכטה HUNTER

לא רציתי להגיב על כל דברי הבלע ששופכים כל מיני זבי אף שמסתתרים אחרי שמות מפוצצים
רק לידעתכם
The CE categories are:

A: Ocean.
Designed for extended voyages where conditions may exceed wind force 8 (Beaufort) and wave height of 4 meter (13' ft).

אם הנטר לא מתאימה , אז גם בווריה ,גאנו בנטו לא מתאימות להפלגה באטלנטיס
ותודה לכולם
ג'קי פרנג'י
אטלנטיס מרין
יבואן הנטר בישראל

לחיים1

New member
לכל סירה יש יתרונות כמו גם חסרונות אך באם

זה הבלליקה כותב משהו כמו "יאכטה לשימוש חופי בקרבת המרינה" אז למה בכלל משהו מגיב כאן.
הרי ברור שזוהי הקנטה/התגרות או שמע בורות לשמה, גם זה קורה.

סינבד

New member
אני יכול להגיד לך מניסיוני

שגם אם יש להנטר אישור של A, שייט במים כחולים, לא הייתי מתרחק איתה מהחוף אלא אם חיי תלויים בזה. ואם חיי תלויים בזה, אני לא בטוח שזה היה עוזר.
אני יודע על הנטר שהיה צריך להחליף לה לוח הגה משום שהמיסבים לא עמדו בעומס.
אני יכול לספר לך עוד כהנה וכהנה סיפורי נפלאות על הנטר.
אבל אתה תעשה מה שאתה חושב.

מצד שני אם תשאל אותי על בוואריה תשמע חוות דעת חיוביות ביותר. וזה, גם זה, על בסיס הנסיון האישי שלי עם שתי הספינות האלו.

danielia1

New member
תקלות יכולות לקרות בכל כלי שייט

אם היית עליו או חווית את החוויה, כמובן שתרגיש שהכלי לא בטוח. אז קרה לך. לי לא ושלי מ 85 ובינתיים הכל בסדר ואנחנו לא מרחמים עליה. אבל, בהפלגה נכונה , גם במצבים קשים, לא אמורה להיות בעיה. שייט חייב להבין את הכלי שלו ולהרגיש אותו (אותה...) אחרת שום דבר לא יעזור והדרך לבלאי מואץ קצרה.

cuben fiber

New member
לא מצאתי הגדרה

אדם99, למה אתה משמיץ? איפה מצאת את ההגדרה שהיא מיוצרת לבילוי במרינה ? אתה קל מאד על ההדק. בניגוד לפסיקתך המוחלטת, הסירות הם לקטגוריה A כלומר מתאימות גם לחציות. מכיר כמה וכמה כאלה שחצו בהנטר. ולגבי תמיכה לוגיסטית, תמיכה טובה קיימת גם אצל אופק וגם אטלנטיס לבוואריה והנטר. ולהשוואה בין שתי הסירות, כל אחת טובה כאשר דגש בבואריה על ביצועי הפלגה, דרישה למיומנות טובה בהפלגת מפרשים ופחות נוחות לעומת ההנטר פחות זריזה סלחנית בהפלגת מפרשים ונוחות יתר. בקיצור השוואה של מכונית גרמנית ומכונית אמריקאית מאותה קבוצת מחיר, כל אחת וטעמו.

mirmirony

New member
השמצה שמריחה ריח לא טוב

שיתכן ונגוע באינטרס כלשהו
הנטר אחלה סירה להפלגה ולמרינה
סימון a להפלגה בכל ים
מומלצת ביותר מבלי לפגוע בבווריה

gb228

Active member
אני יכול רק להעיד על הבוואריה

אמנם הפלגתי פעם על האנטר 34 - אבל זה היה לפני הרבה שנים והיא היתה אז חדשה לגמרי - הזכרון שלי ממנה טוב. לא כתבת איזו שנה - אבל יש לי את הבוואריה 36 עם 3 קבינות שנת 2004 - מאוד נוחה לשהייה ולתפעול. בהפלגה של 3 שבועות, 5 מבוגרים לא הרגשנו צפיפות כלשהיא. בהפלגות סוף שבוע אני ואשתי מתפעלים אותה בקלות, ובשעת הצורך אדם אחד יכול לבצע את כל הפעולות בלי בעיה. לדעתי לנושא הדגל יש משמעות - הדגל הישראלי פותר הרבה בירוקרטיה. כמו כן - האם שולם מע"מ על ההנטר - אולי בגלל זה היא זולה יותר? כפי שהמליצו - קנה את הספר של קייסי ותעשה בדיקה עצמית על שתי הסירות - אולי כבר לבד תוכל לראות איזו מהן עדיפה (ספר לא יקר ששוה לרכוש גם אם יש סירה כי הוא עוזר לבחון את מצב הסירה מדי פעם ולהחליט מה דורש טיפול). בכל מקרה - הזמן בדיקת שמאי על הסירה אותה אתה מתכוון לקנות אם אתה רוצה לראות עוד דוגמה לבואריה כדי להשוות לזו שאתה בוחן אתה מוזמן ליצור קשר במסר (עוגן באשדוד)

מצטרף לדעתו של גל

ראשית גילוי נאות אני משוחד יש לי האנטר ואני מאד מרוצה - סירה נוחה מאד להפלגות בים התיכון ואת חציית האוקיאנוס אנו עושים על סירה אחרת לגבי שתים או שלוש קבינות זה מאד תלוי בשימוש לך בסירה האם תפליג בעיקר עם המשפחה או שתזמין הרבה חברים להפלגות ארוכות בכל מקרה אני ממליץ שתסתובב במרינה דבר עם בעלי סירות ותשמע את חוות דעתם משיחות הרציף אני למד שיש מרוצים מאד בשני הסוגים ויש בלתי מרוצים בשניהם והסיבות מגוונות כפי שכתבו לך מצב הסירה הוא קריטי יותר מהיצרן לדעתי שמאי טוב יוכל לתת לך חוות דעת על מצבה האמיתי של הסירה - אם כי ידע עצמי מוקדם תמיד יכול לעזור לשאול את השאלות הנכונות בכל מקרה מה שלא תבחר בסירה משומשת צפויה לך עבודת תחזוקה וטיפולים רבה בהצלחה רוני

כבעלים לשעבר של הנטר

ומאז הייתה לי "קרוזר על" וכיום שום הנטר שרכשתי יד 3 ואני מבסוט עד התורן!!! לפי התאור שלך בו אתה מתאר שייט רגוע עם משפחה שכזו אני ממליץ על ההנטר. אני הכי אוהב שרלטנים <במקרה הזה מנחם ידידי> בעבר גם שמעתי ש"הנטר היא לאגמים בלבד"
ההנטר המרינאית שלי עשתה יותר מיילים מהמון ספינות שאני מכיר אישית ולראיה הרד מד ראלי הראשון שם למי שזוכר היו ממש תנאים של מרינה "מים שקטים שקטים עם בריזה קייצית נעימה" <אני אוהב ציניות> להמון ספינות קרו אי אלו נזקים ואילו ההנטר נשארה שלמה מממ<מוזר על פי דבריו של מנחם היא הייתה אמורה להתנפץ> למעשה בדרך חזור מהמד רד גם היו תנאים "כייפים" היא הובילה את המשט!!! אגב למי שזוכר גם לבווריות היה סיפור דומה עם "קילים מתעופפים" לפני כמה שנים. הודעתו של מנחם "זוהי ספינה שבהגדרה מיוצרת לבילוי במרינה לא להפלגה, יש להנטרים שם גרוע בעולם השייט ובהגדרה הן אינן מאושרות להפלגה מחוץ למימי החופין. חציתי את האטלנטי על הנטר והצטערתי על הרגע שהחלטתי לעשות את זה. מנסיוני הבוואריות בנויות היטב, מחזיקות ים, והתמיכה הלוגיסטית בארץ היא מעולה. בהצלחה" היכן ההגדרה רשומה?!? תוכל להראות לנו??? ואינן מאושרות?!? היכן זה רשום?! אתה הרי סקיפר מקצועי ובעל ותק... איך הסכמת לחצות אוקיאנוס עם הספינה??? האמן לי שהייתי מזהה עוד מראש אילו לא הייתה מתאימה לכך. מנחם אתה עלול להסתבך משפטית על אימרות כאלו בסגנון של קוקה קולה משקה מר. כמעט ושכחתי שמאי טוב - יובל הררי

Yaronadi1

New member
תודה לכולם

ראשית, תודה לכולם על התגובות. אני חייב להגיד שזה נותן הרגשה טובה להצטרף לקהילה ששמחה לסייע ולעזור. לא התכוונתי לעורר קרבות בין שוחרי הדגמים השונים....:) מקווה שנתראה בים עדי

למעלה