*בודקת את המים* שלום :)

barakbl

New member
מי אמר שאני כולם?

איפה ראית כאן הצעה לזריקה מצידי? מי אמר שאני מחייב כל אחד לפעול על פי הנורמות או השקפת העולם השלי? היא שאלה כאן שאלה בפורום ציבורי וקיבלה תשובות שמשקפות את הדעות השונות. יש כאלה שקוראים לזה "פלורליזם". אני לא חושב שצריך לכבד אדם על רקע היותו אוכל בשר. אפשר לכבד אוכלי בשר על לא מעט דברים, אכילת הבשר היא לא משהו שאפשר או צריך לכבד, שכן מדובר במעשה פסול שלא לאמר שותפות לרצח. כל אחד עושה עם המידע את מה שהוא מוצא לנכון. אני האחרון שאקבע לה, לך או לכל אחד אחר מה לעשות עם הקשרים שלו עם בני אדם אחרים (קשרים רומנטיים ואחרים), אני יכול לאמר רק מה אני הייתי עושה במידה ונשאלתי מה דעתי בנושא, ואכן נשאלתי. זו היתה הבעת דיעה לגיטימית. אין כאן הטפת מוסר או נסיון להחליט לאחרים איך לנהל את חייהם, רק הבעת דיעה לגיטימית.

One Echoe

New member
לא תמיד.

לפעמים, וזה מניסיון אישי שלי, כשתוקפים בנאדם משיגים את המטרה הרצויה. בנאדם לפעמים צריך זעזוע, להבין שהוא עושה משהו לא בסדר. הוא צריך השוואות, שיראו לו שאכילת בשר היא נוראית. חוק לא מייצג כלום. ביוון הקדומה זה היה חוקי ביותר שלנשים לא תהיה זכות הצבעה, אני לא חושב שהחוק רלוונטי פה. אני חושב שהדבר הכי חשוב שיש להבין פה הוא שאוכלי בשר הם לא אנשים רעים, הם סך הכל קונים מוצרים מהסופר, וברובם הם בכלל לא מודעים לאכזריות שבמוצרים האלה בגלל מיתוס-אי הפגיעה.(הכחשה והדחקה של דורות) לכן, יש לדבר עם אנשים ולהסביר להם, אך תוך כדי גם לתקוף מתי שצריך, ולא לתקוף על מנת לתקוף, אלא לתקוף על-מנת להשיג את המטרה הרצויה ובגלל שלפעמים זו דרך מעולה להשיג את המטרה, ואף הכרחית. אני חושב שאני לא אוכל להיות עם מישהי שלא מאמינה בזכויות בעלי-החיים, אחרי שהייתי איתה כמה חודשים\שנה ושום דבר לא חלחל לה, והיא נשארה אטומה לנושא. זה פרמטר מאוד חשוב בעיני. יש אנשים שיוכלו בהחלט לפסוח על כך מתוך מחשבה שצמחונות היא בחירה, אני לא חושב ככה. צמחונות זה חובה.

motior

Member
ואתה חושב

שאנסים הם בדיוק כמו רוצחים שהם בדיוק כמו כל שאר העבריינים?

barakbl

New member
אני חושב שהכללות הן גרועות תמיד

לא כל האנסים הם בדיוק אותו הדבר, בדיוק כמו שלא כל הרוצחים הם אותו הדבר, וכנ"ל העבריינים. אדם יכול לרצוח אדם אחר למשל על רקע מצוקה קשה (נניח היה נתון להתעללות קשה מצד הנרצח לאורך תקופה ארוכה), ויכול לרצוח על רקע של תאבת בצע. ברור ששני המקרים הם שונים בתכלית ואין לי ספק שהיחס שלי כלפי שני העבריינים הרוצחים יהיה שונה בצורה משמעותית. לאן אתה בכלל חותר בשאלה שלך?

אם יורשה לי

החתירה היא לכך שקיימת אכילת בשר מסיבות רבות. אי אמונה בדרך צמחונית. חוסר ידע ובורות מהדרך האחרת. סתם חוסר מודעות. אגואיסטיות וחוסר איכפתיות מסבל של אחרים. התמכרות מלדה. חינוך ליהדות , כתומכת בזה במקורות. בטח יש עוד, ויש מצבים שבהם האנשים לא ישתנו, כמו אגואיסטיות או פרנסה מתעשית הבשר. אנשים כאלה לא ניתן לשכנע.

motior

Member
אני חותר לדבר פשוט

להפסיק להשוות אוכלי בשר לרוצחים, אנסים וכו'. ניסיתי להראות שאנסים אינם שקולים לרוצחים ומכאן ברור (לוגית) שאוכלי בשר אינם שקולים לרוצחים ולאנסים. אתה כבר לקחת א זה צעד אחד קדימה ואמרת שגם לא כל הרוצחים שקולים, אז איך אפשר לטעון שאוכלי בשר שקולים לרוצחים ולאנסים?

כי יש להם דבר אחד משותף

הם אונסים את הרצונות שלהם על החיות וגונבים את החיים של החיות. אז בהחלט שאפשר להשוותם לרוצחים ולאנסים, בלי קשר לסיבה, אנחנו לא בית משפט שמחפש את דרגת החומרה. רק שבלציין אם זה קרה או לא קרה, זה אכן קרה. מה שכן, אני מסכים איתך שלפעמים יש לעדן את התגובה, כלומר לנשוך את השפתיים ולא להגיד להם את כל האמת. למה ? רק בשביל שהם לא יברחו ולא יפתחו אנטי.

One Echoe

New member
כמו שכבר אמרתי לך, ברק...

אוכלי בשר הם לא אנסים, לא רוצחים, וגם לא עבריינים... יש להבין, עם כל הצער שבדבר, שאכילת בשר הוא מנהג שורשי שרוב בני האדם נוטלים בו חלק, ואינו מעיד על רוע הבנאדם עצמו. התבונה שאתה, וגם אני, ובעצם כל זב"חניק אחר הגענו אליה, שיודעת שאכילת בשר היא רצח נוראי, רחוקה משאר האוכלוסיה, ויש לחלחל אותה במידות הנכונות, וכמו שצריך... אני חושב שיש אנשים ספציפיים שדורשים "זעזוע", שיתקפו אותם, כדי שיבינו שמה שהם עושים לא בסדר. עם זאת, יש המון אנשים שפשוט צריכים להיחשף, שצריכים הסבר תבוני על צמחונות.

One Echoe

New member
אני רק רוצה לציין משהו..

כל מה שכתבתי, הוא, כמובן, דעתי בלבד

Sunnys whiskers

New member
את אומרת את זה מנסיון?

תראי, זה מאוד פסימי להניח שזה מה שיקרה בסוף, הרי גם זוגות צמחונים/טבעונים נפרדים מכל מיני סיבות אחרות. אז למה בעצם להכנס לקשר? אולי נפרד (מסיבה זו או אחרת) אז למה לטרוח? אי אפשר לדעת מה העתיד יביא. אנחנו ביחד כבר 4 שנים, אני לא הולכת לזרוק את זה לפני שננסה למצוא את דרך הפשרה (ומי יודע אולי הוא צמחוני יום אחד
). תודה בכל מקרה

Veganiny J

New member
../images/Emo13.gif היי מותק

טוב לראות אותך כאן. כפי שכבר אמרתי לך, אצל כל אחת זה עובד אחרת. אני, למשל, לא הייתי מסוגלת לקבל כבנזוג מישהו קרניבור. אבל ככה אני בנויה, ויכול להיות מאד שאצלכן זה יעבוד אחרת. העיקר שתהיי מאושרת

Sunnys whiskers

New member
../images/Emo54.gifהיי ג'וני!

תודה שהפנת אותי לכאן. אני מקווה שדברים יסתדרו איתו, הלוואי והכל היה פשוט יותר...

Veganiny J

New member
אהבה זה כואב../images/Emo79.gif

ועד כמה שאני מכירה את ת', הצמחונות שלך היא איום רציני על המצפון והמוסר שלו.

Sunnys whiskers

New member
*headesk*

ת' פשוט עקשן. כמוני. מעניין אם הוא יגלה על מעללי כאן בפורום- *אנחה* אני רואה בבירור את התגובה שלו... את חושבת שיש לו עתיד בתור צמחוני?

Inoni

New member
המים בדיוק בטמפרטורה הנכונה...

במילים אחרות את בבית... לא עברתי על כל התגובות, אבל גדול, אם הוא לא מקבל אותך (ואף יותר גרוע מכך הוא מרחיק אותך) אז הוא לא ראוי לך ולא משנה כמה מושלם הוא היה (אם היה) עד נקודה זו, חד וחלק, שחור ולבן, קרניבור וטבעוני! ינון.

Inoni

New member
ולי אגב יש חברה קרניבורית וזה באמת

לא קל... אבל מסתדרים ומכבדים זה את זה. לאחר קריאה של חלק מהתגובות וגם שלך, אם הוא רק חושש, אז תפקידך להרגיע אותו, אם הוא מתנהג בצורה לא יפה לגבי זה ראי את הודעתי הראשונה, בהצלחה. ינון.

השאלה היא למה את רוצה להיות איתו ?

אם הוא לא מכבד את ההחלטות שלך. את צריכה להבהיר לו שאת דורשת כבוד לכך שאת לא לוקחת חלק אקטיבי בהשמדת חיות. גבר (ואני גבר) מאויים מאישה שמנסה להשתלט עליו, על חופש הבחירה שלו. לכן אני מציע לך שלא להביע קיצוניות (כפי שכולם אומרים גם לי), את צריכה להחזיק חלק מהדברים בבטן. לא לשים עימותים על השולחן, כך תוכלי לתת לקשר צ'אנס מרבי. אני מרגיש מאוד גבר בעקבות הצמחוניות, אין לי את הצורך להביע את זה או להיות אלים (אכילת חיות). כמו כן גם להיות חבר של הומואים לא פגע לי בהרגשה הגברית (כמו שאמרו לי 'החברים' שניסו לשכנע אותי אחרת). חשוב שלא תהיא קיצונית כי את צריכה להמשיך לחיות בחברה קרניבורית. אל תשכחי שעצם הנוכחות שלך מטפטפת את המודעות, קרניבורים צריכים זמן לעכל את הנושא. את לא צריכה להיות קיצונית בשביל שהם יפניו את השינוי שחל בך, הקרובים אלייך כבר ירגישו. המנעי מעימותים, הוא יראה בזה ניסיון להטפה. דברו על נושאים אחרים, זה הצ'אנסה שלכם להשאר יחד. עוד משהו שיכול לעזור לך. בתקווה שיש לך ייס (יש את הסרט הזה גם בהוט), מחר בערוץ 8 בייס, יקרינו את הסרט לאכול בגדול. תראי את הסרט איתו. זה סרט נגד תעשית מקדונלדס, אדם שאכל חודש שלם רק מקדונלדס והסרט שלו שינה את התעשיה הזו. למה זה חשוב לך ? גם בשביל שהוא יבין את השינוי שלך וגם בגלל שאישתו של האיש בסרט הדוקומנטרי, היא צמחונית/טבעונית. כך ששנכם תראו שזה אפשרי להיות יחד למרות ההבדלים. מקווה שעזרתי.

b0redavid

New member
לא יודע להתמודד? שיעוף!

ולי היתה חברה קרניבורית שנתיים, ואני אומר את זה בגאווה. היא היתה מאוד רגישה לנושא וכיבדה את דרכי. מי שבאמת אוהב, מתמודד.

למעלה