בואיקוס

בואיקוס

שלום לכולם סבתי תנצב"ה היתה מכינה עוגיות (בואיקוס) עם סוכר ופלפל שחור ואני מחפשת את המתכון. אודה מקרב לב אם אפשר לעזור לי

efie01

New member
מתכוני בויוס לא מעטים

אפשר למצוא בחיפוש רגיל של המילה בויוס בגוגל. חלק מהתוצאות החיפוש מובילה (במפתיע?) לפורומי תפוז
ובכלל, לפני כל פניה בשאלה לפורומים מומלץ לבצע חיפוש בגוגל על כל דבר. לעיתים התוצאות הן של המון תשובות וקשה להאמין איך בחיפוש פשוט , אתה מוצא (ובאורח מיידי) ממש המון תשובות סופ"ש נעים לכולם ושבת שלום.

may55

New member
יש במאמרים - מתכונים יש מתכון ניפלא לבואיקוס

כמו כן הרבה מתכונים טעימיםםםםםםםםםםםםםם

tsiporganeden

New member
חמודה בלאדינו בויוס זה הבצק עם השמן, בורקיטס

זה הבצק המלוח שעשוי מ- כוס שמן, מרגרינה אחת (אני שמה חמאה) וכוס מים, 2 א.אפיה וקילו קמח, כף מלח. לשים את כל החומרים יחד מכניסים למקרר לשעה. בינתיים מכינים את המילית, לוקחים כדור קטן בגודל כדור פינפונג לשים קצת ביד ופותחים במערוך שמים את המילוי באמצע וסוגרים מהדקים היטב, מורחים בביצה ומפזרים סומסום ואופים ב- 180 מעלות עד שמזהיב. בתאבון.

efie01

New member
המלית...?

שלום ציפורגןעדן, אשמח אם תרפטי תכולת המלית. אני אגב לא זוכר שבביתנו היו ממלאים משהו בפנים - הכל היה יחידה אחת של בצק עם גרוד של קשקבל וביצה טרופה למעלה. מה גם שבמתכונים לעניין המאותרים בגוגל - לא כתוב על מלית. אבל אשמח לשמוע גרסה משוכללת של הדבר. בכל מקרה שתהיה BOUENA KUMIDA

efie01

New member
טעות קלה...

כמדומני שמה שהוצג למעלה על ידי מאי55 זה מתכון עם כותרת לא נכונה. בויוס היו מאז ומתמיד כעין כדורי בצק אחידים וללא מילוי. מי רוצה להגיב?

בואיקוס

שאלתי את אמי בנוגע לבואיקוס ואכן מדובר בכדורי בצק וללא מילוי שנקראים בואיקוס קון פיאמנטה. סבתי היתה מכינה פילס עם תרד או גבינה או חצילים והם נקראו פילס ואכן הכדורים היו מבצק עם שמן שהיו שקועים בשמן עד שהיא היתה פותחת אותם וממלאת עם תרד או חצילים. מתגעגעת למאכלים אודה למי שיוכל לעזור מלי במתכון לבואיקוס קון מפימנטה

למעלה