בוגד ישאר בוגד

Anna Vasserman

New member
זה תלוי...

זה נכון שמי שבגד פעם יש סבירות שיבגוד שוב, אבל זה לא הכרחי.
זה תלוי בכמה גורמים:

מה אופי הבוגד
האם הוא פרפר באופי, ולא משנה מה, הוא מחפש לזיין או שאולי הוא לא פרפר, ולא מחפש אבל הוא אחד כזה שכל הזמן זקוק לחיזוקים חיוביים (והיה לו נורא נעים לקבל את הטפיחה על האגו שההיא סיפקה לו) או שאולי הוא לא פרפר, ולא מחפש אבל הוא חלש אופי וקשה לו לעמוד בפני פיתויים כשהם מגיעים בעצמם או שדווקא הוא "ילד טוב" (פשוט במשך המון זמן הוא לא היה מסופק בקשר הקבוע שלו, ובסוף נשבר לו).

מה אופי מערכת היחסים עם זו שהוא בגד בה
האם במערכת היחסים הקבועה היו גם משיכה, גם אהבה, וגם חברות, או שאולי אחד מהמרכיבים היה חסר?.. האם היה כבוד הדדי ומאמץ הדדי לתחזק את הזוגיות ע"י מתן חיזוקים חיוביים זה לזה, סבלנות וסובלנות זה כלפי זו וכו'? או שמערכת היחסים "זרמה מעצמה", כל אחד לקח את השני כמובן מאליו, ובמקום חיזוקים חיוביים היו בעיקר תלונות?...

מה אופי הבגידה/ות?
האם זה היה רומן עם רגשות או זיון למען ההנאה הפיסית בלבד? האם הוא בגד פעם אחת או הרבה פעמים? האם הוא בגד בבת זוג אחת מכל בנות הזוג שהיו לו, או שהוא בגד בכולן/רובן?

יש בטח עוד כמה גורמים שכרגע לא עולים לי לראש, אבל אני מאמינה שמי שבגד/ה פעם לא בהכרח יחזור לבגוד שוב. יש סיכוי לא קטן שכן. אבל זה לא הכרחי.

אנשים בוגרים לא משתנים

אלא אם כן הם בתהליכי שינוי מגמתיים
והולכים לטיפול .
ובעיקר גברים לא משתנים.
אז למה לקחת סיכון עם גבר שאין לו את הערך - לא תבגוד?
עדיף להיות עם גבר שלמרות כל הסיבות שרשמת לא יבגוד - כי זה לא באופי שלו -אלא יסיים את הקשר.

Anna Vasserman

New member
קודם כל,

אני לא מאמינה שיש גבר אחד בעולם שאם תשימי אותו בחדר עם אשה שנראית כמו התגשמות הפנטזיה שלו, ותבטיחי לו שאין שום סיכוי, שום סיכוי שבעולם שבת זוגו אי פעם תגלה על זה - לא ילך על זה.
כל גבר הוא בוגד בפוטנציה.
"לא תבגוד" זה ערך נחמד, אך מנוגד לטבע.

אני אישית מכירה 2 גברים שהם לגמרי "ילדים טובים" ופעם הם היו מתווכחים עד זוב דם עם אנשים על זה שבגידה זה מעשה נוראי ונתעב, ומי שבוגד הוא בן ז!נה, ובסוף גם הם איכשהו מצאו את עצמם בוגדים.... אחד מהם נשוי לפריג'ידר שפשוט לא היתה נותנת לו במשך חודשים, הוא היה שנים מתוסכל מינית ברמות מטורפות. הוא ניסה לגרור אותה לייעוץ זוגי, לייעוץ מיני - היא לא רצתה. אמרה שמבחינתה אין שום בעיה, ושמה שיש מספק אותה בהחלט. בסוף נשבר לו. והאמת, אני לגמרי מצדיקה אותו. מי שלא מבינה שלגבר שלה יש צרכים, שלא תצפה ממנו להיות נאמן לה. הבחור השני, גם נשוי - פשוט התאהב במישהי שהוא עבד איתה. לא היתה לו דרך להימנע מזה. הוא עבד עם הבחורה. ראה אותה יום יום. דיבר איתה יום יום. ולמרות הרגשות שלו כלפיה, הוא לא עשה שום צעד. אבל היא כן. היא עשתה את כל הצעדים הדרושים. היא ניסתה לסחוף אותו לתוך רומן בצורה עיקשת מאד, ובסוף הצליחה...

לא תמיד לסיים את הקשר זה פתרון. לפרק משפחה עם ילדים זה לא פיקניק. זו טראומה. בעיקר לילדים. ולכן זה ממש לא טריוויאלי.

karmon4

New member
אנה

לא בטוח שעדיף להישאר ביחד אם אין בכלל אימון בין בני הזוג.
אני מכיר שני אנשים שיצדיקו בדיוק מצב הפוך שעדיף להיפרד.
אחד, ההורים שלו חיו ביחד אבל שררה בבית הרגשה ממש רעה, אבא ואמא כמעט אף פעם לא דיברו ואם דיברו היה הרבה מריבות. בית עצבני.
הבחור השני ההורים נפרדו ובכך כל אחד המשיך את החיים שלו בדרך שלו ושני ההורים שלו היו שמחים. הוא קבל הורים אולי לא ביחד אבל עדיין הורים שמחים.
הבחור הראשון יש לו טראומה וממש לא רוצה להתחתן והשני בחור בסדר.

Anna Vasserman

New member
לא אמרתי

שעדיף לבגוד על להיפרד.
רק אמרתי שלהיפרד זה לא כזה טריוויאלי בהרבה מקרים.

אני בחיים הקצרים שלי, באופן כללי, למדתי לא לשפוט אנשים אחרים. וגם "Never say never" הוא משפט מאד נכון.

המקרים הם מקרים שונים ומגוונים ביותר.
והבעיה / הפתרון מאד אינדיווידואליים ושונים מאד ממקרה אחד למשנהו.

לפעמים נראה לנו שיש מקרים דומים, אבל גם זה לא נכון. יש כל כך הרבה גורמים שונים ומשונים שמשפיעים על הסיטואציה.

יש אנשים שעדיף להם להיפרד
ויש אנשים שעדיף להם להישאר ביחד ולבנות מחדש את האמון ואת מערכת היחסים
יש בני זוג שלא יסלחו
ויש כאלה שימצאו בליבם מקום להבין ולסלוח
יש בוגדים שלא יתחרטו
ויש כאלה שיתחרטו על כך עד עמקי נשמתם וייסורי המצפון לא יתנו להם לבגוד שוב.

לא הכל שחור ולבן.
בעצם, שום דבר לא שחור ולבן.
העולם הזה מלא באינסוף גוונים וצבעים. (ואפילו לאפור יש 50 גוונים
)

karmon4

New member
הספר המפורסם

שאני לא אקרה.
את צודקת בכל מה שכתבת.
ויש אנשים שיכולים לבנות את האמון מחדש. אבל זה תהליך ממש ממש קשה.

karmon4

New member
זה לא נכון שרק הגברים

לא משתנים גם נשים באותה מידה.

זה מאוד תלוי בסוג הבגידה:
אם זה קרה לבן אדם פעם אחד בחיים אז לא בטוח שהמשפט בוגד נשאר בוגד. כי זה באמת היתה נפילה חד פעמית.
אם הבן אדם בוגד סידרתי אז את צודקת בוגד נשאר בוגד ולא משנה מה הוא יגיד. בגידה בשבילו זה התרגשות סוג של התמכרות (וזה ממש לא משנה עם הבוגד הוא אישה או גבר)
בוגד בגלל בעיה כמו שאנה כתבה יש לה ידיד שהוא בוגד בגלל שאשתו פריג'ידית. הבעיה שלי עם המקרה הזה מה הוא לא ידע שהיא כזאת? פריג'ידית תמיד כזאת זאת אומרת שהוא נכנס בידע שהיא כזאת אז זה כבר בעיה שלו ולא שלה. גם במקרה כזה לא בטוח שבוגד נשאר בוגד (אבל עדיין הייתי ממש נזהר).

Anna Vasserman

New member
לגבי הפריג'ידית

הוא טוען שזה לא תמיד היה ככה
שהיא התקררה אחרי החתונה וזה החמיר עוד יותר אחרי שבאו ילדים.

karmon4

New member
טוב אני מכיר מצב דומה

מישהי סיפרה לי על בחור שהוא התחתן עם אשתו ואחרי שנכנסה להריון היא פשוט לא שכבה איתו יותר היא סיפרה לי את זה כאשר הילד היה בן שנה וחצי אז הבחור היה מיובש 9 חודשים של הריון פלוס שנה וחצי של הילד זאת אומרת שנתיים ושלוש חודש. הוא התחיל לבגוד בה כאשר הילד היה בן שנה.

אם זה המצב אז אין מה לעשות גם אם יכולת עילית של הבחור הוא לא יכול להיות מיובש לנצח. או שפשוט לאישה לא אכפת מבעלה. ואולי היא רק רצתה ילד וזהו.

כשדואגים לטפל בבעייה (כולל אלו שהזכירה גב' אנה וסרמן) מבעוד מועד - לא מגיעים לדברים כאלה.

תשאלי, מדוע לא התגרש (למה לא טיפל) לפני שהגיע למעשה המכוער.

חבל, אולי נפתח קורס מסודר

עוד בנוגע לנושא, הניסיון מלמד שאפשר להציל כמעט כל נישואין. אלפי זוגות שעמדו לפני גירושין וקבלו עזרה מיועצי נישואין, וטיפלו בעצמם ברצינות ובהתמדה, חיים כיום באושר.

-------
אנשים לא עובדים.
לא רוצים לעבוד על הנישואין שלהם.

למעלה