בובות וודו..

בובות וודו..

אני רוצה להכין כל אחד מספר לי איך להכין בדרך שונה,ומה לשים ..כל אחד סיפור משלו.. מה באמת עובד..איךאפשר להכין בובת וודו שתהיה טובה.

גני כאט

New member
אני יודעת איזה לינק שבו כתוב על זה,

אבל אני לא יכולה לקשר אותך. תיכנס לגוגל ותכתוב 'וודו' ותמצא שם הרבה מאמרים על אים להכין, מאיפה זה הגיע והכל. אבל אם אתה מתכוון לעשות בהן כישוף לבן, אז אני יודעת שאתה לא תמצא שם כלום על זה.

תגובה

וודו זה לא רק בובה, או כישוף. זה גם דת המורכבת, מי מנהגים ואמונות. בקיצ'ר, זה לא כול כך קשה להכין בובה וודו{כמו שאר כלים מאגים. צריך לפי דעתי טיפה יצרתיות}. זה לקחת שעווה או קש, וליצור דמות של בן אדם ולשים בה משהו שהוא מאפיין שלו כמו שיער, ציפורניים וכדומה.

RainBird

New member
אכן. וודון היא דת. אבל כל הקטע של כישוף צלמיות זה משהו שקיים הרבה לפני הדת הוודאנית. למשל יש פיסת חימר עם כתב יתדות שמתארת שצריך לקחת אדמה משני נהרות ולהכין ממנה בובה ולקלוע בה חצים מקשת שעשויה מכפות דקלים. זה נקרא "מאגיה סימפתטית": צורה פשוטה ויעילה להשפיע על אדם אחד עם השפעה אחת או יותר. כיסוי עיניים יגרום לעיוורון, והסרת פגם או פצע מבובה שעשויה חימר או שעווה תעזור לרפא את אותו פגם באדם המדובר. מה שחשוב בטקסים הנ"ל זה לזכור לקדש את הבובה כדי שהיקום (והתפיסה שלנו) ידעו את הקשר בין האדם לבובה- ולא אין צורך בחפץ אישי של האדם. תמונה או אפילו שמו המלא יספיקו בהחלט. אישית אני מעדיף לתפור את הבובה מכותנה ולמלא אותה בצמחים- לפי ההשפעה שאני רוצה. ארדן.

למעלה