בוגונוויליה

hadas5

New member
בוגונוויליה

אני גרה באיזור קריר (הרי ירושלים) אני מאד אוהבת גדרות בוגונוויליה האם אפשר לשתול באיזורינו ואם כן איפה כדאי לקנות ואיך שותלים?

eyalhefetz

New member
צמח קל לגידול, עמיד למדי

תמצאי אותו בכל משתלה, תמיד טוב לערבב בבור שחופרים קומפוסט (זבל) או הומוס, שמש מלאה.

itu1

New member
קלה לריבוי

במקום לרכוש תוכלי בקלות לרבות ביגונווילה עח ידי יחורים מצאי צמחים עם הצבעים האהובים עליך חתכי יחורים והשרישי אותם ובא לציון גואל אריה

eyalhefetz

New member
אז ככה :

1. חותכם ענף בעל לפחות 4 עלים (ללא פריחה) 2. חותכים את הענף ממש מתחת לזוג העלים התחתון. 3. חותכים את העלים התחתונים. 4. טובלים את הצד החתוך בהורמון השרשה (מומלץ - מעלה אחוזי הישרדות). 5. תוקעים באדמת עציצים לחה. 6. שומרים על לחות סבירה בשבועיים הקרובים. 7. מעבירים לאדמה. הורמון השרשה - בכל משתלה קרובה לביתך.

adigreen

New member
האם יש עונת שנה מעדפת?

הורמון השרשה יש לי איזה צמחים נוספים אפשר ל(ה)רבות בצורה כזאת? אלעד

eyalhefetz

New member
אביב אבל שווה לנסות עכשיו

הרשימה ארוכה מידי - כל הגרניומים, רוב המטפסים (פסיפלורה, בת שבע, מנדביליה...), ביגוניות - כולן. כמובן שהשיטה שונה בין כל משפחה, לדוגמא בביגוניות עלה מספיק כדי ליצור יותר מארבעה שתילים.

adigreen

New member
האם ישנו אתר כלשהו

בו ניתן ללמור יותר על השיטה ועל הצמחים השונים לגביהם ניתן ליישם אותה. אלעד

יחורים

אז ממש כמו שהוסבר קודם ו- קח בקבוק משקה משפחתי חתוק את התחתית בסכין חדה הסר את הפקק ותראה תוצאות מידיות

גלית2002

New member
השרשה../images/Emo79.gif

שלום, דרור!
אולי אתה יכול להסביר עוד פעם מה עושים עם הבקבוק החתוך
תודה.
גלית.

בקבוק פלסטי כחממה

ובכן הנחיות לביצוע הנ"ל הם כדלכמן יש לחתוך את תחתית הבקבוק עם סכין חד להניח בהקבוק על היחור (ענף מושרש) לטמוו מעט באדמה שלא יפול ולהוציא את הפקק פלסטי כדי שיכנס אויר. ההצלחה מובטחת

beitar

New member
אנחנו דווקא קנינו במשתלה

12 ש"ח ליחידה אם 12 ש"ח לא יקר לך, אז אני לא רואה סיבה טובה (אלא למטרות לימוד / הנאה לעוסקים בתחום) ליצור ייחורים, שההצלחה שלהם פחות גבוהה.

למעלה