בואו נתבונן רגע

בואו נתבונן רגע

כל אחד בתוך-תוכנו. אבל תענו תשובה כנה. האם לעיתים לקיחת הסיכון מפחידה אותנו בבחינת לא לאהוב-לא לכאוב??? האם לעיתים אנחנו לא שוללים אקט כלשהו מפחדים,מסרבים להתחיל בכלל, החל בבחירת בן זוג וכלה בשאר מיני דברים, רק מחמת הספק, שאולי זה לא יצליח כי הוא-היא/המעשה כך וכך. האם בעצם אנחנו בונים לנו מודל מסוים {לא מדברת על דברים מהותיים} ומקבעים אותו אצלנו במוח ורק על-פיו אנחנו הולכים והוא זה אשר עוזר לנו בעצם להטות את הכף. האם ניסינו לפרוץ את המודל ולהיפתח מעבר למה שסיגלנו וקיבענו לעצמנו??? למשל: הדבר שהכי נוגע לנו-מציאת בן זוג. אנחנו מקבעים לעצמנו רשימת מכולת ואליה אנחנו נצמדים. אם בגלל שמשהו מן הרשימה חסר או דורש מאיתנו תשלום מעט יותר יקר אנחנו פשוט אומרים שלום ויוצאים ולא מנסים אפילו לחשוב שאולי בעצם זה כן שווה לנו להמשיך כאן,כי בסך-הכל כל השאר כן מתאים לצרכינו. כנ"ל לגבי עבודה,הסביבה,המשפחה וכדומה.

רשימות

מסכים איתך לחלוטין. כולנו ,כולל אני עובדים מתוך רשימות, תמיד יש רשימות, מאיך בן/בת הזוג צריכה להיות עד לכמה פעמים צריך ללכת למכולת בחודש.. לכולנו יש גישות לכל דבר שהתנסנו בו בעבר, ולרוב כל ההתנהגויות שלנו יוצאות מתוך גישות אלו. ולכן אנו חוזרים ועושים אותם דברים. למי מוכר המצב של קשר אחר קשר זוגי נגמרים כמעט בגלל אותו דבר? במצב זה אנחנו קורבנות של הרשימות ,של ה"צריכים ולא צריכים של החיים". ניתן גם אחרת, ניתן, לא לבטל את הרשימות, שכן גם האמירה "אין לי רשימה" היא רשימה בפני עצמה, אלא להגיע למצב בו אנו שולטים ברשימות, ויכולים , אם נרצה לעזוב אותן וליצור רשימות אחרות שיותר מועילות לנו כרגע. כאשר פגשתי את זוגתי בפעם הראשונה היא הייתה מאוד לא ברשימות שלי, כמעט אמרתי לה ,זה לא ילך בואי נגמור עם זה עכשיו. באותו רגע ראיתי שגם היא מתלבטת, שאלתי אותה והיא אמרה שגם אני לא בדיוק מה שהיא חיפשה, וזה תוך 3 דקות מהרגע שנפגשנו. זה קבענו ביחד, להמשיך את הפגישה, מתוך רצון להכיר אחד את השנייה לפני שנקשיב לרשימות... זה היה מאתגר מאוד... כיום אנו נשואים כמעט שנתיים ומחכים לילדה.... כיום אני מבין שהיא אישה מדהימה והיא כל מה שרציתי... כי ככה יצרתי את הרשימה שלי... נחמד לא? גם כיום אנו עובדים על הקשר .. בכל יום עושים כדי שהוא ימשיך להיות... אז לפני שאתם פועלים לפי הרשימה שלכם חכו... אולי האדם ממול הוא האדם הכי מתאים לכם, אפילו שאתם לא יודעים זאת עדיין? היו אתם אחראים של הרשימות שלכם... אם החלטתם לא להיות עם מישהו... ראו כי זה עקב הרשימות שלכם, לא קשור אליו בכלל!!! הרבה אור ואהבה

א ש לי

New member
מצדיקה את שניכם../images/Emo140.gif

הקיבעון הזה, המסגרת שיצרנו סביבנו מי שלא יצא ממנו לא מבין כמה החופש נעים מחוצו. אריק גם אני שהכרתי את בעלי שהיה כה נעים לי בפגישה הראשונה הוצאתי במהירות את רשימת המכולת ונישארתי המומה הוא לא התאים לה כלל...אבל לא וויתרתי לעצמי ידעתי שהוא ריפוי לנישמתי:)

ע ו פ ר ה

New member
בלי קשר לרשימות

המוח בנוי כך שהוא עובד לפי תבניות. יש לנו דפוסי חשיבה ודפוסי התנהגות. יש לנו רשימות כאלה ואחרות. את הרשימות והתבניות אנחנו בונים לעצמנו בשלבים שונים בחיים. הם עוזרים לנו בהתמודדויות עם דברים. כשהתבניות הללו והרשימות האלה מפריעים לנו בהתנהלות שלנו בחיים, זה הזמן לקום ולשנות. להכניס מחשבות חדשות, להסתכל על החיים מזווית שונה. לפתוח את האפשרויות. וכפי שקראתי מה שכתבת ומה שאחרים כתבו, החיים מלאי פשרות. וכשמסכימים להתפשר לפעמים זה באמת פותח אפשרות לדברים אחרים. כשאנחנו מנסים לשלוט בחיים שלנו בכל מיני מצבים זה מוביל אותנו להיות צמודים לרשימות ולתבניות. הסינים אומרים שהדבר הכי קבוע בחיים זה השינוי. ובעצם יש כל כך הרבה דברים בחיים שאין לנו עליהם שליטה שרצוי לא להתקבע על דברים. שבת שלום באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

האם באמת צריך להתפשר?

התפשרות בעיני היא להתפשר על מי שאני... ועל זה אני לא מוכןלהתפשר ולא רוצה שאחרים יתפשרו... כל השאר זה משני ואפשר לשנות, אם אני משנה את הרשימה שלי, האם זו פשרה? לא כי אני אחראי לרשימה ואני יכול לשנות אותה ויכול להשאיר אותה כפי שהיא... ואם מתאים לי לשנות אותה זה לא פשרה, אני לא מוותר על שום דבר פשוט עושה החלטה אחרת... ולכן אלל תתפשרו פשוט עשו בחירה שונה אם הבחירה שעשיתן עד עכשיו לא משרתת אתכם עוד... אור ואהבה

ע ו פ ר ה

New member
אריק, תודה על החידוד.

בכל מקרה הפשרה היא לא על מי שאני , כי על זה אין מה להתפשר. ושינוי רשימה אינו חייב להיות פשרה. וכן, יש פשרות בחיים. באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

א ש לי

New member
אני חייבת הסבר

למה בכל סוף הודעה אתה כותב אור ואהבה? אני סתם חושבת שבתגובות שלי בחיים שלי בהתנהגות וההתיחסות שלי יש אור ואהבה מבלי שאגיד ואכתוב אותם,וההשפעה קיימת למי שמוכן לקבל:)

בעיקר בשבילי...

להזכיר לי מדוע אני פה... לא כדי ללמד מישהו ... אלא להפיץ אור ואהבה לכל אחד כדי שלהם יהיה עוד אור ואהבה

א ש לי

New member
חשבתי שזאת תיהיה תשובתך

ועל כן כתבתי שאור ואהבה לא מופצים בשתי מילים אלו אלא במי שאתה ומה שאתה משדר וניראה שאתה עומד במשימה יפה:)

ע ו פ ר ה

New member
אור ואהבה

בהחלט מופצים גם באמצעות המילים, כי מילה זו אנרגיה. באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

"רשימת מכולת"

האקס שלי על פניו היה בדיוק על פי רשימת המכולת שלי במבט ראשוני. עם התפתחות השיחה הראשונה התחלתי לגלות שיש כמה מצרכים שהם.....
בכל זאת החלטתי לא להיות מקובעת ובמילים אחרות לא להקשיב למה שהבטן אותתה כי למה אני צריכה להיות כזאת בררנית ולפסול בחור חמוד בגלל כמה "מצרכים" שלא נראו לי. לצערי ה"מצרכים" האלו התגלו כמאוד חשובים וחבל שלא הקשבתי לבן ואם תרצו לקרוא לזה ל"רשימת המכולת" שלי. ה"מצרכים" האלו גרמו לי לסבל והביאו אותי לגירושין. היום יש לי רשימה חדשה, והיום אני אצמד אליה כי בעצם מה רע בה? ואולי רשימה שכזאת לפעמים מונעת מאיתנו להכנס לקשר עם "מצרכים" שלא נראו לנו ובלי לספור את העודף? אז אולי זה לא כזה נורא שיש רשימה?

א ש לי

New member
אני בטוחה שהתחתנת מאהבה:)

ואז לרשימה אין כל קשר זאת הרשימה שלנו לפני ש...שאנחנו בוררים. מלבד זה, את לא באמת הולכת לקניות עם אותה הרשימה אחרת היינו פשוט מצלמים אותה:) כמו שיש חדש ברשימה דברים שחסרים כך גם דברים קיימים שאין צורך להוסיפם. מה שאני מתכוונת להגיד שאת הולכת להשתמש ברשימה מאוד ישנה שהייתה לך כי לא הצליח הקשר? נהפוכו, היום במקום שלך, עם הזמן והגיל שלך והתובנות החדשות, עד כמה וכמה את צריכה לשבת על רשימה חדשה:) מה שאנחנו אומרים לא להיות מקובעים אליה.

אין שום בעיה ברשימות...

שהרי תמיד יהיה לנו אותן... השאלה היא מי שולט בחיינו אנחנו או הרשימות שלנו.... אם את רוצה להיצמד לרשימה שלך... מצויין... הלוואי שתמצאי אהבה מדהימה... אך שימי לב שאולי את מספספסת משהו... יכול להיות שאת תצאי מהרשימה יקרה משהו שלא רצית... כפי שכבר קרה....ויכול להיות אחרת... פשוט אל תעשי את הרשימה יותר חשובה ממך... היא נועדה לשרת אותך לא להגביל אותך אור ואהבה

חלילה

לא אמרתי שיש כל רק ברשימת מכולת. מבחינתי רשימה כזו היא אפילו חובה. הרשימה עוזרת לנו לקנות את המוצרים שחסרים לנו שלהם אנחנו זקוקים שאיתם אנחנו מרגישים טוב. הכוונה כאן הייתה, מה קורה כאשר משהו מהרשימה חסר??? מה קורה כאשר משהו מהרשימה עולה יותר ממה שתכננו??? האם אנחנו נוטשים הכל בגלל דבר אחד, למרות שהכל מסביב מתאים לנו בול??? או שאנחנו מוכנים להתפשר ולהמשיך הלאה???

האם זו התפשרות...

להוסיף משהו לרשימה שלנו? אם אני בוחר להוסיף משהו שלא היה ברשימה ,אז שיניתי את הרשימה ויש לי רשימה חדשה... זו לא התפשרות... זו בחירה... אור ואהבה

ואם משהו

מן הרשימה עולה יקר ממה שחשבנו נוותר עליו או שפשוט נקח אותו בכל אופן??? משהו מן הרשימה חסר,פריט אחד האם נצא מהחנות בגלל זה או שנמשיך???

למעלה