בואו נתעורר!

בואו נתעורר!

קבוצת חיילים נראתה מבעד להרים.הם מנו כ-30 איש בתוך הקבוצה. בתוך ליבו של כל אחד מהם שררו געגועים עזים לבית,למשפחה,לחברים. עיניהם עמדו להיעצם,לאחר לילות חסרי שינה,והם תרו אחר מקום שינה. לפתע נתקלה עינם במסילת רכבת-מקום פוטנציאלי לשינה קצרה. מבלי לחשוב על הסכנה שבדבר,אחד אחר השני הניחו את ראשיהם על המסילה ושקעו בשינה עמוקה. הדקות נקפו,הזמן עבר,ובאופק החל להיתמר עשן הרכבת שקרבה.נהג הקטר הבחין לתדהמתו בחבורת החיילים שישנה על גבי המסילה, ומובן שהחל לצפור בכל העוז בתקווה שהחיילים יתעוררו ויצילו את נפשם. הרכבת גמאה עוד כמה מאות מטרים ונהג הקטר שחס על חיי החיילים צפר בכל כוחו,צפר בטירוף וצעק להם שיתעוררו. עוד צפירה ועוד צפירה. אולם, דבר לא עזר, החיילים נותרו ישנים, והרכבת- קרבה והגיעה.נהג הקטר עצם את עיניו באותה שעה שנקטפו מתחתיו ממש חיי החיילים. ובליבו עלתה אנחה-לו רק היו מתעוררים... כעת אנו נמצאים בחודש אלול-חודש הרחמים והסליחות.במשך שנה שלמה אנו ישנים,עוצמים את עינינו ולא שמים לב לחטאינו הרבים.הקב"ה צופר לנו,מזהיר אותנו,שהרי הוא אינו חפץ להענישנו-הוא אוהב אותנו.חודש אלול מגיע-הקב"ה קרוב אלינו יותר,המלך בשדה,הוא כבר ממש צועק לנו שנתעורר לפני שיגיע יום הדין שאחריו כבר נחתם גזר דיננו.אסור לנו להירדם!בואו נתעורר כולנו ונחזור בתשובה-לכל אחד יש מה לתקן.והקב"ה מקדם בברכה ובאהבה רבה את השבים אליו-"במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד". בואו נוסיף כולנו עוד ועוד מצוות- לברך לפני שאוכלים,להתייחס יפה לחברינו,להתגבר על מידת הכעס,לשמור את יום השבת-את יום המנוחה הנפלא שניתן לנו! שכל אחד ייקח על עצמו להתחזק במשהו מסוים,וכל המרבה הרי זה משובח. "הבא להיטהר מסייעים בידו"-אם נראה קצת מאמץ ונשתדל באמת להשתפר ,הקב"ה יעזור לנו ויצליח את דרכנו. נאמר "ושוב יום אחד לפני מיתתך"-כל יום יכול להיות יום המיתה שלנו,כל יום יכול להיות היום שבו נצטרך לתת דין וחשבון על מעשינו בעולם הזה.לכן,עלינו לשוב עכשיו בתשובה שלמה לאבינו שבשמיים, ולבקש מחילה על כל עוונותינו. ובעזרת ה' נראה ישועות ונחמות

IBP1

New member
אוקי רק בכדי שתדע ידידי.

כי עפ"י דעת ישראל הניסיון שלך להחזיר בתשובה בדרך בה אתה פועל היא עבירה ולא מצווה.

"תודה" שדיברת בשם דעת ישראל

מאיפה אתה יודע מה דעת כלל ישראל? אולי לדעתך ה"נסיון" שלו הוא עבירה. לדעתי, הוא מאד מאמין ורציני לגבי הדוגמא שהוא נתן עם הרכבת, אני אישית מקווה שלא תדרוס אותי רכבת בזמן שינה

IBP1

New member
בתפילה כתוב :

"ואהבת את ה' אלוקיך ,בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך ...." לא נכתב שם על כפיה דתית. אבל נאמר "ובדרך לצים לא תשבו .... ובדרך רשעים לא תלכו " ... חצי הציטוט האחרון מרמז כי אסור לנו ללכת בכל דרך שבא עשה דרך רשע .... מלכות הרשע תמיד נהגה לכפות את דתה על היהודים . ומכיוון שכל ישראל חברים וערבים זה לזה ,אני מזכיר את הפתגם הידוע אל תעשה לחברך את השנוא עליך . גדול ממני נשאל פעם איך אפשר ללמוד את התורה היהודית על רגל אחת ... השיב לו ואהבת לרעך כמוך זה כלל גדול בתורה . דעת כלל ישראל אומרת שכאשר רב חשוב ומקובל על כל עם ישראל כמו רבי עקיבא שחרף נפשו למות למען עם ישראל אמר שזה כלל חשוב זה אומר שזה כלל חשוב מאוד עוד יותר. פתגם יהודי אומר כשהאל גוזר הצדיק מקיים וכשהצדיק אומר הקב"ה מבצע .אם איש קדוש כמו רבי עקיבא אמר ואלוקים מצבע אזי אני הקטן לא יבצע .במקום להראות את הרע שיש באדם ,נסה לראות מה טוב בו . זה יקרבו לתורה הרבה יותר מאשר תנסה באמצעי הרתעה ,הפחדה ואו כפיה. על כן זו עבירה! !!

גל סופר

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo24.gif

כפייה היא דבר רע מאוד, חוץ מזה שזה אחד מחוקות הגויים, יש בזה הרבה חילול ה'.

לא רואה כל מחלוקת אם ככה.

הבחור קיים את הכלל הגדול הנ"ל במסירות גדולה אם ככה, הוא מצידו אוהב את רעיו כמו את עצמו ורוצה להציל אותם מהקטר המתקרב. אני לא אומר שאין אנשים שעושים מעשים איומים בכדי "כביכול" להחזיר אותך בתשובה, אבל הוא?! הוא בסה"כ כתב הודעה בפורום, לזה אתה קורא כפיה דתית? אמונתו, דעתו, זכותו. שתבין אני לא אדם דתי. לא מתפלל כל יום ולא שומר שבת(אולי פעם בכמה חודשים). אבל אני גם לא שולל את האפשרות, שהחיים האלו הם ההזדמנות שלנו לתקן, והתיקון הוא באמצעות קיום המצוות. ושכל אלו שאינם שומרים מצוות היהודים ואף הגויים(7), עתידים מה שנקרא 'לקבל את התיקון על כך'. והיה והאפשרות הזאת אמיתית ידידי, אז אני אישית שוכב על מסילת הרכבת וישן עמוק. טוב לא כזה עמוק...

גל סופר

New member
ניסיון להחזרה בתשובה

במסווה של סיפור טראגי משהו... כשהכותרת מראה "בואו היתעוררו!" כאילו אנחנו לא ערים- זה כן דרך רעה. בדרך הטובה נותנים לאדם את אפשרות הבחירה לבד, לא אומרים לו "אתה רדום" ומספרים לו סיפור על אנשים מתים.

אבל זאת דעתו ../images/Emo66.gif

ואין בכך שום פסול. הוא חושב שאנחנו באמת ישנים. ומתוך דאגה לשלומנו מעיר לנו בצורה לא נעימה כמו שמעירים לאדם שעומד לעשות טעות פטאלית ואין זמן או מקום לגינוני נימוסים, ואגב, אפשרות בחירה לא צריך לתת לנו כי כבר יש לנו אותה. הוא רק כתב הודעה להביע את דאגתו לעם ישראל מנקודת המבט שלו. ההודעה רחוקה מלהיות עויינת. זאת דעתי. פירוש המושג "חזרה בתשובה" במילון הוא "חזרה למוטב", בעשורים האחרונים המושג קיבל משמעות קצת שונה וחבל.

IBP1

New member
וידעת את ה' אלוקייך.

זהו עולם הבחירה ואנו מכונים עולם הבחירה ברגע שכפית על אדם את דעתך ביטלת ממנו את זכות הבחירה. מכאן אגב נובע המשפט הידוע "היכן שחוזרים בתשובה עומדים אין מגיעים צדיקים גמורים." . ידידי ברגע שכפית עליו את דעתך ואמונתך לא עזרת לו כלום . כי כעת הוא עשה זאת מתוך אינטרס ,מתוך פחד ,לא מתוך אהבה . אתה גרמת לו לפחוד מהאל ,נטית בו את האמונה של "האל הוא תאב כוח" . אל תבלבל בין המושג "יראת האל" כפחד מהאל ... היראה ביראת האל איננה קשורה לפחד היראה היא גזירה של המילה נורא (נפלא ,נהדר). איפה יש את הנפלא והנהדרות באל שמאמיניו מפחידים אותך . אני זכיתי לראות זוג שביתם הקטנה בת מספר שבועות ולאחר מכן האישה נכנסה להריון והפחידו אותם ואמרו להם כי הבת מתה עקב כעסו של האל על כך שאינם דתיים. זו אינה הדת שאני שייך לה. דרך זו אינה הדת שלי. דרך זו אינה שייכת ליהדות .היא לא באה מאהבה ואו מדאגה לאחיך היא באה מהחשיכה מהאופל. אין בה מעשה טוב . היא יותר שייכת לדרכו של השטן וחבר מרעיו. היא שייכת לדתות אחרות. אין לתיקון שום משמעות , היא אינה מטרתך העיקרית כאן. זה שתצליח לתקן כביכול את חטאייך מגלגולך הקודם אינו המטרה העיקרית כאשר אתה מוריד מערך כל היתר " . נכתב וצדקה תציל ממוות . לי הדבר משמש אמצעי לתיקון גדול . גם של חטאיי כאן וגם של חטאיי בעבר . הוא כלל עמוק וחשוב באהבת האל .אהבה ממקמת אותך בחצי הדרך אל הקב"ה . אנו אומרים פעמיים ביום באהבה "שמע ישראל ..." כל המשפט הזה הוא סוד מתחילתו ועד סופו : י.ה.ו.ה =10 +5+6+5 = 26 . א.ה.ב.ה = 1+5+2+5 = 13X2 = 26 . א.ח.ד = 1+8+4 =13X2 =26 . אנשים שוכחים את העיקר בדת ישראל ועוסקים יותר בטפל . א.ה.ב.ה =

מפנה אל התשובה שנתתי לגל ומוסיף.

כל מה שביקש כותב ההודעה היה "תתעוררו!" מה כל כך נורא בזה? תתעוררו, קומו, זוזו מהמסילה ותעשו מה שבא לכם. לא טוב לישון על מסילת רכבת כשהרבת מתקרבת, נכון? וככה הוא רואה את הדברים. אני לא חושב כמוהו אבל מבין אותו. ואגב, המקרה שתיארת על הבת הקטנה שהזוג איבד, איום ונורא שאמרו להם כזה דבר, אבל אין השוואה בין המקרים. ועוד אגב, אלו שזוכים אומרים "שמע" שלוש פעמים ביום, ויש שיותר.

IBP1

New member
אומרים פעמיים באהבה הדגש על באהבה.

כוונתי לא הייתה "לשמע ישראל" אלא "באהבה" .זה אפילו נאמר בתפילה עצמה.יש הבדל בין התעוררו לבין התעוררו. יש התעוררו לסליחות ,לאהבה, לבריאה לחיים טובים ויש התעוררו כי עוד מעט הסוף מגיע והוא יעניש אתכם כי לא חזרתם בתשובה וצעדתם 3 פסיעות ללא כיפה ופתחתם מטריה בבית ואני לא יודע עוד מה. שמעת פעם איך אונקלוס הגר החזיר בתשובה את חיילי רומא ,זה הדרך הנכונה . בזה שתציג את החיובי שבדת היהודית .האינקויזיציה למשל לא שינסה לשכנע בטוב היא איימה ,היא רצחה ,היא עינתה , זו לא הדרך.

האינקוויזיציה למשל? ../images/Emo8.gif

הבנאדם כתב הודעה בפורום ואתה משווה את דרכו לדרכה של האינקוויזיציה? נתת שתי דוגמאות ל"התעוררו", ואני חושב, שגם הדוגמא השניה ה"לא נעימה", היא לגיטימית להיאמר מנקודת מבט מסויימת, אם רק נניח שבאמת ישנו כח עליון שממש דן אותנו על כל מעשינו כולם, עד הקטנים ביותר, ועכשיו הוא נותן לנו אפשרות לתקן את עצמנו לבד, עד בוא הרגע שהוא יתקן את כולנו. לא סתם אמרתי "אם רק נניח", אני אישית לא מרגיש שאני "מונח" שם. אני לא שולל את הנוסח של ההודעה, גם לי הדוגמא נשמעת קיצונית, אבל לא פסולה. בטח לא עויינת או תוקפנית כלפי.

אגב, שאלה../images/Emo97.gif

קרובת משפחה שלי בחרה שלא לעשות ברית מילה לבנה הבכור, היא אמנם הביעה גילויי חרטה בענייו זמן מה אח"כ, אבל עדיין הוא לא נימול. תמיד שאלתי את עצמי אם היה עלי לדבר איתה בנושא, להבין מדוע בחרה לא לעשות לו את הברית. אולי אפילו לייעץ לה כן לעשות מכל מיני סיבות ידועות. רק מה? פחדתי שדברי ישמעו כסוג של כפיה דתית(!) ובחרתי שלא לדבר איתה בנושא. הקשר בינינו הוא טוב אגב. נולדתי וגדלתי בסביבה שרחוקה מאד מרוח ודת. 'רחוקה מאד' זה ביטוי עדין...בסביבה בה אני חי, כל ציוץ שרק מזכיר יהדות ומצוות, מעורר בד"כ הדים שליליים. כן, במיוחד המצוות. יש כאלו שאם היו יודעים שזאת "מצווה גדולה להיות בשמחה", הם היו משתדלים שלא לשמוח. כפיה דתית. מי כופה על מי ואיך? מה אתה חושב, היית מדבר איתה בעניין הברית מילה?
ברכת שלום

IBP1

New member
איש איש באמונתו יחיה.

רצוי אולי שתבין . אני הייתי חוזר בתשובה שחזר בשאלה. אני לא כופה על איש שום דיעה. איני אומר ואו מנסה לשכנע איש לגבי נכונות דעתי . אינני איש דתי כלל וכלל. אני כן מאמין שיש בורא. אני רואה עצמי יותר עברי מאשר יהודי. אני כן מאמין שיש צורך להיות אדם טוב ,אך לא בגלל האל שלי , אינני מקיים את תרי"ג המצוות . אני רואה את עצמי כיחודי בשטח. אני לא מנסה לשכנע איש ללכת בדרכי . הדרך שלי היא להפוך עצמי למודל מסויים של צורת חיים . ראית את התנהגותי ? מצאה חן בעינייך ? יופי ! קח את מה שנראה לך ומה שמתאים לך ויהיה האל בעזרך. האל שלי הוא לא פינקסן ולא עוסק כל היום בצורה כזו או אחרת ברישומים. האל שלי הוא תוצר פעולה שלנו. הוא חלק בלתי נפרד מאיתנו. כאשר אתה מת ,הוא לא שופט אותך . האמת היא שאתה הוא זה ששופט את עצמו . חלק מזה נקרא המצפון האישי שלך. כפי שאמרתי איש איש באמונתו יחיה. כן אני לומד קבלה ועוסק במתי מעט בהיכלות ,אך אין קשר בין זה לבין חרדות דתית.

הבנתי אותך, אבל לא ענית לי

בכל מקרה העליתי את השאלה כנושא, בתקווה אולי ללקט עצה טובה מהפורום הזה.

הקב"ה ההומו נטש אותנו בגרמניה

איזה דחיסת חומר דוחפים לכם הברסלבים זה מדהים. מה אתם חושבים שאלוהים יבוא לעזור לכם? חחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח טיהור הרכבת והמסילה זה ממש נפלא מאוד מתוחכם אגב חשבתי שלימדו אותכם טכניקות יותר טובות לנצל מצוקות חברתיות, לקידום הנושא הדתי. פשוט פטאתי דבילי וחסר בינה.

למעלה