*בודקת את המים* שלום :)

Sunnys whiskers

New member
*בודקת את המים* שלום :)

היי, אני חדשה כאן בפורום (ובתפוז בכלל). אני צמחונית "טרייה" (שלושה חודשים) ובדרך הנכונה לטבעונות. שאלתי היא: מה עושים עם חבר שלא יודע איך להתמודד עם השינוי. (דבר שמתבטא בביקורת, הערות על כך שאני הופכת לקיצונית (?!), פחד מהשוני הנוסף בינינו ופחד מפרידה שתבוא מכך). אני מניחה ששאלה כזאת כבר נשאלה בעבר, אך אשמח אם תענו עליה שוב ותייעצו לי, כי אני די אובדת עצות... תודה

11122233311

New member
הרבה כבוד אחד לשניה

את תכבדי אותו והוא אותך, אחרת הפרידה מובטחת כמה שזה אולי (אולי לא) קשה לך שהוא אוכל בשר.. יש לך לגיטימציה לבקש ממנו שלא יאכל בשר לידך, לדעתי. אבל לדרוש ממנו שלא יאכל בשר בכלל זה דבר מאוד מסוכן והפרידה תהיה בסיכויים נורא גבוהים. הוא צריך לכבד את ההחלטה שלך ולא לזלזל בך, אבל גם העבודה שלך לא פשוטה את צריכה גם את לכבד את דרכו ולא להעיר לו כל ארוחה ולעודד צמחונות, את יכולה אולי מה שאני חושב שדיברתם כבר, לנסות לשכנע אותו אבל כשזה לא הולך פשוט לוותר, לקבל לכבד ולאהוב. זה קשה. אבל הכרחי והכי הכי הכי חשוב.. תדברו על זה כשזה מציק, וגם כשלא. חשוב שתהיו פתוחים ותדברו שתיכם על החששות מהפרידה ועל הפתרונות. הרבה פתיחות אהבה קבלה וכבוד הדדי. בהצלחה לכם.

11122233311

New member
משהו ששכחתי להגיד

אם זה מאוד מפריע לך שהוא אוכל בשר ואת לא יכולה להיות איתו או שמרגישה לא בנוח עם זה. את חייבת לדבר איתו על זה ולהגיד לו את האמת. אבל את חייבת להיות מוכנה לעובדה שאולי האמת הזאת שאחד מכם פשוט לא יכול לחיות עם השני בדרך הזאת. הפרידה תהיה הכרחית ובלתי נמנעת. אולי אתם בכלל לא יכולים להמשיך לחיות בדרך הזאת (אחרי שלמדתם איך לקבל ולכבד את הדרך ההפוכה של השני) ואין ברירה אלא להפרד. אסור לך גם להחזיק חזק מדי. אבל חבל מאוד שתיפרדו בלי נסיון אמיתי לקבל את העובדה שהשני שונה ב 180 מעלות. ושוב בהצלחה

Sunnys whiskers

New member
תודה :)

זה מפריע לי שהוא אוכל בשר, אבל הבעיה מתחילה אצלו- קשה לו לקבל את התהליך שאני עוברת והוא פוחד שנפרד בעקבות זאת. הוא פוחד שיום אחד אני לא אוכל להיות איתו מכיוון שהוא אוכל בשר. דיברנו על זה ואמרנו שנזרום ונראה מה קורה, אי אפשר לדעת מה יהיה (מי יודע, אולי הוא יהפוך להיות צמחוני?!).

Green Day O

New member
תפרדו, זה לא ילך.. ../images/Emo9.gif

בעצם, סביר להניח שזה מה שיקרה בסוף, אם תרצי או לא תרצי. אבל לפני זה, את יכולה לנסות לדבר איתו. תסבירי לו למה את לא אוכלת בשר פתאום, תראי לו סרטונים (www.free.ofg.il - הרטונים של שב"י מעולים פשוט, אלה שבחתימה שלי הכי טובים שם). אם הוא ישאר אדיש אחרי זה, זה די אומר עליו הרבה בתור בנאדם. תחשבי עם עצמך אם את מוכנה להיות בקשר עם מישהו שלא תומך בצמחונות שלך או עם מישהו שאכפת לו רק מעצמו (בהנחה שאף סרטון לא הזיז לו..). לא יודעת למה אני כזאת שלילית היום, אולי בגלל המבחן בתנ"ך, אבל יש סיכוי טוב שאת גם יכולה לצמחן אותו, אז...
בהצלחה.

11122233311

New member
למה ככה?

למה להגיד לה רק דברים שליליים ככה על זה שהיא רק צריכה לצמחן אוו ואם זה לא עוזר אז להפרד. זה לא עובד ככה, אולי לה זה לא מפריע ואם כן אז היא תדבר איתו על זה ולא צריך לעשות כל מיני מניפולציות כי אז הם בטוח יפרדו. צריך לפעול מתוך אהבה וכבוד גם לאדם וגם לעובדה שרובינו היינו גם פעם אוכלי בשר, ויש אנשים שזה שוק בשבילם והם מתכחשים לזה וזה לא הופך אותם לפחות טובים מכל אחד מאיתנו, אלא יותר חלשים. ובמקום לנסות לשנות אותו ככה היא צריכה לדבר איתו, תקשורת בסיסית. אף אחד לא יגיד להם מה לעשות הם צריכים לדבר ביניהם ורק הם לבד יחליטו מה לעשות עם זה ואיך להסתדר. כמוני וכמו כולנו ( שצריכים להתמודד עם זה ) אין ברירה ומוצאים פתרון בסופו של דבר. וזה לא כזה קשה.

מאי Mai

New member
../images/Emo4.gif

איך את יכולה להגיד חד וחלק, בלי להכיר אישית אף אחד מהם, שהם צריכים להיפרד? כן, צמחונותטבעונות אומרת הרבה על בני אדם, אבל 'אוכלי בשר' הם בני אדם בדיוק 'כמונו'.

adash20

New member
כן, הגזמת

ואז מה? היא תלך לחפש חבר צמחוני מתוך המבחר האינסופי שיש בארץ? ואולי הם אוהבים מאוד זה את זה? אני לא מבינה למה הצמחונות צריכה להפריע לכם בקשר. הרי אני בטוחה שאתם לא כפילים אחד של השני, ושיש לכם חילוקי דעות בעוד הרבה דברים אחרים. מערכת יחסים זה לטוב ולרע. תסבירי לו שזה שאת צמחונית לא אומר שאת בן-אדם אחר עכשיו. את לא השתנית, רק התפריט שלך. המנעו מביקורות מיותרות וקבלו אחד את השני כמו שהוא

Sunnys whiskers

New member
הקטע הוא...

שהוא פוחד שנפרד בגלל הצמחונות- הוא חושש שיום אחד יפריע לי שהוא אוכל בשר ואז לא נוכל להיות ביחד כי הוא לא מתכוון להשתנות בנתיים, ואין מצב שאני אחזור לאכול בשר. אמרתי לו שאני לא רוצה לזרוק 4 שנים ושנזרום ונראה מה יהיה. גם אמרתי לו שהצמחונות שלי לא צריכה להשפיע עליו. אנחנו טיפוסים די שונים- אז עוד שוני נוסף למערכת היחסים שלנו. אני אוהבת אותו, אני ממש מקווה שזה יסתדר. שמעתי שיש עוד זוגות (קרניבורים וצמחונים). אני מניחה שצריך הרבה קבלה בין שני בני הזוג.

cwen

New member
את לא צריכה להכנס לו לצלחת

אם הוא אוהב אותך, אני מניחה שהוא יהיה מוכן לקורבנות קטנים מצידו, אבל גם את צריכה להתחשב בו ולא להכנס לו לצלחת. אחרי הכל, את זו שעשתה את השינוי, לא הוא. כל עוד תכבדו אחד את השני, אין סיבה שהצמחונות תהיה גורם מפריד.

barakbl

New member
להכנס לו לצלחת... ../images/Emo31.gif

המשפט האהוב על הקרניבורים. זה לא ענין של כניסה לצלחת, זה עניין של מניעת רצח.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gif../images/Emo45.gif

[ואה, כן, אני בהחלט חושבת שייתכן זוג קרניבורי-צמחוטבעוני [אני חייבת לחשוב שייתכן XP], אבל ההערה עם להיכנס לצלחת תפסה אותי.]

cwen

New member
אם היא תכנס לו לצלחת הוא יעזוב אותה

ואז הוא לעולם לא יהיה צמחוני. יותר מזה, הוא יתמלא ברגשי טינה לצמחונים כי רק בגלל זה הוא הפסיד את החברה שלו. אם היא תכבד אותו, הוא יכבד גם אותה. בהמשך הוא יחשף בזכותה לאידאולוגיה ולאוכל ויכול להיות שיתקרב לתחום בעצמו. בנחמדות משיגים הרבה יותר מאשר בתוקפנות.

barakbl

New member
אם ככה,

אני מבין שאתה דוגל בגישה של "נחמדות" כלפי אנסים, רוצחים ועבריינים בכלל? הרי, בנחמדות משיגים הרבה יותר מאשר ב"תוקפנות"...

cwen

New member
אני "את"

אתה יודע מה ההבדל בין אנסים, רוצחים ועבריינים לבין אוכלי בשר? לאכול בשר זה חוקי. לאנוס, לרצוח ולפשוע זה לא חוקי. אז יכול להיות שבעיניך אוכל בשר הוא כמו רוצח. אבל לא בעיניו. הוא לא חושב שעשה משהו רע, הוא גדל כל חייו בחברה שבה אכילת בשר היא משהו נורמטיבי ומקובל, הוא לא מבין בכלל מה אתה רוצה מהחיים שלו. אז כן, בנחמדות אתה תשיג ממנו הרבה הרבה יותר מאשר בתוקפנות. כי אם תהיה נחמד הוא יהיה מוכן להקשיב למה שיש לך להגיד. אם תהיה תוקפן הוא יחשוב שאתה מטורף ויאטם מראש לכל מה שיש לך להגיד. אז מה המטרה שלך? להיות צודק בעיני עצמך או לקרב אנשים לצמחונות?

ז"א שההבדל הוא

הנורמה. זה עדין לא אומר שאכילת חיות אינה בדיוק כמו אונס ורצח, אלא רק שאת אכילת החיות החוק מאפשר. כלומר אנחנו חיים בחברה שבה אונס (אונס זו לא מילה שמחייבת סקס) ורצח החיות היא הנורמה. אבל אנחנו הוצאנו את עצמנו מהחברה במובן הזה (אמנ לא כולם כאן, אבל אלה שמאמינים בזכויות שוות לכל חי. בשבילנו זה זהה לרצח בני אדם . חילול שבת הוא אחד הפשעים הגדולים ביותר לפי קבוצות מסויימות בחברה, אבל זה עדין חוקי. לחוק אין משמעות מבחינת מוסר. היו מיקרים שבהם החוק פעל באופן לא מוסרי מכל מיני סיבות. למשל זה שנאנסת החזיקה ברשותה קונדום זה פגע בטענה שלה. ועדין אני מסכים איתך שאי אפשר להתנפל על קרניבורים כי הם ירתעו, יש לטפטף מידע ומי שמוסרי מבנהם יגיע למסקנות לבדו, מי שלא מוסרי, אגואיסט וכו' לא יפנים לעולם. אני חושב שאנשים כמונו, צמחוניים וטבעוניים, לא מעורבים רומנטית עם קרניבורים אגואיסטים, כך שיש סיכוי.

cwen

New member
אנחנו צריכים להסתכל על זה מנקודת

המבט של הצד השני. כמו שאנחנו לא רוצים שדתיים יתנפלו עלינו בתוקפנות על חילול שבת אצלנו בבית (ויפה שציינת את זה), כך אנחנו לא צריכים להתנפל על אוכלי בשר. למה? כי מבחינתם זה בסדר. נניח שאתה נוסע לטיול באיזה אי נידח ופוגש שם שבט מנותק מהעולם שבו רצח זה דבר לגיטימי ומקובל. מי שלא אוהב מישהו, זה טבעי לחלוטין שהוא יהרוג אותו, וזה נחשב אצלם מוסרי לחלוטין. יעזור לך להתנפל עליו בצעקות שהוא רוצח? הוא לא יבין מאיפה נפלת עליו.

barakbl

New member
המטרה שלי היא אחת ויחידה:

למנוע פגיעה בחפים מפשע. ההבדלים שאת (סליחה על הפניה בלשון זכר, לא שמתי לב) מדברת עליהם הם הבדלים שבעיני לא חשובים במיוחד. יש הרבה דברים שנחשבים לחוקיים ועדיין לא הייתי רוצה לחיות בזוגיות (או בכלל) עם אנשים שלוקחים בםה חלק, כמו למשל גסות, גזענות מסוגים שונים (ישנם אלמנטים שאינם נחשבים לבלתי חוקיים על פי החוק היבש) וכדומה.... ואני בהחלט לא אהיה נחמד *בהקשר* לעניינים אלו מול אותם אנשים. אני לא מאמין בתקיפה על רקע צדקני של כל מה שזז, אבל אני בהחלט לא רואה אפשרות שכטבעוני שמאמין בזכויות בעלי החיים אוכל לחלוק חיים משותפים עם אדם שלא יהיה מסוגל להבין, להפנים, לכבד ולתמוך בנושא של זכויות בעלי החיים. זה דבר חשוב יותר בעיני מהשיקולים האחרים (ממראה חיצוני ועד מאפיינים כאלה ואחרים באישיות וכו'). אני לא מאמין בזוגיות שבא צד אחד מאמין באמת בזכויות בעלי החיים והצד השני רומס אותן....

cwen

New member
אבל אתה לא כולם.

כשהיא פגשה את החבר שלה היא היתה אוכלת בשר. מאז היא הפכה לצמחונית. הבחור אפילו לא הספיק לעכל את השינוי, וכבר אתה מציע לה לזרוק אותו? אתה לא יכול לחיות עם אדם כזה? אל תחיה. אבל אלה החיים שלה לא שלך. אם היא רוצה אותו, היא צריכה לכבד אותו. זה לא סותר בכלל שהיא תסביר לו את השקפת העולם שלה. אני מבטיחה לך שאם הוא בן אדם טוב והיא תכבד אותו, אז גם הוא יכבד אותה ויתחשב בה, ואולי גם יתקרב לדעות שלה עם הזמן. מצד שני, אם הוא בן אדם חרא שלא מתחשב, אז היא כמובן תגלה את זה מהר ותנתק את הקשר איתו.

למעלה