בודו - אמניות לחימה

1גרמן

New member
בודו - אמניות לחימה

אבקש את עזרתכם מה ההבדל בין "בודו" לאומניות לחימה (Martial arts)? תודה מראש

BUDO

BUDO בודו היא מילה ביפנית שמחולקת לשתי מילים: BU = לחימה, צבאי DO = דרך אמנויות הלחימה היפניות נחלקות לשני תחומים עיקריים: אמנויות ה BUDO ואמנויות ה BUJUTSU JUTSU פרושו מיומנות ולכן הכוונה היא כאן לאמנות לחימה שהדגש הפרקטי הוא חזק יותר לדוגמה: JUDO הידוע לעומת ה JUJUTSU או כפי שמכונה בטעות במערב JIYUJITSU. או KENDO לעומת KENJUTSU או AIKIDO לעומת AIKIJUTSU או KYUDO לעומת KYUJUTSU וכן הלאה וכן הלאה... אמנויות ששמן מסתיים ב"DO" הן אמנויות שבהן האספקטים הרוחניים שלהם הם לא פחות חשובים ולפעמים הרבה יותר חשובים מהאספקטים הפרקטיים. הכוונה היא שהאמנות תהיה הדרך שלך להארה או להתפתחות הרוחנית ולוא דווקא להתפתחותך כלוחם אימתני. בכל אופן מילה BUDO משמעותה היא דרכו של הלוחם באמניוות הלחימה של יפן. אפשר בקיצור לומר שהמילה "אמנות לחימה" מקבילה למילה "BUDO" היפנית בעוד שהמילה "BUJUTSU" היא יותר שיטת לחימה ברקטית מאשר אמנות רוחנית.

זאב, תתקן אותי אם אני טועה

אבל המושג ג´יטסו (או ג´וטסו), לא מתייחס ל"מטרה" (להבדיל מ"דו" שמתייחס לדרך)?

הי סלבו

הי, מה נשמע? אולי זו השעה המאוחרת אבל אני לא מבין את כוונתך. אנא הסבר, זאב.

GorenY

New member
סלבו, מה קרה לך ???

גיטסו=טכניקה, תרגיל דו=דרך, תורה, פילוסופיה

סליחה, טעות במספר ../images/Emo3.gif

טעות, טעות... לרגע בילבלתי בין המושג "בודו" לבין "בוג´יטסו"... אכן, השעה המאוחרת

גשקו קיבוץ../images/Emo6.gif

אבל מה שבטוח, יש לי חמישה ימים "להתאפס" - ממחר עד יום חמישי אני בקיבוץ משאבי שדה בדרום
, בגשקו קיבוץ. נתראה עוד חמישה ימים

zakomea

New member
עד...

עכשיו לא ראיתי אנשים בפורום הזה שמכירים אומנויות לחימה לפי מה שהבנתי זה עירבוב של קפואירה וושו, וטי קוונדו או קונג פו הנה אתר עם אומנויות לחימה...

למעלה