בוגרי התנועה

fresh mishmesh

New member
בוגרי התנועה

עשיתי קצת סדר בארון, ומצאתי את החולצות הכחולות שלי, וזה גרם לי לחשוב קצת... אני לא יודעת כמה זה מטריד אתכם עכשיו, בתור פורום ש-90% ממנו הם ט-י"ב וגרעינרים, אבל מעניין אותי לדעת איך אתם חושבים שהתנועה צריכה להתייחס לבוגריה. בואו נגיד את זה בצורה עניינית ביותר- כיום התנועה לא ממש מקיימת קשר עם הבוגרים שלה, אפילו קטן וקלוש. הבוגרים היחידים שעוד איכשהו קשורים לתנועה זה החבר'ה בגרעיני נח"ל, אבל אחר כך- כמה מהם עדיין קשורים לתנועה? ב"קשורים" אני לא מתכוונת בהכרח לשמור על קשר רציף שיכלול השתתפות בסמינרים, עזרה במפעלים והדרכה בטיולים, אלא פשוט בשמירה על קשר. אם זה בכנס מחזורים שהגרעין הנוכחי מנסה לארגן, ואם זה בשנה טובה שתשלח מהתנועה לבוגרים, או בכל דבר קטן אחר (כמובן שצריך להגדיר גם מיהם "הבוגרים"- גרעינרים? מסיימי י"ב? אבל קודם כל שיהיה משהו ואז נראה מי יכלל בכל הסיפור). בסופו של דבר, כן- בחרנו לתרום, להתנדב, לתת מעצמנו לתנועה, ואנחנו לא אמורים לבקש שום דבר בחזרה, אבל אני חושבת שהיה נחמד אם בכל זאת הייתה איזושהי המשכיות למה שעשינו. שזה לא יהיה סוף י"ב או סוף השנה בגרעין, הופס לצבא ואחרי תקופה מסויימת להתסכל אחורה ולזכור את התקופה הזאת בתור משהו עמום ביותר. אני מתגעגעת, כן. אז תגידו לי להתקשר להילה קטרי ולבקש להיות מדריכה במתעניינים או לדבר עם רכז מפעלים ולהיות מדריכה בטיול חנוכה, אבל לא. לדעתי זה ממש נהדר שיש אנשים שעושים את המאמץ ושומרים על קשר עם התנועה אחרי "סוף השירות", אבל אולי בעצם זו התנועה שצריכה לשמור על קשר עם הבוגרים? מה דעתכם? ומה מתקדם עם הכנס, ד"א?

spraizler

New member
מסכים לגמרי

חוץ מהמחוות הקטנות שציינת שאני חושב שצריכות להתקיים, גם צריך להתחיל דיון על מה עושים עם בוגרי התנועה.. יש תנועות שבחרו דרכים כאלו ואחרות, ולפי דעתי זה המקום שלכם, אותם בוגרים לבוא לתנועה ולהפגש עם האנשים הנוגעים בדבר ולדבר ולהגיע אולי להחלטות או חשיבה כלשהיא.

spraizler

New member
ואני מאמין שהתהליך הזה של הגרעיני

נחל שהולך וגדל בסופו של דבר יצור הרבה בוגרים שמחוברים לתנועה ואין להם מסגרת, ואז יהיו חייבים לדבר ולראות מה עושים.

fresh mishmesh

New member
אבל זה בדיוק מה שאמרתי

שאני לא חושבת שצריך לקרות... אני לא חושבת שהבוגרים הם אלה שצריכים לבוא ולהציע ולהתעקש שיתייחסו וישמרו איתם על קשר כזה או אחר. לדעתי זה משהו שצריך לבוא מהתנועה (צמ"ר או חניכים- אל תשכח שבסופו של דבר גם אתה "תיפגע" מזה, אז יש לך אינטרס לפעול בנוגע לעניין), ולא מהבוגרים עצמם. מה גם שלבוגרים אין כ"כ את הזמן להתחיל להיכנס לתנועה ולעשות ישיבות עם הצמ"ר על איך צריך לשמור על קשר איתנו ולמה (צבא, עבודה, אתה יודע...)

spraizler

New member
אני דווקא כן חושב שזה צריך לבוא מכם

אבל.. אני לא מסכים עם מה שאת אומרת. נכון שגם לתנועה יש אנטרס כזה אבל כשאין לכם מסגרת אני לא מצפה שהיא תמצא לכם לבד בלי לדבר איתכם. חוץ מזה אל תשכחי שהתנועה שלנו מתפתחת עכשיו יותר לכיוון תנועת נוער, הרבה שינויים ודברים שפעם לא היו ונוספו וכדומה. כמו שאמרנו שהשינוי צריך לבוא מלמטה, כך אותו דבר. אם לכם זה מפריע אתם צריכים ללכת לתנועה ולהתחיל דיאלוג, שאני מאמין שהם ישמחו לזה. עכשיו שהקרקע פחות או יותר מוכנה לזה אחרי כמות הולכת וגדלה של גרעיני נחל, בניגוד לשנים קודמות. עכשיו יצטרכו לתת את הפתרון מה עושים לזה.. וגם אתם חלק בזה.

fresh mishmesh

New member
אין מספיק קשר בין הבוגרים

כדי לאחד אותם לקבוצה אחת שתייצג את האינטרסים של "הבוגרים", מה גם שכמו שציינתי כבר- לנו כבוגרים יש הרבה פחות זמן ובמה כדי להתחיל לחשוב ולעשות סיעור מוחות, לעלות רעיונות, להתפלפל בחשיבות הבוגרים וכו' וכו'- אנחנו פשוט עסוקים קצת בחיים שאחרי... אתה (למשל), לעומת זאת, עומד בפני ש"ש שאולי תעשה בגרעין עודד, ואני גם די בטוחה שתהיה במג"ע או שתהיה מאוד פעיל ומעורב בשכבת גרעין שלך, ולך יש במה הרבה יותר טובה לעלות את הדברים האלה. שוב- אם אתה לא ממשיך לגרעין נח"ל, בסופו של דבר גם אתה תיפגע מניתוק הקשר הזה (אלא אם תתעקש על שמירת קשר) לכן עדיף כבר שתיקבע מסגרת מסוימת של שמירת קשר עם הבוגרים ע"י התנועה (צמ"ר, מג"ע או מו"ח במידה ויקום). תאמין לי שנשמח לכל דבר, ומשם כבר נראה לאן זה מתפתח. כרגע אני לא מדברת על השתתפות במעגלים וסמינרים וקשר ממש רציף עם התנועה, אני בסך הכל מדברת על משהו קטן מטעם התנועה שיגיד "לא שכחנו אתכם", כי זו האווירה שמתקבלת בינתיים אולי קודם כדאי שנראה שבאמת לא שכחו אותנו, ואז נבוא לתנועה ונשב לשוחח על איך אנחנו משתלבים יותר

spraizler

New member
מסכים

אבל בינתיים אני לא בגרעין ויהיה חצי שנה עד אז.. שווה לך לשלוח מייל לתנועה לגבי זה

דורד

New member
אני כרגע מנוע מלהגיב

שזה במילים יפות: אין לי כוח לחשוב על זה לעומק ברגע זה ממש... אבל רציתי לענות שבקשר לכנס: אנחנו מאוד אופטימיים, אבל אבדה התקווה... אם הוא יתקיים, זה ככל הנראה לא יהיה במתכונת שתכננו ולא בזמן שתכננו... אנחנו נזדקק לעזרה ארגונית וכלכלית מגורמים נוספים מעבר לארבעה גרעינרים ש"עוסקים" בזה... כנראה שבאמת החוסר קשר הזה עם הבוגרים שככל הנראה פעם היה קיים ודעך עם השנים גרם למצב שהגענו אליו שאנחנו מתים לעשות כנס 30 כי זה ממש מגניב!! אבל חוסר חשק מצד הצמ"ר ומצד הבוגרים בוגרים (שהם מעבר ל- 3-4 שנים האחרונות) מביא אותנו למצב שאין מה לעשות... צורית חפר (שהיא המד"בית שלי כיום בפיתחת ניצנה) סיפרה לי שכשהפיקו את כנס ה- 20 שנה לגרעין עודד, היא הייתה חלק מצוות (!!) המארגנים שהיו בוגרי (!!) התנועה ובוגרי (!!) גרעין עודד שנעזרו גם בבמאי מקצועי שלמד אודות המפעל וביחד הפיקו ערב מושקע ומאורגן... כיום כשארבעה גרעינרים (כולל אותי) עוסקים בזה, וגם כל התקציב שלא היה הולך על פסטיבל בני המושבים, לא נראה לי שיצא כנס 30... אבל אני אופטימי... אחרי הכול אני כבר די הרבה זמן בבית... אז יש לי זמן לסיים את הרשימות... אם יהיה לי כוח להזיז ת'תחת וגם שאיפה לעשות את זה והשאיפה צריכה לנבוע מזה שאני אדע שיש לי סיבה לעשות את זה, כי אם אני סתם ידבר כל היום עם גרעינרים לשעבר ויתחקר כדי להשיג טלפונים של כל העולם ואחותו ואספר להם שזה בשביל כנס 30 שנה, ובסוף לא יצא מזה כלום כי אין מי שיארגן את הכנס עצמו ואין מי שישלם, אז אני לא רוצה לעשות את זה סתם

spraizler

New member
אני חושב שמספיק שיש רשימה

של הגרעינרים לשעבר וזה, זה כבר הישג גדול וטוב, עכשיו אפשר להכניס את זה למאגרים ואפילו אם כנס 30 לא יתקיים.. תמיד יש כנס 31

fresh mishmesh

New member
דור-

חבל שמה שבכל זאת התחלתם לעבוד עליו לא יצא לפועל. מקסימום כמו ששחר אמר- אם לא השנה אז שנה הבאה (זה אולי לא יהיה עגול ויפה, אבל למה לא בעצם?) ועוד דבר קטן- מנסיון של כנס מחזורים בבי"ס- הבוגרים שיגיעו לכנס הזה לא יגיעו בשביל הופעה או הפקה מטורפת, הם יבואו כדי לפגוש את חברים שלהם. מבחינתי (שוב, מהנסיון) אנשים פשוט רוצים לשבת ולדבר על כוס קפה ועוגה, אז צריך כיבוד וכיסאות. ואם בכל זאת רוצים לעשות איזשהו הווי מעבר- למה שזו לא תהיה הפקה של גרעין עודד? למה שלא להקת גרעין תבוא לשיר, אייל עוזון ינאם, נציג מג"ע ינאם וכו' וכו'...? למה זו צריכה להיות עבודה של במאי מקצועי? שוב- אנשים לא יבואו לראות מופע של ברודוויי... הם יבואו להיפגש עם החבר'ה... תחשבו על זה...

אני גם חשבתי על זה

כל החיים משקיעים את החיים בתנועה ובשניה אחת כל הקשר אליה נמחק. זה היה אחד השיקולים שלי למה לצאת לג"ע. אני לא רוצה לעזוב את התנועה ואני יודעת שאחכ הקשר לא ישאר וחבל. חייבים לעשות משהו בקשר לזה

spraizler

New member
אם את לא תלכי לנחל

אני לא יודע אם יהיה לך מקום יותר מדי חוץ מהדרכות פה ושם.. כי כשאתה בנחל ובתוך קבוצה זה החיים שלך, הקבוצה ואם היא בוחרת לעבוד עם התנועה את תעבדי בה. ואם לא נחל אז זה את לעצמך. אם את רוצה לעבוד איתה וזה את יכולה אבל אני לא מניח שזה מה שתעשי כי את תרצי ללמוד ולעבוד ולא יודע אם התנועה תהיה בראש מעייניך. התנועה זאת עבודה, אי אפשר יום בשבוע לעשות משהו בה. לא בטוח שהבנתם, לא הצלחתי להסביר טוב

kedeman

New member
אני לא יודע איך אפשר לשמור על קשר

קודם כל, לא כל בוגרי י"ב בתנועה וגם לא כל בוגרי ג"ע רוצים לשמור תמיד על קשר עם התנועה. ההצעה שנתת על שליחת שנות טובות או משהו מעין זה היא יפה אבל אני כן רואה אותה בעייתית ברמת תקציב (להדפיס, דף יפה וכו' גם ככה מפעלים עולים יותר מדי...) בשביל זה נראה לי שההמשכיות תלויה בך, אם תרצי לשמור על קשר תנועתי תוכלי לדאוג להשאר באזור - במושב או במועצה או באופן כללי אני לא חושב שזה באמת אפשר בצורה אחרת...

spraizler

New member
או תנועת בוגרים מסוג כלשהוא

או התארגנות של כל האנשים מאותו מחזור / גרעין ארצי והחלטה משותפת של כל מי שרוצה להמשיך בפעילות כזו או אחרת שקשורה לתנועה

fresh mishmesh

New member
זה המצב כיום-

רק מי שנשאר באזור נשאר בקשר... ושוב- זה הופך להיות משהו שתלוי בך ובא ממך, כשלדעתי זה איזשהו "מפעל" שצריך לבוא מהתנועה עצמה. עוד- מי שלא רוצה מן הסתם לא חייב לבוא אם אכן יאורגנו כנסים וכו'. מי שלא רוצה להיות בקשר יוכל גם לזרוק לפח את השנה טובה, במידה ויישלחו כאלו. ו... תירוצי תקציב לא מקובלים עלי פה... סורי
אני יודעת להגן על התנועה כשצריך לחסוך בתקציב, אבל אנחנו מדברים על סדר גודל של כמה כרטיסי ברכה בשנה? 1000? 2000? נניח שאפילו 8000 (הכל פלוס מינוס, וכמובן רק במידה שמחליטים לעשות משהו כזה). במידה ואכן זה המצב אז: 1. אתה לא צריך 8000 דפים בשביל זה. על דף אפשר להכניס הרבה כרטיסים כאלה 2. אם הנטל הכלכלי כ"כ קשה מנשוא על התנועה, אפשר לחלק את זה בין המועצות (נגיד- שכל גרעין ידפיס כמות מסוימת של כרטיסים וישלח אותם), וא יוצא לכל אחת לשלם לא הרבה בכלל... קיצר, צריך לחשוב מה כן, ולא רק מה לא ומה הבעיות ולמה לא מתאפשר ולמה קשה...

למעלה