אני חולק על ההצעה הזאת
לדעתי, ואני מניח שהמגיב מתחתי יחזק אותי, להתחיל עם Highway 61 Revisited זו טעות קריטית, שגם אני עשיתי. האלבום הזה, ממש מכל הבחינות, הוא אלבום מאוד קשה. הוא מאוד גס ומחוספס, המילים בו הן מואד מעורפלות ומאוד קשה להבינן (אם בכלל) ואפילו המעט פולק שאכן יש בו הוא בעל אותן מילים מעופלות ובלתי מובנות והוא מתאפיין במונוטוניות ובאורך קצת מופרז (בשביל הדילנאי המתחיל לפחות). אני אישית הייתי מתחיל בעיניים עצומות בThe Freewheeling Bob Dylan מ63. האלבום הוא אלבום פולק אמריקאי פשוט להפליא עם לחנים קליטים ומילים מקסימות וכתובות בצורה מבריקה שבכל זאת אפשר להבינן ולמצוא איזה מסר מאחוריהן. יש שם אוסף בלתי ניתן להסבר של שירים שהם אחד אחד מעולים: Blowin' in the Wind, Masters of War, North Country Girl, A Hard Rain is Gonna Fall, Corrina Corrina, Don't think Twice it's all Right וכו' וכו' וכו'... עכשיו שלא יהיה ברור, Highway 61 הוא אלבום מדהים, וחוץ מההופעה החייה בAlbert Hall ב66 הוא גם האלבום האהוב עליי שלו, אבל לא משנה כמה אתם מומחים במוזיקה, וכמה נסיון יש לכם עם כל סגנון וסגנון, עם האלבום הזה, לדעתי, אל תתחילו בשום אופן- כן, יש בו את Like A Rolling Stone ואת Ballad of a Thin Man שאפשר, כמעט בנקל, להתחבר אליהם- אבל, האלבום, כמו שנאמר קודם הוא אלבום מאוד מורכב, עמוק וקשה של דילן. ורק לסיום, במובן מסויים המלנכולי אכן צודק (למרות שאני טוען שאי אפשר להתחיל עם כל אלבום של דילן), אבל בגדול, אם תשב ותקרא את המילים הכל יהיה הרבה הרבה יותר יפה, וכן, גם יש הרבה אלבומים משנות השבעים (שאני דווקא לא מכיר כל כך) שאפשר ממה שאומרים להתחיל איתם, כנ"ל עם הרבה מהאלבומים מתחילת שנות השישים ועם מגוון אלבומי הקאונטרי- ממש הכל כל עוד לא מתחילים עם Highway 61 Revisited או עם Blond on Blond (ולמען האמת גם את Bringing it all back home הייתי שומר להמשך הדרך).