בוהה במסך ויודעת שאני חייבת ...

תכלת 30

New member
בוהה במסך ויודעת שאני חייבת ...

פשוט חייבת כבר להתחיל לכתוב. שלום בנות. אני תכלת. אתם אמנם לא מכירות אותי אבל אני מכירה אתכם אחת לאחת וזאת משום שבחודשים האחרונים אני משתתפת לא פעילה בפורום שלכם. אני כותבת לכם משום שיש לי גוש גדול בבטן כזה שהיום כבר הפריע לי לנשום. עד עכשיו לא כתבתי אולי בגלל שכשהדברים נכתבים צריך להתמודד איתם ואני לדאבוני מעולם לא הייתי ממש טובה בהתמודדיות. ולהלן סיפורי: עוד 3 חודשים בת 30. ביום ההולדת ה- 27 שלי התיישבתי כדרכי בקודש לכתוב את המשימות אותם אני מתכננת להשיג לשנה הקרובה. אחת המשימות (אחרי סיום הטיפול בשיניים שתמיד הפחיד אותי) היתה להיכנס להריון ולהפוך לאמא. הכל היה נראה מבטיח. ואני שתמיד התרגלתי שהחיים מסתדרים על על הצד הטוב ביותר התרגשתי מאוד והייתי מאושרת ומסופקת. וכמו אצל רובכם בנות יקרות השבועות עברו ולאחריהם החודשים ובסופו של דבר סגרנו שנה בניסיונותינו להרות. לקח לי יותר משנה לשכנע את בן זוגי האהוב שיש בעיה וצריך לטפל ולכן שנתיים וחצי לאחר ההחלטה המרגשת שלנו כשכבר נכנסתי למעגל הטיפולים הייתי מותשת. מותשת מהציפיה, מהאכזבה ומהכמיהה. הבדיקות הראו שהכל תקין(זרע, ביוץ, צילום רחם). בהתחלה שמחתי, היום כבר לא. היום אני מייחלת שימצאו לי משהו משהו שאפשר לטפל בו גם אם קשה כי אז יש תקווה ויש מומחי פוריות שעם הרפואה המתקדמת של היום יוכלו לנסות לטפל בבעיה. אבל "לא מוסברים?????" ללא שום הריון קודם שום הפלה שום הריון כימי כלום, נאדה, גורנישט. עקרות מוחלטת במשך כמעט 3 שנים. אני יודעת שהתעוררנו מאוחר, שהיינו צריכים לטפל בבעיה קודם אבל ריגשית כנראה שבן זוגי היה צריך זמן והאפשרות היתה לתת לו או לשבור את הכלים במערכת היחסים. אז עכשיו אני פה. אחרי הזרעה שנייה. מקווה לטוב למרות שמידי פעם (יותר נכון מספר פעמים ביום) תוקפת אותי פסימיות מוחלטת שאחרי 3 שנים אז פתאום אני אכנס להריון מהזרעה????? (זריקות, כוריגון, השבחה וכו') קשה לי עם רכבת ההרים הרגשית הזאת איך מצליחים לשמור על האופטימיות שנעלמת דקה אחרי ההזרעה?? כל ערב כשאני מתכוננת לשינה אני מסתכלת במראה. הפנים אותם פנים ככה נדמה אבל אני כבר לא מזהה את עצמי אני רואה רסיסים של תכלת מפעם תכלת שהייתה אופטימית עד מאוד. אז תודה על האפשרות לפרוק. החלטתי השבוע שאני אתמודד עם הכאב ואקבל אותו בזרועות פתוחות אני אחבק אותו, אצחק איתו, אבכה איתו ואלמד לאהוב את עצמי ככה גם עם התהומות הנוראים שאני נופלת אליהם מידי פעם. בהצלחה לכולכן מהצד אתן ממש גיבורות ומיוחדות!!!! תכלת

נועה 35

New member
תכלת, ברוכה הבאה ושהות קצרצרה!

תכלת, ברוכה הבאה לפורום שלנו. אני יודעת כמה קשה זה להחליט לשים את הקלפים על השולחן. במיוחד את הקלפים הנפשיים ולהתחיל לכתוב פה. גם לי זה לקח המון המון זמן לפני שהעזתי לכתוב את ההודעה שלי ועשיתי זאת, כמו רבות אני מניחה, לאחר משבר קשה מהרגיל. קראתי את הסיפור שלך והתרגשתי. יש פה המון סיפורים עצובים. לכל אחת הסיפור העצוב שלה. אבל, משום מה, שלך ריגש אותי היום במיוחד. אין לי תשובות לשאלות שלך. אני גם מנסה כבר כמעט שלוש שנים להיכנס להריון (אם כי הסיפור שלי קצת שונה כי יש לי ילד מהריון טבעי ואני גם יותר מבוגרת). החלק בו הסיפור של שתינו נושק הוא הקטע של בן הזוג. גם לי לקח המון זמן להיכנס לטיפולים בגלל שלבן הזוגי שלי לקח המון זמן לקבל את המצב והעדפתי לתת לו את הזמן שלו במקום לשבור את הכלים. כשהתחלתי להסתובב פה בפורומים, לפני מספר שבועות בסך הכל, הוא לא הסתכל על זה בעין יפה. הוא פחד שאם אני אתעסק בעניין יותר מדי זה ישפיע עליי רע. אבל הסקרנות שהרגה את החתול הצליחה לשלוח אליו ידיים. לאט לאט הוא התחיל לקרוא את הדברים שכתובים כאן. בהתחלה הוא התעניין במיוחד לדעת מה אני כותבת. אחר כך הוא התעניין גם בדברים שהאחרות כותבות. לא, הוא עוד משתתף פעיל בפורום, אבל גיליתי שזה עוזר לו גם להתמודד עם המצב ולהבין אותו. אני בטוחה שהפורום הזה יעזור לך, כמו שהוא עוזר לי ולבנות אחרות. אולי הוא גם יעזור לבן זוגך, כמו שהוא עובר לזה שלי. אז שוב, ברוכה הבאה בתקווה שלא תשהי פה הרבה ותעברי במהירות לפורומים שמחים יותר!

hyb

New member
תכלת יקרה קבלי ../images/Emo24.gif

אוי תכלת אני כ"כ מבינה אותך, אמנם אני צעירה יותר אך גם לי היה ברור שעד גיל מסוים אהיה בהריון ואלד, וכשכבר הבנו שיש בעיה הייתי בטוחה שההזרעה הראשונה תצליח ובינתיים חלפו יותר משנתיים ושמונה הזרעות וכלום לא קורה וצריך לעלות כיתה....... אז באמת לפרוק זה דבר חשוב מאוד ובשביל זה הפורום הזה קיים..... שולחת לך
ועוד
ועוד
ים גדולים.... מקווה שתתעודדי ותאזרי כוחות להמשך נכון שאין
נגד נפילה לתהומות אך תמיד יש
שנשלחת ועוזרת לצאת מהם ולהמשיך הלאה.... ותמיד חשוב לזכור שבקצה המנהרה מחכה לנו
שכשהיא תגיע נדע שהכל היה כדאי.... מאחלת לך שהות קצרצרה אצלינו וכמובן גם

טיפטיפ29

New member
קודם כל ברוכה הבאה

אם היית כאן לפני כמה ימים ניהלתי דיון פילוסופי במילה עקרות, ולדעתי די הוחלט כאן שאנחנו מתנגדות למילה הזו, אז אנא ממך, כאשר אומרים על משהו שהוא עקר, הכוונה היא לכך שהוא ריק מתוכן, וכבר אנחנו יודעות שאת לא. שנית, אם הרופאים היו חושבים שמאחר ושלוש שנים לא נקלטת, הם לא היו מבזבזים את הזמן שלהם ואת הבריאות הנפשית והפיזית שלך, אני מאמינה שהם יודעים מה הם עושים, למרות שאני מבינה בכל ליבי ש"לא מוסברים" זה מצב מאד מורכב, כי כשיש בעיה מכנית, עוקפים אותה ב-IVF וכשיש בעיית רירית אז נותנים משהו לעיבוי רירית וכו' וכו', ומבחינתך כשהכל בסדר והגוף בכל זאת בוגד בך, אני מבינה את התסכול. ומבינה אותך כשאת כבר לא מזהה את ההשתקפות במראה, גם אני חושבת לעצמי לפעמים, אם אנשים יכולים לראות מה עברתי בשנה האחרונה, אם אפשר לראות את הכאב בעיניים, אם הם נבהלים כשהם מסתכלים ורואים בחורה סך הכל צעירה עם שק של צרות. ובכל זאת, אנחנו כאן, לחבק כששלילי (תרתי משמע), ולשמוח מאד מאד כשחיובי(ושוב, תרתי משמע).

neta2

New member
ברוכה הבאה תכלת..../images/Emo140.gif

מקווה ככ ששהותך פה תהיה קצרה. הזכרת לי את עצמי, גמנחנו לא מוסברים, וגמלי היתה תקופה בה התפללתי שתימצא כבר בעיה שבגינה אין הריון ויוכלו לטפל בה.. אבל לא. אין בעיה שכזו והכל "דופק" חוץ מהתוצאה
והגענו כבר ל- IVF ויש לנו עוברים ואף יפים והיום אני יודעת שזה רק עניין של זמן. וגמני אזכה להיות אמא. אז האופטימיות איבדה דרכה, אני יודעת גם אצלי זה כך. אבל אני משוכנעת שהיא עוד תשוב, כשתאחזי בבטנך המתעגלת ותשמעי את בעיטת העובר ותראי את פניו בפעם הראשונה את תהיי הכי אופטימית שיש, וזה יקרה - זה פשוט יקרה! אז נכון, יכול להיות שזה יקרה ממש בהזרעה ה- 3 (הלוואי ) ויש גם סיכוי (אני מתפללת שלא) שתצטרכו להמשיך בדרך הקשה. דבר אחד בטוח: את תהיי אמא, את תצליחי לממש את החלום הזה כך או אחרת. אל תתייאשי, יהיה טוב. את לא לבד.

באמונה

New member
עקרות זה מצב בלתי ניתן לשינוי!

את לא עקרה! היום עם התפתחות הטכנולוגיה קשה מאוד למצוא כאלו...אני חושבת שזה רק מי שכרתו לה את הרחם או גבר שעבר קשירה ועיקור, כך שזה לא אתם! גם אם לא איתרו בעיה, השבחה מגדילה תסיכויים כך שהלאה הפסימיות! ואם זה לא מספיק,IVF נותן מידע לגבי הביצית וההפריה , מידע ששום בדיקה אחרת לא תיתן,ואולי לא יעניין אוכם המידע כי כבר מאותו IVF יהיה הריון... כך שתתחילי לחשוב חיובי למרות שזה מאוד קשה! ושאלה: כתבת שעשיתם הזרעה ופעם עשיתם השבחה, זה לא אותו דבר? בשורות טובות!

סנונית 1

New member
תכלת ../images/Emo24.gif

ההודעה שלך כל כך נוגעת ללב כל כך כואבת שאין מילים. רוצה כל כך לכתוב לך אבל אין מילים מול הכאב הגדול הזה. אז שולחת לך עידוד וחיבוק ובקשה - אל תאבדי תקווה.

תכלת 30

New member
תודה בנות

המון תודות על התגובות החמות , מסתבר שזה קצת אחרת לקבל תגובה למשהו שאת כתבת מאשר להיות "סמויה" ביניכם. כדי לסדר את האוזן מספר דברים: 1. המילה עקרות נכתבה מתוך סערת רגשות ולמרות שלי ספציפית אין אסוציאציה קשה ממנה,אני מתנצלת אם למישהו זה צרם. 2. בתשובה לשאלה של באמונה- עברתי 2 הזרעות אשר כללו הזרעה ראשונה: מונוגון + גונל אח"כ כוריגון השבחה והזרעה טיפול אשר הניב גירוי יתר, 9 ציסטות ומנוחה של חודש בבית הזרעה שניה: זריקות גונל ואח"כ כוריגון השבחה והזרעה שנעשתה בסוף השבוע. אני מחכה לתשובה עוד כשבועיים. תודה שוב, תכלת

venus13

New member
מקווה שבקרוב תראי את שמי התכלת

וכל העננים שיעברו שם ועוברים שם - יהיו ברי חלוף ... נכון, גיל 30 זה לא גיל 20, אבל זה בהחלט לא נחשב גיל קשיש לכניסה להריון. אני הריתי לראשונה בגיל 34 - לאחר שנתיים של נסיונות אינטנסיביים נכון ,שהזרעה זה לא הכי נעים, אבל קיימים תהליכים קשים יותר ואולי פרודוקטיביים יותר - כגון IVF - שבאם ההזרעות לא יצליחו (ואני ממליצה לא לנסות יותר מדי) תעברו אליו - ותצליחו זה שאתם לא מוסברים - נישמע לי דווקא כן מעודד. נכון שכשיודעים מה הבעיה - זה לכאורה יכול לקצר הליכים אבל למעשה כשהבעיה ידועה - לאו דווקא יודעים לטפל בה ביתר קלות - והיא רק מתווספת לים הדאגות והעקות של התקופה המעצבנת הזאת של הנסיון להרות. וכמו שאמרו לך - את לא עקרה וגם לא בעלך - ועם התמדה - אני בטוחה שתזכי לחבוק ילד בעתיד הלא רחוק. לגבי ההרגשה שאת מתארת - זה כל כך מוכר וכל כך נכון - מין חוסר וודאות שהורגת אותנו קצת בכל יום - ובכל זאת - גם בתקופה הזאת צריך וחובה להמשיך את החיים למצוא בהם עוד דברים יפים - והזמן יעשה את שלו... מאחלת לך המון הצלחה בהמשך ונוס

debby12

New member
מנהל
לדעתי לא התעוררת מאוחר ../images/Emo24.gif

להתחיל לחשוב על זה באזור גיל 27, ולהתחיל בטיפולים באזור גיל 29 ממש ממש לא נשמע לי מאוחר (וביתר העולם הנאור - זה בכלל היה נחשב מוקדם). לכן לדעתי אין לך מה לייסר את עצמך בענין הזה. לגבי הבלתי מוסברים לחלוטין - רציתי לשאול אם במסגרת הבירור ושלילת הכיוונים האפשריים עשית בדיקת דם שווידאה שאין לך צליאק? זו נקודה חשובה - ויש לצערי רופאי פוריות שלא מודעים לה.

debby12

New member
מנהל
../images/Emo32.gif שאלו אותי על צליאק

במסרים - ואני מעדיפה לתת את המידע פה בפורום כדי שיגיע לכמה שיותר אנשים: בעקרון צליאק זו בעיה אוטו-אימונית של חוסר-סבילות לגלוטן (חלבון שנמצא בחיטה, שעורה ושיפון). זה מצב שבו הגוף מזהה גלוטן כרעלן/אויב ולכן מתקיף את המעי בנסיון להשמיד את הגלוטן. מה שרוב הרופאים לא יודעים (ובטח רופאי נשים - רופאי גסטרו עוד איכשהו יותר מודעים) זה שרוב מקרי הצליאק הם נטולי כל סימפטומים כי הגוף החכם שלנו מצליח לפצות ולמסך על הנזק הזה למעי. לכן יש בקרבנו הרבה אנשים עם צליאק שלא מודעים לזה. במקרים שכן יש סימפטומים זה יכול להיות כל אחד מהדברים הבאים: אנמיה, מחסור בויטמין B12 (בגלל בעית ספיגה מהנזק במעי), בעיות עיכול/גזים/שלשול וכו', קומה נמוכה, גיל תחילת ווסת מאוחר יחסית ו......... בעיות פוריות. יש מחקרים רבים וטובים על קשר בין צליאק לא מאובחן לבין בעיות פוריות - גם של כניסה להריון וגם של הפלות - תראו למשל קישור1 ויש עוד המון חומר ברשת אם תחפשו celiac ו infertility [הדבקתי עוד אבסטרקט בסוף ההודעה הזו] הבעיה העיקרית היא חוסר מודעות של רופאים... למי שלא מוסברת זמן רב או סובלת מהפלות חוזרות - שווה בהחלט לשלול את הענין הזה. צליאק ניתן לפתרון בקלות ע"י שמירה על דיאטה נטולת גלוטן (כן - ללא קמח חיטה...) וברגע שמתחילים דיאטה כזאת השכיחות של בעיות פריון/הפלות יורדת לזו של כלל האוכלוסיה. אני מצרפת פלייר שאולי יעזור לכן לשכנע רופא ספקן (או סתם בור...) שיש דברים בגו ושווה לשלול את זה. -------------- 11150866 R,T Celiac disease: fertility and pregnancy Many ob/gyns and perinatologists are not aware of the reproductive impact of the immune disorder subclinical celiac disease (wheat/gluten sensitivity), which can present with an array of non-gastrointestinal symptoms, including neurological symptoms, depression, osteoporosis and anemia due to decreased absorption of nutrients such as iron, folate and vitamin K. This review of the literature reveals that untreated celiac disease is associated with delayed menarche, earlier menopause, infertility, higher miscarriage rates, increased fetal growth restriction and lower birth weights. Going on a gluten-free diet may decrease miscarriage rates and improve perinatal outcome. 2001 Gynecol Obstet Invest 51;1:3-7 Eliakim, R. and Sherer, D. M.

debby12

New member
מנהל
../images/Emo26.gif בודקים צליאק בבדיקת דם

שכחתי לציין - זו בדיקת דם פשוטה אבל מאוד ספציפית לענין הזה שבודקת נוגדנים לגלוטן. אם הבדיקה חיובית אז צריך גם לעשות ביופסיה (שלא תגידו שלא אמרתי...). השכיחות באוכלוסיה מוערכת עפ"י חלק מהמחקרים כ 1:85. אם יש לכן קרוב משפחה עם צליאק אז השכיחות גבוהה יותר - מדברים על 1:10.

גולה1

New member
את מספרת פה דברים שכל אחת

ואחת מאיתנו עוברת ואת בטח יודעת אם את כבר באתר הרבה זמן. אין מה לעשות עם ההרגשות האלה, צריך להוציא אותן החוצה באותו רגע (כמו שעשית) ולתת להם לעבור ומהר. מותר לנו לעבור מדי פעם משברים קטנים אבל לצאת מהם מהר ועם הראש למעלה להסתכל קדימה, זה יקרה אנחנו נהיה אמהות רק צריך אמונה אמונה אמונה !!!! בהצלחה.

MERRY5

New member
"לא מוסברים " .....

גם אנחנו נחשבים לא מוסברים ואכן קשה לעכל את זה לפעמים ..... אבל זה שלא מצאו בעיה זה לא אומר שאין בעיה ..... לעיתים זה מתגלה רק לאחר ביצוע הפריה גוץ גופית ועיתים לא מתגלה בכלל , כמו אצלינו..... אז תנסי קצת להרים את הראש כי אתם לא היחידים , ובדרכ הריון מגיע בסוף , אמנם לא בקלות (כמו אצל שאר העולם ואישתו) אבל הוא יגיע אז אל תבזבזו עוד זמן , כי זמן הוא דבר יקר בתחום הזה של פוריות ותתקדמו עם הטיפולים , כי בסוף זה יקרה......!!!!! בהצלחה מארי

WELLCOME

ברוכה הבאה וטוב שהחלטת לכתוב כי זה באמת עוזר , אני מקווה שתיהיה לך שהות קצרה ואני מקווה שהפתרון יהיה מהיר , אני מטופלת באסותא ואני יכולה להמליץ על הצוות והורופאים , אולי שווה להחליף מקום או לשמוע עוד דעה תהיי חזקה ואופטימית כי בסוף זה מגיע לכל אחת, אנימאמינה ואני גם רואה שאין אחת שיש לה בעיה ולא מצליחה להביא ילדים

באאבו

New member
שלום לך תכלת,

ההודעה שלך ריגשה אותי מאד - אולי זה הכתיבה העדינה, הרהוטה והרגישה שלך? אולי זה הדברים הכל-כך נוגעים ונכונים? נדמה לי שזה השילוב של שניהם. צר לי על הקשיים שאתם עוברים - אבל אל תחשבי שהתעוררת מאוחר מדי. זה לא נכון מבחינת הגיל וזה בטח לא נכון מבחינת המוכנות הנפשית. - כשהרגשת שאתם רוצים, זה בדיוק הזמן הכי מתאים, וזה בדיוק מה שעשית. להיות לא מוסברים זה באמת קשה לא פחות מאשר להתמודד עם בעיה ממשית. גם אנחנו בקטגוריה של "לא מוסברים" - הכל תקין ואפילו "מצויין" - לפעמים הייתי כל כך רוצה להסתכל לבעיה בעיניים. לראות איזו תוצאה של אחת הבדיקות ולגלות ערך לא תקין כדי שנוכל "להתקדם". בינתיים, התחושה שלך היא של "פול גז בניוטרל". לצערי, אין הרבה מה לעשות במצב הזה - חוץ מבאמת להמשיך ולחתור. מצד שני, כדאי גם להסתכל על הצד המלא של הכוס - לפחות אתם לא צריכים להתמודד עם קשיים של בעיה רפואית כגון ניתוחים, בדיקות חוזרות ומאכזבות וכו'. מאחלת לך תכלת מתוקה, שעוד השנה, לפני סיומה, כבר תחבקי בטן גדולה ועגולה.

משהו לגבי "בלתי מוסברים"

בשבוע שעבר עשינו הזרעה באסותא, וכיון שהרופא שלי לא היה, דר' לברן עשה לי את הזרעה. כשדיברנו אתו על כך שהכל בסדר אצלינו, ולמה בכל זאת אנחנו לא בהריון הוא אמר: בלתי מוסברים זה לא אומר שהכל בסדר, כי הרי לא נכנסים להריון. זה אומר שאנחנו, קרי הרופאים, לא יודעים מה לא בסדר. ולכן במקום לטפל בבעיה (שאנחנו לא יודעים מהי) אנחנו עוקפים את התהליכים בגוף, עושים אותם בצורה מלאכותית, בתקווה שכך נעקוף גם את הבעיה שאנחנו לא יודעים מהי. וכך עוקפים את גיוס הזקיקים בעזרת ההורמונים (גונל, פיוריגון, מנוגון ושותפיהם), עוקפים את הביוץ עם הכוריגון, עוקפים את שיגשוג הרירית בעזרת תכשירי פרוגסטרון, ובIVF עוקפים גם את ההפריה עצמה. זהו.

משהו לגבי "בלתי מוסברים"

בשבוע שעבר עשינו הזרעה באסותא, וכיון שהרופא שלי לא היה, דר' לברן עשה לי את הזרעה. כשדיברנו אתו על כך שהכל בסדר אצלינו, ולמה בכל זאת אנחנו לא בהריון הוא אמר: בלתי מוסברים זה לא אומר שהכל בסדר, כי הרי לא נכנסים להריון. זה אומר שאנחנו, קרי הרופאים, לא יודעים מה לא בסדר. ולכן במקום לטפל בבעיה (שאנחנו לא יודעים מהי) אנחנו עוקפים את התהליכים בגוף, עושים אותם בצורה מלאכותית, בתקווה שכך נעקוף גם את הבעיה שאנחנו לא יודעים מהי. וכך עוקפים את גיוס הזקיקים בעזרת ההורמונים (גונל, פיוריגון, מנוגון ושותפיהם), עוקפים את הביוץ עם הכוריגון, עוקפים את שיגשוג הרירית בעזרת תכשירי פרוגסטרון, ובIVF עוקפים גם את ההפריה עצמה. זהו.

למעלה