בואי ילדה

בואי ילדה

בואי ילדה. בואי ילדה קטנה שלי בואי שבי קצת לידי, לך אני מבטיח-גן של שושנים בואי ילדה שלי. אני אליך מדבר ילדה! אותך רוצה לשמוע...נקודה, אימרי-מה קורה איתך ילדה? אמרי-ספרי לי...נקודה. אני ארמון אבנה לך בשימחה אל מפתן ביתי אכניסך כנסיכה, יורש עצר,יוצא חלצי בבוא יום יפקוד את שדותי. אני אליך מדבר... נסיכתי, בואי-כנסי אל תוך... ביתי. רציתי לבוא איתך ואליך- רציתי להגשים את כל משאלותיך, אך משהו בתוכי,בי...עצר- משהו בתוכי נחרד..ואמר: "שובי הביתה... שובי ילדה- הן שם תמצאי רק אגדה לא בית חם, לא עלם תם, רק אביר בשיריונו מוגן. לא תוכלי ילדתי-לחדור מבעד לשיריון לא ישא אותך האיש,בתוך האפיריון אי לך..ומה שם תחפשי? שובי הביתה שובי ביתי!" והאהבה שטרם התבשלה- כפרי בושר-חיש קמלה, נשארתי בביתי הדל והשקט גיליתי... שאני נסיכה... באמת! עדינה-ו

פנינושששש

אותי מעניין לדעת (אממממ רכילות
) מי האיש הזה שמבטיח הבטחות כאלה לנסיכתו?? ולעצת מי היא מקשיבה ומדוע? רק טוב!!!

גחלילית../images/Emo24.gif אם הזכרת רכילות

רכילות. אמש בחצות אלי ניגשה שכנתי ולחשה... "שמעי שכנה כה נהדרת- בעלך נמצא בביתה של האחרת, הזדרזי נא,רוצי חיש והחזירי את האיש" רז גיליתי לאישה שגילתה לי בלי בושה: "אמש בעלי עלי רגז והיום הוא עוד כעס, אך ליבו אותי אוהב בלילות אינו עוזב. כי מרגיש הוא כה בטוח בביתו יכול לנוח. ועתה איתך סליחה תעזביני במנוחה" מאוחזבת אז פנתה שכנתי אל חברתה, שוב חזרה על הסיפור שהיה כולו בדוי: "האזיני לי שכנה אספר לך חברה, בעלך במלוא אדרת מבלה עם האחרת, הזדרזי נא,רוצי חיש ואחזירי את האיש." השכנה המבוגרת אז פנתה אל הדוברת: "בואי נא,גלי אחותי מי היא האישה הזאתי?" כאשר שמעה זאת האישה ספקה כפיים בלי בושה. אללי ואללי- לאן הלך הוא מעלי?! לעת ערב עת ישוב אז אראנו לחצוף! לעת ערב עת ששב אל ביתו המיושב לא נשמעה ברכה מפיה של אישתו אשר הודיעה: "אולי לגלות אוזני שכחת לאן תמיד הלכת? לא ארשה לבוז ביתי לא תלון יותר אצלי" נשבע הבעל,נשבע האיש לא הייתי אצל איש חיש הגעתי אל ביתי בתום יום עבודתי. לא רצתה להאזין ולבעלה להאמין וכעת הוא בלי בושה מבלה עם ההיא... אי שם!

וואוו

זה נכון מה שכתוב? כי אם כן זה עצוב, כל אחת כנסיכה רוצה רק את שצריכה ביטחון ואהבה אושר ושלווה, ואם הוא הכל נותן לאישה מבית השכן או להיא מהעבודה גם הנסיכה תהיה אבודה. כל בגידה היא כמו סכין אך צריך את המניע לברר ואולי עם קצת אהבה ורצון אפשר בקן דברים לסדר...

לשאלתך לורה אם סיפור

הרכילות נכון,אז זה נכון. למי מאיתנו אין שכנות (או חברות)שכאלה רכלניות? מחרחרות ריב? בוקר טוב לכולםםםםם

גל ים..

New member
פנינה כמו תמיד מקסים ונפלא.......|כ

ואם מדברים על הורים וילדים...מביאה שיר שלי גם כן .. על נושא כל כך אקטואלי.. מביטה אל ילדיי ודמעות נקוות בעיניי רואה את המבט רואה את העצב בעיניים... ויודעת שאין לי תשובה... מה אגיד לילדיי שבעצמי אני פוחדת נורא... איך אוכל לחזק אותם שבעצמי לא מוצאת נחמה ובעוד כמה שעות הם יצאו אל החופשה הגדולה החופשה שחיכו לה כבר מתחילת השנה.. זו שעליה חלמו שירבצו בים וילכו ללקק גלידה וילכו לאכול עם חברים במסעדה... ורק המחשבה הזאת מעוררת בי פחד נורא מה יהיה כמה אוכל לעצור אותם בדברי הבל ומתיקה... ומביטה אליהם וליבי נותן צביטה כי רק משפט אחד לוחשים הם באימה אמא אני פוחד נורא למה ערבי הוא רע?? הוא אפילו לא מכיר אותי.. ובאמת אמא אני נשבע הגננת היום אמרה שאני ילד טוב וממושמע.. אז למה אמא הוא רוצה להרוג אותי מה עשיתי לו מה?? ומנסה להסביר שיש ערבי טוב שלא כולם זה חיזבאללה.. ורק משפט אחד יודעת שמהדהד בכל שיחה אמא אני פוחד נורא! ומאיפה שואבים את הכח להמשיך הלאה ולעודד גם אותך ילד לא אדע.. מי אמר שאמא יודעת הכל והרי בעצמי ילדה אישה.. גל

גללללללללללל../images/Emo24.gif

אין מילים להביע את הרגשתי למילותיך.
במקום שהילדים ישחקו בבובות,מכוניות, יתעסקו בשאלות של... מי יהיה החולה ומי הרופא הם מתעסקים בשאלות הלמה? והמה זה ערבי? וצריך להתמודד עם הפחדים. מחזיר אותי אל אותן השאלות ששאלתי אני מה זה יהודי?(בניכר1 ובניכר 2)

גל...מקסים ו....

נגעת בנקודה שהיא כל כך רגישה. יש לי חברה טובה והיא ערביה ולקח לי זמן להסביר לבן לאמא יש חברה ערביה- זה ייתכן. בעיניו כולם היו רעים ללא לב בעיניו כולם רצו לגרום ליהודים כאב. כשמראים בחדשות תמונות מפיגוע מדי יום כמעט, מדי שבוע אני נוהגת באופן קבוע להראות לילדים בבית מעט מהידוע. לא חושפת אותם לתמונות הזוועה לא חושפת אותם לכאב משתדלת כמה שיותר שיחיו בשלווה בסביבה ובבית שלו.

גל ים..

New member
זו בדיוק הנקודה שגם לי יש חבר ערבי.

יש לי חברים ערבים נוצרים מחיפה..והם משפחה מקסימה חמה ואוהבת..והם היו גם בבת המצווה של הבת שלי ...והם יודעים ומכירים אותם והם יודעים שהם ערבים אז לא כולם רעים וחיזבאללה...אבל הבעיה שגם ערבים ישראלים התחילו לשתף פעולה עם החיזבאללה וזו הדילמה ...מי טוב ומי רע?? אבל גם מי אמר שכל היהודים טובים ???? שכולם אוהבים אחד את השני ??? אכן שאלות קשות יש לילדים וגם לנו וכמו שאמרתי מי אמר שאמא יודעת הכל... ובמיוחד אחרי עוד פיגוע שהיה היום אתה שוב באותן השאלות בדיוק... ותודה לכן על התגובות ..המשך יום טוב אמן לכולנו ועל כולנו... גל

חן (*_*)

New member
רגע, רגע, והאם אנחנו כן יודעים..

מי טוב ומי רע? האם לא היו מקרים של אנשים שעובדים שכירים שלהם, בני ביתם כמעט, קמו עליהם ביום בהיר אחד להרגם? או, נהפוך הוא, עזרה הדדית, או עזרה בצרה, מבני דודינו? לנו למשל, יש עובדים ערבים, וכן משכירים אנו לקבוצה אחרת עסק (מסעדה)- כולם ערבים ישראלים אמנם. בתקופות רגישות הייתה התנכלות של יהודים בהם- מכות, נזק למסעדה, שלא לדבר על קללות, ואנו נמצאנו נדרשים להגן על "הערבים שלנו" בחירוף נפש. בימים כתקנם, אותם אנשים, ממש מיודדים איתנו, יחד בשמחות ובעצב. אז, מי הטוב ומי הרע? מה לאמר לילדים? מי יבטיח לנו שאכן לא יקום אחד הצעירים ביניהם אי פעם ויצטרף לאחד מאירגוני הטרור, לאחר שטיפת מוחו? אין ביטחון, ואין ביטוח, וטוב או רע, זו הגדרה יחסית התלוייה בעיני המתבונן. טוב או רע- מושג משתנה במצב מלחמה.

למעלה